Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Articole Revista
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Comunitate > Revista online utilecopii.ro
elena-koller
Postati un articol de pe forum, care v-a impresionat. Dar am o singura rugaminte, va uitati peste ele, daca m-ai au greseli de ortografie le corectati si daca povin de la alti membrii va rog sa semnati jos numele membrului.
elena-koller
GREEN SMOOTHIE

Ce este green smoothie?

Este o bautura extraordinara... 60% fructe, 40 % frunze verzi si apa...o potiune magica yes.gif

1. Arata verde...dar are gust de fructe, e delicios. Si are nenumarate beneficii pentru sanatate.
2. E nutritiv, poate cea mai nutritiva bautura care a existat vreodata.
3. Usor de digerat , digestia lui incepe practic de cand e absorbit de catre gura...suna interesant nu-i asa?
4. Pe post de suc de fructe, dar ne ofera o masa completa.
5. Este cea mai buna alegere atat pentru adulti cat si pentru copii.
6. Prin simplul consum a doua trei pahare de green smoothie pe zi, asiguram organismului toate vitaminele necesare. potrivit dr. Ann Wigmore, consumul de clorofila, seamana cu o transfuzie de sanatate pentru organismul uman.
7. Poate fi dat la bebelusi incepand de la varsta de sase luni, cu grija totusi la testarea ingredientelor in caz de alergie.

De ce green smoothie?

Tine departe orice boala, chiar vindeca, diabetul, si obezitatea.
Parul nu mai cade si se indeseste.
Dispar firele de par alb. yes.gif
Pielea si unghiile isi recapata frumusetea si stralucirea. Dispar iritatiile furuculele si cosurile.
Este practic cea mai buna detoxifiere pentru organism.



Retete Practice


Reteta nr 1.
Un mar
O banana
O portocala
O mana de frunze de spanac
Apa

Reteta nr 2.

O banana
O portocala
O mana de capsuni
O mana de frunze de salata
Apa

Reteta nr. 3

O piersica
O banana
Un mar
O mana de frunze de patrunjel
Apa





tzuc.gif ruxy
ruby
imi ofer si eu contributia si scriu un articol despre planul diversificarii .

Planul de incepere a diversificarii :

de la 5. pana la 7 luni

1.masa :lapte matern sau lapte praf (cca.200 ml)
2.masa :Introducerea treptata a pireurilor de legume-cartofi (carne) cca .160 gr
3.+4.masa:Lapte matern sau biberon (cca.200 ml)


de la 6 pana la 8 luni

1.masa:lapte matern sau biberon (Cca .220 ml)
2.masa:legume -cartof -carne piure (cca.160 pana la 180 gr)
3.masa :lapte matern sau mancare sub forma lichida pentru bebelusi in biberon (cca.200 ml)
4.masa: praf de cereale cu lapte (cca.200-250 g)

de la 7 la 9 luni

1.masa: lapte matern sau mancare sub forma lichida in biberon (cca 240 ml)
2.masa:legume -cartofi-carne piure (cca.160- 180 gr)
3.masa:pireuri de fructe cu cereale ( cca.200 -250 gr)
4.masa:cereale cu lapte (cca .200 -250 gr)

de la 10 la 12 luni

2-4mese : 3x pe saptamana ,paine cu lapte
2-4 mese :4x pe saptamana cca .250 ml lapte matern sau lapte praf
2-4 mese : incet ,incet piureurile sa fie inlocuite cu produse consumate de intreaga familie .

laurab
Se poate sa postez si eu o propunere de articol, dar care nu e luat de pe forum? Despre Ceai....

ORA CEAIULUI

Consumati ceai? Daca nu, ar putea fi o idée buna sa incepeti. Din ce in ce mai multe dovezi arata ca o cana sau doua in fiecare zi ar putea preveni si controla multe din bolile obisnuite. S-ar putea sa fi auzit deja de proprietatile remarcabile ale ceaiului verde care provine de la acelasi arbust, Camellia sinensis, ca si ceaiul obisnuit (sau ceaiul negru). S-a demonstrat ca ceaiul verde, care este procesat la nivel minim, creste imunitatea, scade colesterolul, previne aparitia cariilor dentare si chiar ar putea sa ajute in lupta impotriva cancerului. Contine EGCG, unul dintre cei mai puternici antioxidanti descoperiti. Si ceaiul negru obisnuit are beneficii pentru sanatate.
Ceaiurile din plante au proprietati vindecatoare. Ele sunt perfecte pentru persoanele care doresc beneficiile oferite de plante, insa nu vor sa ia pastile. Multe dintre acestea nu au deloc, sau au doar efecte secundare minore (desi intotdeauna este cel mai bine sa va sfatuiti cu medicul dumneavostra, in special daca sunteti gravida, daca luati medicamente sau simptomele deranjante persista mai mult de cateva zile). Stiati, de exemplu, ca ceaiul facut din frunzele si florile de maces este un tonic cardiac? Sau ca ceaiul din frunze de zmeur ajuta la oprirea diareii? Anumite ceaiuri, cum ar fi cel de musetel, sunt chiar folositoare sub forma de comprese pentru a accelera vindecarea ranilor si reducerea inflamatiilor.
Mai multe ceaiuri de fructe sunt si surprinzator de gustoase, desi unele sunt mult mai usor de consumat dupa ce li s-a adaugat o lingura de miere sau putin suc de lamaie. Si ceaiul este usor de preparat. Pur si simplu, adaugati apa fiarta peste o cantitate mica de plante proaspete sau uscate, care pot fi cumparate de la magazinul de produse naturiste sau de la piata.
Urmatoarele retete sunt pentru plante uscate. Daca folositi plante proaspete, va utilizati o cantitate de trei ori mai mare de planta.
Ceai antioxidant. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pilotii din RAF (Aviatia Regala Britanica) erau cunoscuti ca mari consumatori de gem de afine. Se pare ca se raspandise zvonul ca aceste fructe contineau compusi care imbunatatesc vederea. Afinele sunt o sursa bogata de antocianozide, compusi care ajuta la protejarea retinei impotriva degenerarii maculare, o cauza majora a orbirii. Pentru ca afinele au si effect astringent, ceaiul este bun si pentru diaree. Se pare ca fortifica si venele (de folos daca aveti vene varicoase), si s-ar parea ca scade glicemia la persoanele care sufera de diabet zaharat.
Reteta: Opariti o lingurita de afine zdrobite in apa fiarta timp de 15 minute. Beti pana la patru cani pe zi.

Bautura pentru tulburarile gastrice . Un amestec aromat de nucsoara si alte trei condimente reprezinta o modalitate de gustoasa de a ameliora crampele si flatulenta dureroasa, in special atunci cand sunteti foarte “incarcati” dupa o masa. Consumati-l imediat dupa aparitia primelor semne de durere, sau mai bine, cu 15 minute inainte de masa. Acest ceai este de asemenea bun pentru durerile de stomac ale copiilor.
Reteta. Intr-o cana amestecati un sfert de lingurita de nucsoara, jumatate de lingurita de fenicul dulce pisat, jumatate de lingurita de seminte zdrobite de chimen si jumatate de felie de radacina proaspata de ghimbir. Turnati o cana de apa fiarta . lasati in repaus 10 minute. Adaugati un betisor de scortisoara daca aveti la indemana.

Ajutor pentru bufeuri. Daca doriti sa ameliorati simptomele de menopauza fara a apela la terapia de substitutie hormonala, puteti lua in considerare palnta Cimicifuga racemosa (Black cohosh). Consumul de ceai facut din aceasta planta amara ajuta la calmarea bufeurilor si altor simptome ale menopauzei prin scaderea nivelului de hormone luteinizant. Discutati cu medical dumneavostra inainte de a consuma timp indelungat aceasta planta.
Reteta. Fierbeti jumatate de lingurita de pudra de radacina pentru o cana timp de 30 minute, apoi lasati in repaus. Luati cate doua lingurite la interval de cateva ore pe timpul zilei. Pentru a mai corecta gustul amar, puteti folosi miere si lamaie.

Bautura pentru insomnie. Pentru episoadele ocazionale de insomnie , nu este nimic rau daca luati un somnifer. Dar de ce sa riscati sa deveniti dependent de pastile atunci cand ceaiul de musetel si levantica are acelasi efect , doar ca este natural? Puteti sa beti ceaiul de mai multe ori pe zi sau o data inainte de culcare.
Reteta. Combinati doua parti de flori de musetel , doua parti de roinita, o parte flori de levantica ,o parte frunze de menta, o parte petale de trandafiri si putina nucsoara. Pentru o cana de ceai, puneti 2 lingurite din acest amestec intr-o cana si umpleti-o cu apa fiarta. Lasati in repaus 5 minute, apoi strecurati si consumati.

Pentru raceala si tuse. Ceaiul cald este o alegere naturala atunci cand vine vorba de lupta impotriva racelilor si congestiei. Alegeti ceaiul de isop pentru tuse, pe cel de unguras pentru tuse si congestie sip e cel de nalba mare pentru durerea in gat.
Reteta. Folositi doua lingurite de isop macinat sau unguras uscat la cana de apa calda. Adaugati miere pentru a mai corecta gustul amar. Pentru ceaiul de nalba folositi doua lingurite de radacina uscata la o cana de apa.

Pentru ameliorarea greturilor. Ghimbirul actioneaza atat de bine in combaterea greturilor, incat in momentul de fata unii specialisti oncologi il recomanda pentru a contracara greata severa asociata cu chimioterapia.
Reteta. Opariti doua lingurite de ghimbir uscat si macinat sau radacina proaspata razuita intr-o cana de apa fiarta timp de 10 minute. Ceaiul actioneaza mai bine pentru prevenirea starilor de greata decat pentru tratarea acestora.

Urzicile binefacatoare. O cana de ceai de urzici pe zi ofera mai multe beneficii. Pentru barbatii care urineaza des si care se trezesc in mod repetat pe timpul noptii pentru a urina – semne ale unei prostate marite – ceaiul poate fi de ajutor la incetinirea dezvoltarii tesutului prostatic. Un diuretic puternic, urzica poate fi, de asemenea , de ajutor in controlul hipertensiunii arteriale si al balonarii cauzate de sindromul premenstrual. Consumul in mod regulat de ceai de urzica poate fi de folos si in tratarea guturaiului.
Reteta. Puneti doua lingurite de frunze uscate de urzica intr-o cana cu apa calda si lasati timp de 10 minute. Consumati una sau doua cani pe zi.


laurab
dyana
QUOTE(laurab @ Sep 17 2010, 01:42 PM) *
Se poate sa postez si eu o propunere de articol, dar care nu e luat de pe forum? Despre Ceai....

Laura, articolul este luat din alta parte? smile.gif
laurab
QUOTE(dyana @ Sep 17 2010, 03:57 PM) *
Laura, articolul este luat din alta parte? smile.gif



Da, l-am luat din alta parte, dintr-un material cu remedii casnice.... daca e vreo problema, nu e nici o suparare... eu l-am scris pe calc smile.gif
dyana
QUOTE(laurab @ Sep 17 2010, 04:31 PM) *
Da, l-am luat din alta parte, dintr-un material cu remedii casnice.... daca e vreo problema, nu e nici o suparare... eu l-am scris pe calc smile.gif

Problema ar fi ca nu putem lua materiale de prin alte parti si pretinde ca sunt ale noastre...
laurab
QUOTE(dyana @ Sep 17 2010, 08:05 PM) *
Problema ar fi ca nu putem lua materiale de prin alte parti si pretinde ca sunt ale noastre...



faza e ca nu am pretins ca e al meu personal, ca eu l-am inventat.... nu cred ca cele care sunt postate pe forum, la diferite sectiuni sunt personal ale celei care-l posteaza, ca l-a inventat.... multe sunt luate de pe net, al meu nu.
SCUZE DE DERANJ!!!!!!!!!!!
dyana
QUOTE(laurab @ Sep 17 2010, 08:24 PM) *
faza e ca nu am pretins ca e al meu personal, ca eu l-am inventat.... nu cred ca cele care sunt postate pe forum, la diferite sectiuni sunt personal ale celei care-l posteaza, ca l-a inventat.... multe sunt luate de pe net, al meu nu.
SCUZE DE DERANJ!!!!!!!!!!!

Atunci cand nu precizezi sursa de provenienta a unui articol, pretinzi ca este al tau. Este un lucru general valabil... oFloare1.gif Cred ca toata lumea stie care este legea copyright-ului.

Iar legat de ce se posteaza pe forum, se face mereu tot posibilul ca toata lumea sa precizeze si sursa fiecarui text. Si eu personal am atras atentia in astfel de cazuri, chiar daca uneori mi-a fost luat in nume de rau.

Nu stiu cum sa explic lucrurile astea fara sa deranjez pe nimeni sau sa dau impresia ca am ceva cu un anumit material. oFloare1.gif

Daca tot a venit vorba, haideti sa mai lamurim un aspect: absolut toate materialele din revista, sunt create de catre noi. Si prin materiale nu ma refer doar la articole, ci la poze, patratele colorate, dungi, fluturi... etc.
mia22_ro
dar povesti pentru copii acceptati?
m-am gandit sa scriu eu una...se poate?
ioana0023
Mia ce idee buna, in nr. trecut erau cateva povesti una cu ursuleti si aceea cu Lara, daca ai putea face si niste poze legate de pveste cred ca ar arata foarte frumos ...bravo pentru idee
dyana
Intr-adevar, ma gandisem si pentru numarul trecut la ceva de acest gen, la un soi de poveste cu morala; mi-a rezultat rubrica "Intamplari din famila de ursuleti", pe care ma gandeam sa o continuu. smile.gif
Asa cum spune si Ioana, trebuie sa gasim si niste ilustratii adecvate. smile.gif
Dar, intai sa vedem povestea Miei si apoi cautam ce ne mai trebuie. smile.gif
Mih@ela
....pt meniul de frumusete(nr2)
Intro ramane din primul nr,oarecum schimbat..nu? oFloare.gif
Castravetele
Stim cu totii cat este de bogat castravetele in apa si vitamine E fiind adjuvant in intretinerea si hidratarea pielii.Aplicat pe fata (zdrobit sau felii) acesta ii confera pielii catifelare si prospetime.Are efect calmant dupa o expunere indelungata la soare. Deasemenea sucul de castraveti,antioxidant si depurativ,evita caderea parului,mai ajuta in prevenirea ridurilor si a artritei.Aplicat in forma de felii pe pleoape, ajuta in activarea microcirculatiei si reduce umflarea lor.
Portocala
Denumit si fructul sanatatii este unul dintre citricele cu cea mai mare valoare de vitamina C,aciditatea acestui fruct fiind antioxidanta, depurativa si antimicrobiana.Sucul de portocala este dezinfectant in afectiuni precum aftoza,gripe sau leziuni purulente.Un masaj usor cu o felie de portocala (fara piele) pe decolteu si fata ii da acesteia stralucire naturala si totodata prospetime.
Morcovul
Bogat in vitamina A,fundamental pentru regenerarea si reconstructia celulara , morcovul cu antioxidantii sai ajuta prevenirea imbatranirii prematura a pielii ,o hraneste si o repara.Aceasta leguma este ideala ca baza ,de combinat si asimilat cu alte legume precum ardeiul gras,patrunjelul si lucerna.Un suc de morcov pe zi,iti va face vizibil pielea mai frumoasa.
Cartoful originar din America,este un puternic antiinflamator si ajuta sistemul nervos.Este ideal pentru a combate pungile de la ochi si cearcanele.Zeama de cartof crud ajuta la refacerea pileii traumatizate si arse de soare,si este un excelent demachiant facial.Caroful ras ajuta in tratarea arsurilor si deasemenea combate acneea juvenila.
dyana
QUOTE(Mih@ela @ Sep 18 2010, 08:54 PM) *
....pt meniul de frumusete(nr2)
Intro ramane din primul nr,oarecum schimbat..nu? oFloare.gif

Oarecum schimbat, cum? E vorba de doua fraze, schimbam doar una? liwlol.gif
Mih@ela
QUOTE(dyana @ Sep 18 2010, 08:47 PM) *
Oarecum schimbat, cum? E vorba de doua fraze, schimbam doar una? liwlol.gif

In loc de alimentele/fructele din primul nr le enumeram pe astea din urma.Sau tu vrei ca fiecare nr sa aiba alta introducere?
dyana
Pai noi despre introducere vorbim acum. Fructele clar le schimbam. liwlol.gif
Mih@ela
QUOTE(dyana @ Sep 18 2010, 09:28 PM) *
Pai noi despre introducere vorbim acum. Fructele clar le schimbam. liwlol.gif

o luam pe aratura.. liwlol.gif
meaw_ela
QUOTE(meaw_ela @ Sep 18 2010, 04:40 PM) *
aviz si celor ce vor sa scrie articole...putetzi posta ideea de articol si daca este interesanta puteti trimite prin mail catre editor articolul scris de voi ...sau cu creditul scriitorului..poate dyana sa puna la dispozitie o adresa de e-mail ...daca se aproba , sau daca mai trebuie lucrat ramane de vazut dar asa putetzi evita anumite discutzii...zic eu , care ar trebui sa ramana in culise. trandafir.gif trandafir.gif



QUOTE(dyana @ Sep 18 2010, 04:46 PM) *
Eu nu am absolut nicio preferinta; cum credeti voi! oFloare.gif
Am in vedere orice material, fie postat pe forum, fie trimis pe mail. smile.gif
Si pentru orice chestiune, pun la dispozitie adresa mea, pe care o am si la profil: dyanna_ch@yahoo.com.

Rose68
Buna!
1. Asa cum stiti unele dintre voi pe blogul meu se regasesc retete pentru bebelusi.......utile zic eu in primul an de viata. AM destul de multe .........unele sunt luate de prin alte parti, altele sunt inventate de mine (am printesa mofturoasa dehhhhhh). As putea face o selectare a lor dupa varsta de la care se pot da la bebei si posta cate 2-3 pe nr.....Asta daca credeti ca ar fi o idee buna. Ele mai trebuie pieptanate caci unele sunt scrise exact asa cum le prepar eu si cu adaugirile mele...........


2. Puiuta mea a venit prematur la 36 de saptamani. As mai putea concepe un articol despre acest lucru. Probleme ce pot apare si ce probleme am avut noi.

Daca intereseaza ideile mele, astept un raspuns. Pupicei la toata lumea
dyana
Rose, ideile tale sunt bine-venite. smile.gif

Despre retete, poti vedea cam cum vin aranjate, in numarul trecut. Deci spatiul este oarecum limitat. Daca ai cateva inventate de tine, este foarte bine; alege-le pe cele mai interesante si gustoase. smile.gif

Si articolul despre nou-nascutii prematuri este o idee foarte buna.
Nu iti face atatea probleme in privinta lor; eu uneori mai reformulez si pentru ca un text este prea lung si nu imi incap toate frazele pe pagina. laugh.gif Deci, o sa arate bine. smile.gif
mia22_ro
am nevoie de 3 zile ragaz , se poate oFloare1.gif
tre sa conturez firul epic nitel mai bine...
dyana
Rose, Mia ceva legat de articole? oFloare1.gif
Rose68
QUOTE(dyana @ Sep 25 2010, 12:48 AM) *
Rose, Mia ceva legat de articole? oFloare1.gif

ti-am trimis azi dimineata pe email dar doar articolul despre prematuri
Maine dimineata sper sa pieptan si niste retete sa ti le trimit
dyana
QUOTE(Rose68 @ Sep 28 2010, 10:53 PM) *
ti-am trimis azi dimineata pe email dar doar articolul despre prematuri
Maine dimineata sper sa pieptan si niste retete sa ti le trimit

Gata, l-am gasit. Mersi! smile.gif
elena-koller
fetelor daca mai aveti articole puteti sa-mi trimiteti si mie pe e-mail si de acolo le preiau eu.
adresa o am in profil dar o scriu si aici : koller_elena@yahoo.com
Rose68
QUOTE(dyana @ Sep 28 2010, 10:58 PM) *
Gata, l-am gasit. Mersi! smile.gif



gata si eu. Adica zi ti-am trimis pe email si articolul cu papa bun
dyana
QUOTE(Rose68 @ Sep 29 2010, 02:11 PM) *
gata si eu. Adica zi ti-am trimis pe email si articolul cu papa bun

Chiar acum am raspuns. smile.gif
anku
un articol despre febra si modul de tratare al febrei???
stiu ca este un subiect deosebit de controversat ca si diversificarea alimentatiei la bebe
dra am gasit in sf si inf in lb romana la ceea ce cautam eu...
dc va intereseaza incerc sa scriu ceva si trimit p mail....
elena-koller
Anku, orice articol e bine venit...

notworthy.gif
mia22_ro
PRIETENUL LA NEVOIE SE CUNOASTE


POVESTEA NOASTRA INCEPE INTR-O ZI CALDUROASA DE PRIMAVARA CAND MOTANICA , UN MOTAN LAUDAROS DIN FIRE ERA IMPREUMA CU O MULTIME DE PISICUTE SI ALTI DOI PRIETENI, MIEONEL SI PISICEL LA PICNIC.
PISICUTELE VOIOASE AU INCEPUT SA CANTE, SA SE JOACE IMPREUNA, SA SPUNA POVESTI SI SA SE SIMTA MINUNAT .
MOTANICA LE POVESTEA PISICUTELOR CA ERA TARE NEINFRICAT IN FATA CAINILOR, CA ESTE DE NEINTRECUT LA INOT , CA STIE CE GANDESC CELELALTE ANIMALE SI CA ESTE UN MOTAN VITEAZ.SI A INCEPUT SA SPUNA EL O INTAMPLARE IN CARE ERA CU MAI MULTI AMICI SI S-AU INTALNIT CU 3 CAINI MARI SI RAI CARE RANJEAU LA EI. ATUNCI EL A INCEPUT SA-SI SCOATA GHEARELE SI SA-SI ASCUTA DINTII SI ASTFEL CA CEI 3 CAINI AU FOST SPERIATI DE FEROCITATEA LUI SI AU LUAT-O LA FUGA.PISICILE TARE FERMECATE DE POVESTIREA LUI NU-I DADEAU DELOC ATENTIE LUI PISICEL SI MIEONEL. ACESTIA INCERCARA SI EI SA SPUNA POVESTIRI FRUMOASE, SA INVENTEZE JOCURI CAT MAI HAZLII, SA CANTE CANTECELE CAT MAI FRUMOASE, PISICEL ERA TARE PRICEPUT LA MUZICA IAR MIEONEL DESENA FOARTE FRUMOS ,FIIND FRUNTASUL CLASEI LA DESEN. DAR TOATE INCERCARILE CELOR DOI MATANEI ERAU IN ZADAR CACI MOTANEL REUSISE, PRIN POVESTIRILE SALE SA LE ATRAGA DE PARTEA LUI SI CHIAR SA FIE RUGAT SA LI SE MAI SPUNA CATE O INTAMPLARE IN CARE EL SE LAUDA IN FEL SI CHIP CA E TARE VITEAZ SI NEINFRICAT.
VAZAND ACESTEA CEI DOI MOTANEI, PISICEL SI MIEONEL, AU FUGIT DEGRABA IN SAT LA BURSUCELUL MARTINEL CA SA CEARA AJUTOR CACI ERAU TARE PORNITI INPOTRIVA LAUDAROSENIEI LUI MOTANEL.EI STIAU FOARTE BINE CA MOTANEL SE LAUDA SI CA MAI TOT TIMPUL, FIIND PRIETENI, ERAU IMPREUNA SI NU AVEA CAND SA SE INTAMPLE ACESTE VITEJII INVENTATE DE MOTANEL.
-BUNA ZIUA BURSUCELE MARTINICA.
-BUNA ZIUA MOTANASILOR!
-DAR CE VANT VA ADUCE PE LA MINE?ZISE MARTINEL
CEI 2 MOTANI RASPUNSERA IN COR:
-E, NE-AM SUPARAT PE MOTANEL, ERAM PE DEAL LA PICNIC SI EL A AINCEPUT SA SPUNA LUCRURI NEADEVARATE...CA E VITEAZ, CURAJOS DAR STIM CA E TARE FRICOS, NE-A DOVEDIT-O DE NENUMARATE ORI.
-SI CE AVETI DE GAND SA FACETI?INTREBASE BURSUCUL
-SA-L FACEM SA RENUNTE LA MINCIUNA SI LA LAUDAROSENIE, SA ARATAM CELORLALTE PISICUTE ADEVARUL.ZISE MOTANEII
-STIM BURSUCEL CA AI O PIELE DE IEPURE SI UNA DE CAINE IN DEBARA, NI LE-A ARATAT BURSULICA, MICUTUL TAU CAND NU ERAI ACASA, VREI ROGU-TE SA NI LE IMPRUMUTI?ZISE PISICEL
-E, DACA E SPRE INDREPTAREA LUI MOTANEL CU MARE PLACERE.ZISE BURSUCUL
SI SE IMBRACARA CEI DOI MOTANEI IN CELE DOUA PIEI DE LA MARTINICA SI PORNIRA ASA SPRE LOCUL DE PICNIC IN CARE INCA SE AFLAU PISICUTELE SI MOTANEL CARE POVESTEA DE ZOR.
SI IESIND DIN PADURE SPRE DEAL INCEPUSERA SA PARA FIOROSI SA RACNEASCA SA LATRE SI SA ALERGE CAT MAI REPEDE SA ATACE PISICUTELE.
pisicutele-MOTANICA, VINE UN IEPURAS SI UN CAINE FIOROS INSPRE NOI, SIGUR O SA NE ATACE, FA CEVA, TE RUGAM.

Motanica-O, DRAGELE MELE AS FACEO CU MARE PLACERE DACA AS FI ATAT DE VITEAZ PE CAT VI-AM POVESTIT DAR, IMI PARE RAU MI-E TARE FRICA DE CAINI SI IEPURASII IMI DAU TEAMA, ALEARGA FOARTE REPEDE SI SUNT MAI MARI DECAT MINE...EU SUNT UN BIET MOTANEL CARE DORESTE DISPERAT SA ATRAGA ATENTIA SI ATAT.IMI PARE RAU NU VA POT AJUTA!si o rupse la fuga
ATUNCI PISICEL SI MIEONEL ISI SCOSESERA MASTILE SI LE SPUSESERA SI PISICUTELOR CEEA CE PUSESERA LA CALE SI DE CE.
ASA CA ACEASTA INTAMPLARE IL FACUSE PE MOTANICA SA FIE UN MOTAN CINSTIT, ATENT, PRIETENOS SI UN MOTANEL CARE SPUNE DOAR LUCRURI ADEVARATE.
LE MULTUMII PRIETENILOR SAI CA L-AU ATENTIONAT SI A INTELES CA UN PRIETEN NU SE CUMPARA CU MINCIUNI SI CA UN PRIETEN ADEVARAT TE ACCEPTA ASA CUM ESTI.
TOATE PISICILE L-AU IERTAT ATUNCI CAND SI-AU CERUT SCUZE SI AU INCEPUT O NOUA PRIETENIE BAZATA PE INCREDERE, ADEVAR SI SINCERITATE.

mia22_ro
ACEASTA POVESTE MAI POATE FI GASITA SI AICI

http://www.utilecopii.ro/forum/index.php?s...p;#entry1474442
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.