Fetelor, se apropie Pastele, voi ce bunatati v-ati gandit sa pregatiti?
Eu am o reteta de pasca, nu tocmai traditionala, dar foarte buna si usor de pregatit: pasca cu visine.
Reteta este pentru 12 felii:
Blatul: 150g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 75 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 1 ou, 75g unt moale. Se amesteca aluatul de blat pe planseta tapetata cu faina, se infasoara coca in folie si se da la rece 1/2 de ora.
Umplutura: 3 oua, 200g frisca, 750g branza dulce de vaci, 150g zahar, sucul de la 1 lamaie, 75 g amidon sau faina, 250g visine din compot fara samburi. Se separa ouale, se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu branza, zaharul, sucul de lamaie, si amidonul. Se inglobeaza visinele, frisca batuta si albusurile.
Se incinge cuptorul la 200 grade, se intinde o foaie din aluat cu care se imbraca o forma unsa, se coace 10 minute. Apoi se aseaza umplutura peste blat, se reduce focul cuptorului la 170 grade si se mai coace 60 minute. La sfarsit se orneaza cu frisca si visine.
Va astept si pe voi!