Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Semne Din Nastere
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Bebelusi si copii > Bebelusi
Pagini: 1, 2
ela_mami
fetelor,aveti idee pe la ce varsta trec semnele din nastere(daca mai trec).Raducu are un semn chiar pe nasuc,ca o dungulita,are in crestet si pe ceafa cate o pata.Cele de pe cap sant acoperite de par si chiar daca nu trec nu vor fi asa deranjante pentru el cand va fi mare,dar cea de pe nasuc?
Mary78
Nu stiu ce sa zic,dar nu cred ca vor trece.Marian are pe gat ,in partea stanga,la baza parului un semn maro cam de marimea unui bob de mazare(nu e alunita,e pata).Il are din prima zi si vad ca n-o sa dispara,dar nici nu e deranjant,chiar ne place cum arata.Parca cu trecerea anilor(Marian are 7 ani jumate) s-a mai intins putin,dar e ok.In schimb Iasmina nu are nici cea mai mica pata de alta culoare.
Nu ai zis ce culoare au semnele,daca sunt rosiatice e mai posibil sa treaca,cu toate ca nepotica mea are pe spate asa ceva si nu i-a trecut(are 9 ani).
Dar nu ai intrebat vreun medic?Si cat are bebicul tau?
Mih@ela
Si bb meu are o pata maron,care din pacate nu se mai trece,am intrebat chirurgul daca se poate scoate,si mi-a zis ca nu,ca asa e pielea pigmentata.Ne-a recomandat sa ferim pata de soare,sa nu fie scarpinata(ca sa nu se mareasca).Bine ca e sub brat...
ela_mami
petele sant toate de culoare rosie mai deschis sau mai inchis.citisem undeva ca sint pete normale la bebici si ca este posibil sa treaca dar cand?Raducu are trei luni.
dana82
Fetita unei prietene s-a nascut si ea cu astfel de pete, iar doctorul i-a zis ca, cu timpul o sa dispara, cam pana pe la 1 an. Si ea le are pe frunte, tot la vedere.
simina
Articol util pentru parintii copiilor cu pete pe piele:

Sarutul ingerilor la bebelusi

de Steluta Indrei

"Sarutul ingerilor", "ciupiturile berzei", "capsunele", "pete cafea cu lapte"... exista tot felul de denumiri populare pentru semnele cu care vin pe lume unii bebelusi. Multi parinti pun aceste pete pe seama unei superstitii: daca viitoarea mamica a furat in perioada sarcinii un obiect sau un fruct ori a gustat de pe taraba unui taran un fruct la care a poftit, fara sa il plateasca, forma acestuia va aparea pe pielea pruncului sau ca dovada a "furtisagului". Superstitia nu are insa nici un fel de explicatii stiintifice.

PETE ROZ, ROSII, BRUNE, VINETII
Semnele aparute pe pielea bebelusilor pot fi permanente sau pot disparea in timp. Cele mai cunoscute sunt petele rosii sau roz (de culoarea somonului), numite de medici hemangioame, care apar fie la ceafa ("ciupiturile berzei"), fie pe pleoape, intre sprancene sau pe frunte ("saruturile ingerilor"). Aceste pete dispar de regula dupa cateva luni de la nastere, dar uneori se estompeaza abia dupa cativa ani. Unii copii au un alt tip de hemangioame, numite "capsunele", aparute din cauza malformatiilor unor vase de sange superficiale. Ele au aspectul unor mici pete rosii, care pot creste in dimensiune, formand mici noduli reliefati. Aceste pete sunt de culoare rosu stralucitor sau vinetiu ("pete ca vinul de Porto") si sunt permanente.

Medicul primar pediatru Gabriela Oproiu de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului spune ca mai exista o categorie de semne permanente. Sunt acele pete hipercrome (brune sau vinetii) care apar in regiunea lombo-sacrala (partea de jos a spatelui, fese).
Asa-numitele "pete mongoliene", care sunt inofensive, se intalnesc in special la copiii cu piele pigmentata din Africa, Asia sau din sudul Europei.

Un alt tip de pete brune sunt cele izolate sau diseminate, care daca sunt in numar mai mare de cinci, au diametrul mai mare de un centimetru, afecteaza si axilele si se regasesc la unul dintre parinti, ele reprezinta semnul unei boli foarte grave, numita neurofibromatoza. Aceasta boala are complicatii oculare si neurologice (tumori cerebrale).

Mai exista unele pete cafea cu lapte, care sunt netede, au o forma ovala, iar gama de culori variaza de la maro deschis pana la maro ciocolatiu. Se gasesc de obicei pe torace, fese sau picioare si nu prezinta nici un pericol pentru bebelusi.

Si sa nu uitam de binecunoscutele alunite (nevi congenitali), care pot aparea pe pielea copiilor din primele luni de la nastere. Sunt localizate oriunde pe piele, avand forme si marimi variate.

CAUZE SI TRATAMENT
Nu se stie de ce unii copii se nasc cu semne pe piele, in timp ce altii nu. Uneori pot fi mostenite de la parinti. Alteori, semnele din nastere apar deoarece unele vase de sange nu s-au dezvoltat normal ori au ramas strans grupate. Sau pur si simplu unii copii prezinta un surplus de pigment (culoare) la nivelul pielii.

Un semn din nastere de mari dimensiuni, mai ales daca este la vedere, poate face copilul sa se simta complexat sau timid. In aceste situatii, copilul este bine sa fie dus la medicul dermatolog, care poate masca defectul prin machiaj profesionist. Semnul poate fi acoperit si prin tunsoare. Dar toate aceste solutii nu elimina defectul, unii copii fiind in continuare serios afectati din punct de vedere psihologic. In acest caz se poate opta pentru un tratament cu corticosteroizi, laserterapie sau interventie chirurgicala clasica. Dintre toate tipurile de semne din nastere, hemangioamele sunt candidatele cele mai frecvente la tratament. Mai mult decat atat, hemangioamele situate pe pleoape, in zona gurii, la nivelul organelor interne au indicatii absolute de tratament.

Tratamentul cu corticosteroizi (prednison) se poate administra pe cale orala sau prin injectare directa la nivelul hemangiomului. Corticosteroizii determina diminuarea sau oprirea din crestere a hemangioamelor dupa doua-patru saptamani de tratament.

Terapia cu laser este indicata in cazul hemangioamelor de culoarea vinului. Desi nu indeparteaza complet petele, laserul le atenueaza considerabil. Interventia chirurgicala se impune cand celelalte forme de tratament nu au fost eficiente sau in cazul hemangioamelor situate la nivelul organelor interne. De asemenea, alunitele sunt indepartate tot prin tratament chirurgical.

Sfatul medicului
Desi majoritatea semnelor din nastere sunt inofensive, este mai bine daca parintele se prezinta cu copilul la un medic pediatru sau dermatolog pentru examinarea petelor, recomanda dr. Gabriela Oproiu. Medicul va tine o evidenta a semnelor cu potential patogen, cum ar fi cele de mari dimensiuni sau cele amplasate langa ochi. De asemenea, alunitele-gigant trebuie monitorizate, pentru ca prezinta un risc mai mare de a deveni canceroase decat alunitele mici. Consultul medical este important si pentru depistarea precoce a acelei cumplite boli, neurofibromatoza, care rareori este pusa in legatura cu aparitia petelor pigmentare. In general, neurofibromatoza este descoperita in faza avansata, cand sunt afectate vederea, auzul, vorbirea, respiratia, mersul.

ATENTIE! Parintele este bine sa previna pe cat posibil scarpinarea sau zgarierea semnelor din nastere. Hemangioamele contin vase de sange care pot sangera. In cazul in care semnul din nastere creste sau a suferit un traumatism, parintele trebuie sa mearga cu copilul la medic. Totodata, daca hemangiomul devine dureros si sangereaza, se va aplica un pansament steril si se va consulta de urgenta un specialist. Pielea copiilor cu hemangioame sau alunite va fi foarte atent protejata de razele soarelui. NOU-NASCUTI. Pielea nou-nascutului difera in functie de momentul nasterii. Copiii prematuri au pielea subtire si transparenta, fiind acoperita de o substanta alba care ii protejeaza de lichidul amniotic. La copiii nascuti la termen si cei nascuti dupa termen, substanta alba apare numai in cutele pielii. Semnele din nastere, temporare sau permanente, sunt frecvent intalnite la nou-nascuti. De asemenea, aproape 50% dintre nou-nascuti au acnee, dar cosurile mici si albe dispar de obicei foarte repede.
Sursa: J.N.
alinaclara
fetita mea are o pata langa buricut si o alunita bestiala pe piciorul stang. nu ma deranjeaza cu nimic aceste semne.
alinaclara
in schimb, ce mise pare deranjant si nu-i stiu nici cauza este o pata vanata la nada fundului. o are de cand s-a nascut si cred ca se marestw. nu i-a disparut si are 7 luni.voi ati avut problaema asta pt ca pediatra fetitei mele a zis ca e ceva normal si ca multi copii se nasc cu astfel de semn?
simina
QUOTE(alinaclara @ Mar 24 2007, 08:04 PM) *
in schimb, ce mise pare deranjant si nu-i stiu nici cauza este o pata vanata la nada fundului. o are de cand s-a nascut si cred ca se marestw. nu i-a disparut si are 7 luni.voi ati avut problaema asta pt ca pediatra fetitei mele a zis ca e ceva normal si ca multi copii se nasc cu astfel de semn?

Aproape toti copii sunt vinetii in aceasta zona.Dispare cand incep sa se deplaseze...o fi si de la statul prelungit culcat,ma gandesc eu.
ela_mami
simina,saru' mana pentru articol.Desi citisem si eu articole de-ale doctorilor pe net,ma intrebam daca voi v-ati confruntat cu problema asta si pe la ce varsta au inceput sa dispara semnele.Raducu are un semn rosu deschis pe nasuc ca o zgarietura si initial am crezut ca este de la nastere(n-o fi avut frate loc si nasucul cand a iesit)dar are deja 3 luni si nu i-a trecut.
AndrEEyaa
QUOTE(alinaclara @ Mar 24 2007, 09:04 PM) *
in schimb, ce mise pare deranjant si nu-i stiu nici cauza este o pata vanata la nada fundului. o are de cand s-a nascut si cred ca se marestw. nu i-a disparut si are 7 luni.voi ati avut problaema asta pt ca pediatra fetitei mele a zis ca e ceva normal si ca multi copii se nasc cu astfel de semn?

si fetita mea are asa ceva,cred ca este pata mongoliana de care se vorbea mai sus.atata timp cat nu o doare nu cred ca va fi o problema si va disparea cu timpul
kim
Cumătra mea are o fetiţă cu o pată pe un obraz cīt o nucă. A zis că a furat o prună cīnd era gravidă şi a ascuns-o īn buzunar, probabil īn dreptul obrazului bb.gif
Mai cunosc o tipă cu o pată mare pe faţă, maronie, dar e atīt de frumoasă gagica īncīt nici nu observi pata aia...S-a şi măritat, are copil mai mare cu o lună decīt Aris al meu.
Petele astea pot ieşi cu laser, cine vrea - cine nu, asta e, nu se moare din asta.
danna68
QUOTE(ela_mami @ Mar 20 2007, 11:19 AM) *
fetelor,aveti idee pe la ce varsta trec semnele din nastere(daca mai trec).Raducu are un semn chiar pe nasuc,ca o dungulita,are in crestet si pe ceafa cate o pata.Cele de pe cap sant acoperite de par si chiar daca nu trec nu vor fi asa deranjante pentru el cand va fi mare,dar cea de pe nasuc?

depinde de pata...nepotului meu i-a trecut pata rosie pe care o avea ...dar fata mea are semn in frunte putin vizibil doar cand se enerveaza se inroseste semnul...sigur nu trece asta pentru ca si baiatul l-a avut si nu a trecut...dar este sub piele si se vede doar putin....semnele maronii nu trec...eu am unul pe picior....deci ce culoare este pata puiutului tau?
danna68
QUOTE(ela_mami @ Mar 20 2007, 10:07 PM) *
petele sant toate de culoare rosie mai deschis sau mai inchis.citisem undeva ca sint pete normale la bebici si ca este posibil sa treaca dar cand?Raducu are trei luni.

cele rosu inchis si putin bombate trec sunt sangerii...pana pe la 4 ani dispar...cele usor rosiatice insa nu trec
tio
nepotica mea de 4 ani are pe picior boabe de porumb,nu se vad urat dar nici nu cred ca vor disparea.
katerynaray
si lui anter i-au iesit niste alunite mai deschise la culoare dupa ureche ...le tot supravegez sa nu creasca sau sa-si schimbe culoarea , ca atunci --->>>>directia dermato..si mai are o pata maro inchis la articulatia dintre 2 degetele... si nu le avea la nastere ca l-am controlat peste tot.... in schimb de la nastere are o mostenire de familie..o pata la baza capului rosietica pe care am descoperit-o cand l-am ras de par. o am si eu si o avea si tatal meu....
AlinaL
QUOTE(ela_mami @ Mar 20 2007, 10:19 AM) *
fetelor,aveti idee pe la ce varsta trec semnele din nastere(daca mai trec).Raducu are un semn chiar pe nasuc,ca o dungulita,are in crestet si pe ceafa cate o pata.Cele de pe cap sant acoperite de par si chiar daca nu trec nu vor fi asa deranjante pentru el cand va fi mare,dar cea de pe nasuc?

Stiu ca topicul e din martie dar am gasit pe net ceva informatii care poate ajuta alte mamici smile.gif

Semnele din nastere ale bebelusului - sunt periculoase?


Semnele din nastere reprezinta pete sau semne aparute pe pielea bebelusului tau, care pot dura toata viata sau pot disparea in timp. Unele dintre aceste semne sunt numite "ciupituri de barza" (daca sunt amplasate pe ceafa) sau "sarutul ingerilor" (daca se afla "la vedere", pe frunte sau pe pleoape). De regula, sunt niste pete rosii, maronii, vinetii sau pestrite, care dispar dupa cateva luni de la nastere. Uneori insa, disparitia lor se produce abia peste cativa ani. Un alt tip de semne din nastere sunt permanente.

Cum arata aceste semne din nastere?

Semne rosiatice, de culoarea zmeurei si putin iesite in evidenta, care apar pe pielea a aproximativ 10% dintre nou-nascuti. Acestea tind sa sa extinda, timp de cativa ani, dar dispar, de regula, in jurul varstei de cinci ani.

Un hemangiom cavernos, un fel de "guguloi" zgrunturos albastrui sau vinetiu, care creste rapid in primele sase luni de viata a prichindelului tau, apoi evolutia sa incetineste. Pana la varsta de 18 luni, masa incepe sa scada si dispare complet pana la varsta adolescentei copilului.

Pete maronii, inchise la culoare, sau pete netede de un maroniu deschis, care uneori au forma de "buchetele".

Alunite (nevi), care variaza ca dimensiune si care pot fi iesite in evidenta sau "paroase".

Asa-numitele pete mongoloide de culoare vinetie sau albastruie, amplasate pe spate sau pe fese, si care dispar, de regula, pana cand micutul ajunge la varsta la care incepe scoala.

Pete asemanatoare unor vanatai, dar de culoare rosie ca vinul. Cele mai putin vizibile, ca si culoare, pot disparea, insa cele mai multe dintre acestea se mentin si chiar se maresc o data cu inaintarea in varsta a micutului.

In loc sa le considere niste elemente desfiguratoare sau care trebuie indepartate, unii parinti cred ca semnele din nastere ale copiilor lor reprezinta un semn al unicitatii, fiind chiar atractive.

Aparitia acestor pete este pusa pe seama unei superstitii sau "vorbe din popor" - daca mama, in perioada sarcinii, a "furat" un obiect sau un fruct (a luat obiectul respectiv, uitand sa spuna celui de la care l-a imprumutat, sau a gustat, de pe taraba unui taran, in piata, un fruct preferat, fara sa-l plateasca), forma acestuia va aparea pe pielea copilului sau, ca "dovada" a "furtisagului". Superstitia nu are insa nici un fel de baze si explicatii medicale.

Semnele din nastere pot ridica probleme serioase de sanatate?

Marea majoritate a semnelor din nastere este inofensiva. Totusi este mai bine daca pediatrul copilului tau examineaza cu atentie alunitele (nevii), in special pe cele foarte mari, cunoscute sub numele de nevi pigmentati gigant - exista riscul ca acestea sa devina canceroase mai tarziu, un risc mult mai mare decat in cazul alunitelor (nevilor) de dimensiuni mici.

De asemenea, doctorul tau va dori sa tina o evidenta a semnelor potential problematice, cum ar fi cele de mari dimensiuni rosiatice, amplasate langa ochi, hemangioame de mari dimensiuni pe brate, picioare sau in zona ochilor, sau grupuri mari de pete maronii. Orice semn din nastere (in afara petelor mongoloide), care sunt localizate in partea de jos a coloanei vertebrale necesita o atentie medicala suplimentara.

Petele rosii ca vinul de pe fata si de pe gat, chiar si cele de mici dimensiuni, il pot deranja extrem de mult pe un copil aflat la o varsta sensibila, la care este foarte impresionabil - aceste "stigmate" ii pot aduce probleme si confuzii pe plan psihologic, iar increderea in sine a copilului poate fi serios afectata. In acest caz, parintii pot folosi un machiaj profesionist, pentru a acoperi pata respectiva.

Semnele din nastere ale copilului pot fi indepartate?

Parintii sunt adesea tentati sa indeparteze cat mai repede semnele din nastere aparute pe pielea copilului lor (mai ales daca sunt amplasate in zone "la vedere"), convinsi fiind ca acestea nu reprezinta altceva decat elemente care il desfigureaza pe micut. Insa expertii recomanda ca aceste semne sa nu fie tratate decat in clipa in care incep sa interfereze cu functiile organismului.

Uneori, hemangioamele cu aspect si culoare de zmeura pot necesita tratament, daca sunt pozitionate pe pleoape sau in zona ochilor, pe gat sau pe gura. Oricum, oricare ar fi situatia in care se afla prichindelul tau, consulta-ti medicul pediatru inainte de a face primul pas! Informeaza-te, lamureste-ti incertitudinile si apoi alege metoda cea mai potrivita pentru copilul tau!

Care sunt optiunile de tratament?

Printre aceste optiuni se numara criochirurgia (tratamente cu azot lichid), ceea ce inseamna ca semnul din nastere este "inghetat" si eliminat, chirurgia clasica, raze X sau terapia cu laser, precum si aplicarea de steroizi. Exista posibilitatea aparitiei unor cicatrice, care pot fi atenuate datorita chirurgiei estetice si reparatorii. Petele rosii, de culoarea sangelui, sunt dificil de indepartat complet, dar pot fi atenuate cu ajutorul terapiei cu laser. De regula, alunitele (nevii) pot fi indepartate chirurgical.
ela_mami
Ne-a trecut semnul de pe frunte,cel de pe nas se mai vede putin,dar cel de pe ceafa nu.Radu are 6 luni.Mai sper.
cristinabc
noua pediatra ne-a zis ca petele colorate plate sunt hemangioame plane care nu ridica nici un fel de probleme
mai exista si hemangioame bombate,alea sunt ridicate de la nivelul pielii,in cazul astora bbii trebuie supravegheati mai atent ca e posibil sa se mareasca si...dar oricum se pot rezolva cu laser,daca se doerste,daca nu, se poate f bine si usor trai pana la adanci batraneti cu ele
poate ca asta e si sarmul unor bbi ,cu semnele lor din nastere
si fetitza mea are pe frunte un semn de "v",noi zicem ca e de la victorie,ca am avut o intreaga aventura de traversat cu ea in burtica,nasii chiar ziceau ca ar fi bine sa-i punem numele victoria,avand in vedere izbanda ei de a veni sanatoasa pe lume,cat si semnul din frunte
mai are semne rosii la ceafa si pe spate deasupra fundicului
da o iubesc atat de mult,incat nu conteaza ce si unde are semn
important e sa nu capete in timpul vietii extrauterine alte semne ,cele de ''buna purtare''
sanatate la bebici
perlita



Ce fel de semn are fetita mea ? In dreapta sus. Sper sa se vada.
E un fel de alunita mai mare cu forma neregulata si cu par.
Multumesc.
perlita
shama
QUOTE(perlita @ Aug 6 2007, 05:02 PM) *

Cit de frumos e copilul asta, zici ca e pictat! Ptiu sa n-o deochi, minca-o-ar mama de cretzulina. De la ce maternitate ti-a dat-o, mai? tzuc.gif
AdeDia
Intr-adevar ffffff frumoasa!!!!!!! Superba hug.gif tzuc.gif tzuc.gif
danna68
PETE ROZ, ROSII, BRUNE, VINETII
Semnele aparute pe pielea bebelusilor pot fi permanente sau pot disparea in timp. Cele mai cunoscute sunt petele rosii sau roz (de culoarea somonului), numite de medici hemangioame, care apar fie la ceafa ("ciupiturile berzei"), fie pe pleoape, intre sprancene sau pe frunte ("saruturile ingerilor"). Aceste pete dispar de regula dupa cateva luni de la nastere, dar uneori se estompeaza abia dupa cativa ani. Unii copii au un alt tip de hemangioame, numite "capsunele", aparute din cauza malformatiilor unor vase de sange superficiale. Ele au aspectul unor mici pete rosii, care pot creste in dimensiune, formand mici noduli reliefati. Aceste pete sunt de culoare rosu stralucitor sau vinetiu ("pete ca vinul de Porto") si sunt permanente.
multumim Simina...inseamna ca eu am avut 2 copii sarutati de ingeri ...amandoi sau nascut cu acelasi semn intre sprancene smile.gif hug.gif hug.gif tzuc.gif
perlita
Ma bucur ca va place pustoaica mea! Toti copilasii sunt frumosi! biggrin.gif jucaus.gif
Si totusi ce semn credeti ca are Bianca ? Mai pun niste poze de cand era mai micuta si sper sa-i vedeti semnul mai bine. E pe frunte in dreapta sus chiar la baza fruntii unde incepe sa creasca parul. Alunita sau ce este, este si cu par dar are o forma neregulata. Am mai vazut astfel de pete si la alte persoane dar nu stiu ce sunt si de ce apar. Cand am vazut-o prima oara, nu stiam ce s-a intamplat cu ea; credeam ca s-o fi lovit la cap atunci cand s-a grabit sa vina pe lume! tongue.gif doh.gif doh.gif biggrin.gif . Insa doamnele de acolo m-au intrebat daca nu cumva am si eu un astfel de semn. Mi-au spus ca e ereditar.
Stiu si de superstitiile care se mai spun si imi aduc aminte ca pe atunci cand eram eu insarcinata cu Bia era la TV reclama la bomboane Chokotoff (nu stiu exact cum se scrie) si mi-au facut o pofta.......... da' nu mi-am cumparat si sa stiti ca semnul fetitei seamana perfect cu acele bomboane.







perlita
De la ce maternitate ti-a dat-o, mai? tzuc.gif
[/quote]


De la maternitatea din Brasov mai ! Va asteptam sa vedeti si orasul ! E foarte frumos!

AdeDia
E fff frumoasa pustoaica ta. tzuc.gif tzuc.gif In pozele de cand era mai mica se vede bine semnul,dar nu stiu ce sa-ti zic.Nu ai fost cu ea la dermato???Sa vezi ce zice un medic specialist.Daca nu se mareste,e bine ca se poate acoperii cu carliontii ei frumosi. hug.gif
perlita
QUOTE(AdeDia @ Aug 7 2007, 11:01 AM) *
E fff frumoasa pustoaica ta. tzuc.gif tzuc.gif In pozele de cand era mai mica se vede bine semnul,dar nu stiu ce sa-ti zic.Nu ai fost cu ea la dermato???Sa vezi ce zice un medic specialist.Daca nu se mareste,e bine ca se poate acoperii cu carliontii ei frumosi. hug.gif


Nu am fost pe nicaieri fiindca mi-a spus si doctorita de familie sa stau linistita, sa urmaresc doar sa nu se modifice forma si sa o feresc de soare.
anka-iasi
si al meu bb are o pata ceva mai mare decat un bob de orez pe burtica si inca una.............chiar pe testicul.sunt cafea cu lapte,nu ies in evidentza biggrin.gif in schimb are o vena evidentziat deasupra pleoapei care sper sa dispara in timp
Adina13Gabriela
QUOTE(perlita @ Aug 7 2007, 05:36 AM) *
Ma bucur ca va place pustoaica mea! Toti copilasii sunt frumosi! biggrin.gif jucaus.gif
Si totusi ce semn credeti ca are Bianca ? Mai pun niste poze de cand era mai micuta si sper sa-i vedeti semnul mai bine. E pe frunte in dreapta sus chiar la baza fruntii unde incepe sa creasca parul. Alunita sau ce este, este si cu par dar are o forma neregulata. Am mai vazut astfel de pete si la alte persoane dar nu stiu ce sunt si de ce apar. Cand am vazut-o prima oara, nu stiam ce s-a intamplat cu ea; credeam ca s-o fi lovit la cap atunci cand s-a grabit sa vina pe lume! tongue.gif doh.gif doh.gif biggrin.gif . Insa doamnele de acolo m-au intrebat daca nu cumva am si eu un astfel de semn. Mi-au spus ca e ereditar.
Stiu si de superstitiile care se mai spun si imi aduc aminte ca pe atunci cand eram eu insarcinata cu Bia era la TV reclama la bomboane Chokotoff (nu stiu exact cum se scrie) si mi-au facut o pofta.......... da' nu mi-am cumparat si sa stiti ca semnul fetitei seamana perfect cu acele bomboane.









Ai o dulceata de fetita sa-ti traiasca.
Fetita mea nu are nici un semn din nastere, in schimb eu da.
M-am nascut cu o alunita ( daca pot sa-i spun asa) in partea dreapta a mandibulei catre ureche. Mama zice ca precis este de la ceva ce ea a furat cand a fost insarcinata cu mine. Si micuta am avut langa buric o pata mare mult mai deschisa decat culoarea pielii sub forma unui trandafir ( pe care mama spune ca l-a furat si la pus la brau) dar dupa ani a disparut.
gabrielle2003
QUOTE(danna68 @ Aug 7 2007, 01:47 AM) *
PETE ROZ, ROSII, BRUNE, VINETII
Semnele aparute pe pielea bebelusilor pot fi permanente sau pot disparea in timp. Cele mai cunoscute sunt petele rosii sau roz (de culoarea somonului), numite de medici hemangioame, care apar fie la ceafa ("ciupiturile berzei"), fie pe pleoape, intre sprancene sau pe frunte ("saruturile ingerilor"). Aceste pete dispar de regula dupa cateva luni de la nastere, dar uneori se estompeaza abia dupa cativa ani. Unii copii au un alt tip de hemangioame, numite "capsunele", aparute din cauza malformatiilor unor vase de sange superficiale. Ele au aspectul unor mici pete rosii, care pot creste in dimensiune, formand mici noduli reliefati. Aceste pete sunt de culoare rosu stralucitor sau vinetiu ("pete ca vinul de Porto") si sunt permanente.
multumim Simina...inseamna ca eu am avut 2 copii sarutati de ingeri ...amandoi sau nascut cu acelasi semn intre sprancene smile.gif hug.gif hug.gif tzuc.gif



si casian al meu are acest semn pe care il au si copii tai danna trandafir.gif
sa inteleg ca si pe el l-a sarutat un inger?????
frumos notworthy.gif
nustiu ce mai faci pe unde mai esti k nu am mai vorbit demult timp cu tine
astept vesti despre voi tzuc.gif
bika82
Si Denis al meu are floricica trandafir.gif de culoare maronie pe burtica
gabrielle2003
QUOTE(bika82 @ Nov 26 2008, 08:37 PM) *
Si Denis al meu are floricica trandafir.gif de culoare maronie pe burtica

casian al meu are un ''V'' in frunte trandafir.gif
bika82
QUOTE(gabrielle2003 @ Nov 26 2008, 08:46 PM) *
casian al meu are un ''V'' in frunte trandafir.gif


se vede ceva ceva in poza asta pe care o ai e scumpel foc sa iti traiasaca oFloare.gif
alexandra81
Si Stefi are o pata rosie in frunte, dar nu este asa vizibila... unsure.gif
lia maria71
QUOTE(gabrielle2003 @ Nov 26 2008, 07:46 PM) *
casian al meu are un ''V'' in frunte trandafir.gif

v acela va trece curand............si sora mea a avut asa cand era mica.............cred ca dupa vreo2 ani a disparut!!!poate asa va fi si la casian!!!CASIAN!ce nume frumos!ce frumos suna!!!sa-ti traiasca puiul!!
gabrielle2003
QUOTE(lia maria71 @ Nov 26 2008, 11:33 PM) *
v acela va trece curand............si sora mea a avut asa cand era mica.............cred ca dupa vreo2 ani a disparut!!!poate asa va fi si la casian!!!CASIAN!ce nume frumos!ce frumos suna!!!sa-ti traiasca puiul!!

multumesc lia maria notworthy.gif ,si noua ne-a placut foarte mult numele si am ales sa il poarte ingerashul nostru
eram curioasa cand ii va trece
acum e micutz dar daca va ramane asa sper sa nu il afecteze
Claudia Elena
Eu am o pata maro cat un bob de strugure pe soldul drept...mama zice ca furat o pruna cand era gravida cu mine...
gabrielle2003
QUOTE(Claudia Elena @ Dec 10 2008, 08:24 PM) *
Eu am o pata maro cat un bob de strugure pe soldul drept...mama zice ca furat o pruna cand era gravida cu mine...

eu nu am furat nimic notworthy.gif
acest semn il are si sotul meu si eu ma gandesc mai mult ca este mostenire de la el
la el este vizibil numai cand se enerveaza in rest..nu se vede
de aceea zic ca si casian de al el l-a mostenit notworthy.gif
Claudia Elena
QUOTE(gabrielle2003 @ Dec 10 2008, 07:28 PM) *
eu nu am furat nimic notworthy.gif
acest semn il are si sotul meu si eu ma gandesc mai mult ca este mostenire de la el
la el este vizibil numai cand se enerveaza in rest..nu se vede
de aceea zic ca si casian de al el l-a mostenit notworthy.gif

...vai Doamne fereste sa nu te gandesti ca am facut aluzie la ceva... tzuc.gif
gabrielle2003
QUOTE(Claudia Elena @ Dec 10 2008, 08:32 PM) *
...vai Doamne fereste sa nu te gandesti ca am facut aluzie la ceva... tzuc.gif

ah nu
nici nu ma gandeam la asa ceva
am zis ca este genetic si ma intrebam daca mai dispare daca il are si tatal lui?????
nici gand de asa ceva claudia tzuc.gif
Claudia Elena
QUOTE(gabrielle2003 @ Dec 10 2008, 07:46 PM) *
ah nu
nici nu ma gandeam la asa ceva
am zis ca este genetic si ma intrebam daca mai dispare daca il are si tatal lui?????
nici gand de asa ceva claudia tzuc.gif

da ai un grasunel, nu gluma...sa-ti traiasca!!! partners.gif
gabrielle2003
QUOTE(Claudia Elena @ Dec 10 2008, 08:59 PM) *
da ai un grasunel, nu gluma...sa-ti traiasca!!! partners.gif

multumesc frumos
si tu sa te bucuri de printesa ta tzuc.gif
cgaby
si eliza are semn pe ceafa...nu se vede ca e sub par...se cheama hemangiom. ea a mostenit de la tati.
pupici tuturor.
Elena_Costel
QUOTE(simina @ Mar 24 2007, 09:35 PM) *
Articol util pentru parintii copiilor cu pete pe piele:

Sarutul ingerilor la bebelusi

de Steluta Indrei

"Sarutul ingerilor", "ciupiturile berzei", "capsunele", "pete cafea cu lapte"... exista tot felul de denumiri populare pentru semnele cu care vin pe lume unii bebelusi. Multi parinti pun aceste pete pe seama unei superstitii: daca viitoarea mamica a furat in perioada sarcinii un obiect sau un fruct ori a gustat de pe taraba unui taran un fruct la care a poftit, fara sa il plateasca, forma acestuia va aparea pe pielea pruncului sau ca dovada a "furtisagului". Superstitia nu are insa nici un fel de explicatii stiintifice.

PETE ROZ, ROSII, BRUNE, VINETII
Semnele aparute pe pielea bebelusilor pot fi permanente sau pot disparea in timp. Cele mai cunoscute sunt petele rosii sau roz (de culoarea somonului), numite de medici hemangioame, care apar fie la ceafa ("ciupiturile berzei"), fie pe pleoape, intre sprancene sau pe frunte ("saruturile ingerilor"). Aceste pete dispar de regula dupa cateva luni de la nastere, dar uneori se estompeaza abia dupa cativa ani. Unii copii au un alt tip de hemangioame, numite "capsunele", aparute din cauza malformatiilor unor vase de sange superficiale. Ele au aspectul unor mici pete rosii, care pot creste in dimensiune, formand mici noduli reliefati. Aceste pete sunt de culoare rosu stralucitor sau vinetiu ("pete ca vinul de Porto") si sunt permanente.

Medicul primar pediatru Gabriela Oproiu de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului spune ca mai exista o categorie de semne permanente. Sunt acele pete hipercrome (brune sau vinetii) care apar in regiunea lombo-sacrala (partea de jos a spatelui, fese).
Asa-numitele "pete mongoliene", care sunt inofensive, se intalnesc in special la copiii cu piele pigmentata din Africa, Asia sau din sudul Europei.

Un alt tip de pete brune sunt cele izolate sau diseminate, care daca sunt in numar mai mare de cinci, au diametrul mai mare de un centimetru, afecteaza si axilele si se regasesc la unul dintre parinti, ele reprezinta semnul unei boli foarte grave, numita neurofibromatoza. Aceasta boala are complicatii oculare si neurologice (tumori cerebrale).

Mai exista unele pete cafea cu lapte, care sunt netede, au o forma ovala, iar gama de culori variaza de la maro deschis pana la maro ciocolatiu. Se gasesc de obicei pe torace, fese sau picioare si nu prezinta nici un pericol pentru bebelusi.

Si sa nu uitam de binecunoscutele alunite (nevi congenitali), care pot aparea pe pielea copiilor din primele luni de la nastere. Sunt localizate oriunde pe piele, avand forme si marimi variate.

CAUZE SI TRATAMENT
Nu se stie de ce unii copii se nasc cu semne pe piele, in timp ce altii nu. Uneori pot fi mostenite de la parinti. Alteori, semnele din nastere apar deoarece unele vase de sange nu s-au dezvoltat normal ori au ramas strans grupate. Sau pur si simplu unii copii prezinta un surplus de pigment (culoare) la nivelul pielii.

Un semn din nastere de mari dimensiuni, mai ales daca este la vedere, poate face copilul sa se simta complexat sau timid. In aceste situatii, copilul este bine sa fie dus la medicul dermatolog, care poate masca defectul prin machiaj profesionist. Semnul poate fi acoperit si prin tunsoare. Dar toate aceste solutii nu elimina defectul, unii copii fiind in continuare serios afectati din punct de vedere psihologic. In acest caz se poate opta pentru un tratament cu corticosteroizi, laserterapie sau interventie chirurgicala clasica. Dintre toate tipurile de semne din nastere, hemangioamele sunt candidatele cele mai frecvente la tratament. Mai mult decat atat, hemangioamele situate pe pleoape, in zona gurii, la nivelul organelor interne au indicatii absolute de tratament.

Tratamentul cu corticosteroizi (prednison) se poate administra pe cale orala sau prin injectare directa la nivelul hemangiomului. Corticosteroizii determina diminuarea sau oprirea din crestere a hemangioamelor dupa doua-patru saptamani de tratament.

Terapia cu laser este indicata in cazul hemangioamelor de culoarea vinului. Desi nu indeparteaza complet petele, laserul le atenueaza considerabil. Interventia chirurgicala se impune cand celelalte forme de tratament nu au fost eficiente sau in cazul hemangioamelor situate la nivelul organelor interne. De asemenea, alunitele sunt indepartate tot prin tratament chirurgical.

Sfatul medicului
Desi majoritatea semnelor din nastere sunt inofensive, este mai bine daca parintele se prezinta cu copilul la un medic pediatru sau dermatolog pentru examinarea petelor, recomanda dr. Gabriela Oproiu. Medicul va tine o evidenta a semnelor cu potential patogen, cum ar fi cele de mari dimensiuni sau cele amplasate langa ochi. De asemenea, alunitele-gigant trebuie monitorizate, pentru ca prezinta un risc mai mare de a deveni canceroase decat alunitele mici. Consultul medical este important si pentru depistarea precoce a acelei cumplite boli, neurofibromatoza, care rareori este pusa in legatura cu aparitia petelor pigmentare. In general, neurofibromatoza este descoperita in faza avansata, cand sunt afectate vederea, auzul, vorbirea, respiratia, mersul.

ATENTIE! Parintele este bine sa previna pe cat posibil scarpinarea sau zgarierea semnelor din nastere. Hemangioamele contin vase de sange care pot sangera. In cazul in care semnul din nastere creste sau a suferit un traumatism, parintele trebuie sa mearga cu copilul la medic. Totodata, daca hemangiomul devine dureros si sangereaza, se va aplica un pansament steril si se va consulta de urgenta un specialist. Pielea copiilor cu hemangioame sau alunite va fi foarte atent protejata de razele soarelui. NOU-NASCUTI. Pielea nou-nascutului difera in functie de momentul nasterii. Copiii prematuri au pielea subtire si transparenta, fiind acoperita de o substanta alba care ii protejeaza de lichidul amniotic. La copiii nascuti la termen si cei nascuti dupa termen, substanta alba apare numai in cutele pielii. Semnele din nastere, temporare sau permanente, sunt frecvent intalnite la nou-nascuti. De asemenea, aproape 50% dintre nou-nascuti au acnee, dar cosurile mici si albe dispar de obicei foarte repede.
Sursa: J.N.


SUPER ARTICOLUL
SI BAIETELUL MEU CEL MIC ARE UN SEMN DAR S-A ESTOMPAT
IERI A IMPLINIT 1 AN SI 11 LUNI

SARBATORI FERICITE TUTUROR!
Danutza_rge
si Bondarel are o pata alba pe picior , dar nu imi fac probleme ca e pe picior si nu se vede bananab.gif bananab.gif
miki77
QUOTE(ela_mami @ Mar 20 2007, 12:19 PM) *
fetelor,aveti idee pe la ce varsta trec semnele din nastere(daca mai trec).Raducu are un semn chiar pe nasuc,ca o dungulita,are in crestet si pe ceafa cate o pata.Cele de pe cap sant acoperite de par si chiar daca nu trec nu vor fi asa deranjante pentru el cand va fi mare,dar cea de pe nasuc?



hm..dragele mele dupa descriere sunt hemangioame su intradevar nevi pigmentarii..din pacate nu mai trec...dar atentie NU UMBLATI LA ELE pentru nmimk in lume , daca vreti alte sfaturi va astept, DR.miki
gabrielle2003
QUOTE(miki77 @ Dec 29 2008, 02:12 AM) *
hm..dragele mele dupa descriere sunt hemangioame su intradevar nevi pigmentarii..din pacate nu mai trec...dar atentie NU UMBLATI LA ELE pentru nmimk in lume , daca vreti alte sfaturi va astept, DR.miki

si eu stiu ca nu trec dar nu se vor vedea ca acum...........
mihai al meu tot asa are semn pt k eu cred ca al nosttru bb de la el l-a mostenit
dar la mihai nu mai este vizibil decat atunci cand se enerveaza
maryhynt
fetelor mama mea a furat un bob de strugure cand era gravida cu mine si yo am pe burta o pata in forma de bob de strugure!a si la sora mea a furat o frunza de patrunjel si ia iesit surorii mele o frunza perfecta de patrunjel pe gat! cred k paa la urma e adevarata chestia cu furatul! liwlol.gif
alexandra81
Eu oare ce oi fi furat de are Stefi semnul ala in frunte? unsure.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.