Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: O Furtuna Solara Puternica Ameninta Pamantul.ne Va Lua 10 Ani Sa Ne Revenim
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Discutii generale > Stiri de ultima ora
roxanne
Dupa 10 ani de aparenta liniste, Soarele se pare ca se “trezeste” la viata si i-a pus pe jar pe astronomi. Mai multe rapoarte NASA avertizeaza ca exploziile solare de acum cateva saptamani au fost doar precursoarele unei furtuni solare puternice.

Dupa 10 ani de aparenta liniste, Soarele se pare ca se “trezeste” la viata si i-a pus pe jar pe astronomi. Mai multe rapoarte NASA avertizeaza ca exploziile solare de acum cateva saptamani au fost doar precursoarele unei furtuni solare puternice. Atat de puternice, incat ar putea afecta intregul sistem energetic al Pamantului.

Rapoartele NASA releva ca aceasta furtuna solara ar putea avea loc peste urmatorii 100 de ani sau peste urmatoarele 100 de zile, insa un astronom australian spune ca oamenii de stiinta pun pariu pe al doilea scenariu.

Cu toate ca specialistii NASA combat aceasta teorie, ei urmaresc o posibila producere a acestei furtuni inca din 2006 si se pare ca exista rapoarte recente care sustin ca furtuna ar putea lovi Pamantul chiar in 2012.

Furtuni similare au mai avut loc in 1859 si in 1921 cand au provocat haos, perturband telegrafele la o scara larga. Furtuna din 2012 ar putea avea un potential perturbator mult mai mare, pentru ca nivelul tehnologic al societatii moderne este incomparabil mai bine dezvoltat.

“Parerea generala printre astronomi si in mod special in randurile acelora care studiaza activitatea solara este ca furtuna care se va produce in 2012 sau poate in 2013 va fi cea mai violenta din ultimii 100 de ani”, spune conferentiarul universitar si editorialistul Dave Reneke.

“Furtuna solara ar putea afecta in mod special companiile aerine si de comunicatii si pe oricine foloseste sistemele GPS”, a mai adaugat acesta.

Dincolo de toate aceste scenarii, ceea ce vor astronomii sa spuna este ca important nu e atat faptul ca furtuna solara va fi sau nu cel putin la fel de puternica precum cele din 1859 si 1921, cat faptul ca nu s-a mai produs niciuna semnificativa de la jumatatea anilor ’80.

Specialistii NASA au relevat intr-un studiu recent ca daca o furtuna solara similara cu cele din 1859 si 1921 ar lovi Pamantul acum, ea ar provoca o pagauba de la 1 trilion la 2 trilioane de dolari si ar dura 10 ani pentru ca infrastructura de inalta tehnologie sa-si revina complet.

sursa: stirileprotv.ro
natsandrea
parca nu ar fi de ajuns prin cate trecem si de cate suntem loviti... sad.gif
anku
problema este ca ramanem in intuneric-asa am citi p net
asa ca ...cumparati baterii..
oare alea vor functiona????
am citit si eu ca in 2013 e jale....in privinta furtunilor solare
mia22_ro
din ce in ce la mai rau...
D-ne ai mila de noi!
roxanne
QUOTE(mia22_ro @ Aug 27 2010, 11:05 AM) *
din ce in ce la mai rau...
D-ne ai mila de noi!


Subscriu! unsure.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.