Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Vitamine Care Te Protejeaza De Cancer
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Sanatate - sfaturi si experiente
toia
Beta-carotenul este un precursor al vitaminei A care se regăsește în majoritatea legumelor verzi sau portocalii precum morcovii, cartofii, spanacul sau alte legume verzi. Te poate proteja de toxine asociate cu cancerul de plămân. Un alt studiu a arătat că foștii fumători care mănâncă multe legume bogate în beta-caroten în fiecare zi au un risc mai scăzut de a face cancer de stomac sau de plămâni.

Vitamina B6 este esențială pentru un sistem imunitar sănătos și ajută la protejarea sistemului respirator de poluare sau infecții. Studiile au arătat și că protejează de cancerul cervical. Se regăsește în morcovi, mere, carne, banane, legume verzi și cartofi.

Vitamina C, care poate fi obținută din citrice, poate proteja de cancer de sân, cancer ovarian sau cervical.

Acidul folic sau vitamina B9 protejează de cancerul cervical și poate fi găsit în varză, ouă, citrice, legume verzi și carnea de pește.

Vitamina E te poate proteja de cancerul intestinal și este un antioxidant puternic, ce reduce efectul poluanților asupra celulelor: se poate obține din consumul de ouă, germeni de grâu, ficat, uleiuri vegetale nerafinate și legume.

Romanialibera.ro
ruxy
Foarte interesant Toia...eu urmaresc Dr.Oz si intr-una din emisiuni discuta despre vitaminele esentiale pentru sanatate...acestea erau..

Vit A
Vit B
Vit C
Omega 3
Ca-D3

spunea ca acestea trebuiesc luate zilnic....dar ma gandeam ca nici nu stii daca sunt de sinteza toate, care sunt sanatoase sau nu, sau ce fel de marca sa cumperi?...un articol recent ne atragea atentia ca toate suplimentele naturale venite din America nu sunt suficient controlate...si pot fi periculoase pentru sanatate...

Atentie la suplimentele pe baza de plante - pot contine metale grele si pesticide


O ancheta desfasurata in SUA a scos la iveala faptul ca majoritatea suplimentelor pe baza de plante care se gasesc peste Ocean sunt contaminate ori cu pesticide peste nivelul considerat sigur ori cu plumb, cadmiu, arsenic sau mercur.

Daca nivelul metalelor grele nu la un nivel considerat periculos, in 16 dintre cele 40 de produse testate nivelul pesticidelor era peste limitele prevazute de lege, relateaza The New York Times.

Multe dintre aceste suplimente "naturale" promiteau sa vindece cancerul si alte boli grave. Intr-un caz, un produs ce continea ginkgo biloba, promitea sa vindece Alzheimer-ul. Un altul, pe baza de ginseng era comercializat ca si tratament pentru diabet si cancer, iar un supliment pe baza de usturoi era vandut ca alternativa la medicamentele pentru tensiune.

Rezultatele acestei anchete urmau sa fie facute publice miercuri in Senatul american, o lege privitoare la siguranta alimentelor si suplimentelor alimentare urmand sa ajunga in Senat in luna iunie.

Jumatate din populatia adulta din SUA ia suplimente de vitamine cu regularitate, iar un sfert ia suplimente sub forma de plante macar ocazional. Vanzarile anuale sunt de aproximativ 25 de miliarde de dolari.

Pentru ca cererea este atat de mare, multe dintre suplimente vin din alte parti ale lumii, in special din China. Aproape toata Vitamina C si nu numai consumata in SUA provine din ingrediente din plante de pe teritoriul Chinei, niciodata inspectate de autoritatile americane din domeniul sigurantei alimentare.( Ziare)

Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.