Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Retete De Post
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Bloguri. Pagini Personale > Bloguri > Blog manu1981
manu1981
De fiecare data cand intram in post, multe gospodine se confrunta cu lipsa ideilor in materie de mancare. Cum tocmai am intrat in postul Pastelui, m-am gandit sa postez cateva retete de post, atat mancaruri cat si dulciuri, unele incercate de mine, altele culese de pe net.
manu1981
Prajitura glazurata cu miere (e super buna, nici nu zici ca e de post)

Blatul:
-200g. zahar tos
-5 ls. cu miere
-150ml. apa
-1 lc. bicarbonat de amoniu stins cu otet
-100 ml. ulei
-500g. faina + 1 praf de sare

Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec.Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt,la foc mediu cca. 35 de minute.Cind s-a copt , se lasa sa se raceasca la temp. camerei.

GLAZURA (sau sos de cacao):
-300ml. apa
-300g. zahar
-250g. margarina
-5 ls. cacao
-50 ml. rom (sau 2 sticlute de esenta de rom)

Se pun intr-o cratita apa , zaharul, margarina si cacaoa si se dau la fiert la foc mic , lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot. Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura .Se lasa sa se racoresca (nu se raceste complet!)
Blatul racit , se taie fasii , apoi cubulete , marimea fiind stabilita dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura , apoi se tavalesc prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos (300g. nuca si 100g. zahar). Se aseaza pe un platou pe un singur nivel .Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata .
Inainte de a le da prin glazura, eu le-am dat si printr-un sirop facut cu apa, zahar si esenta de rom.



Sursa : blogul laurei sava
manu1981
Chec de post

Ingrediente:
- 3 cani faina
- 2 cani zahar
- 2 cani apa minerala
- 3/4 cana ulei
- 1 plic praf de copt (data viitoare o sa pun 1 1/2, cred ca e mai bine)
- 2 plicuri zahar vanilat
- cacao ( 2-4 linguri )
- esenta de rom
- stafide (optional)

Mod de preparare
Faina, praful de copt, cacaoa se amesteca separat, iar uleiul, zaharul, zaharul vanilat si romul se mixeaza bine bine, apoi se adauga usor cele doua cani de apa minerala.
Se amesteca si cu ingredientele uscate si se pun in tavile tapetate (se poate folosi foarte bine hartie de copt, pe care eu chiar o prefer). In cuptorul preincalzit le-am tinut 40 minute, primele 5 min. la foc mai tare, apoi potrivit.

Cam asa ar trebui sa arate la final





Sursa : blogul laurei sava
manu1981
La foarte mare cautare sunt, in perioada aceasta, prajiturelele cu foi de napolitana. Pentru diversificare, am cautat mai multe feluri de creme de post, care pot fi folosite si pentru a umple un tort de post smile.gif

Crema de fanta de portocale

Ingrediente
1 litru si 1/2 de fanta de portocale
3 plicuri de budinca de vanilie
4 linguri de gustin (amidon alimentar)
375 gr.margarina vegetala
250 gr. zahar pudra
Mod de preparare
1 litru si 1/2 de fanta de portocale se fierbe cu 3 plicuri de budinca de vanilie si 4 linguri de gustin (amidon alimentar). 375 gr.margarina vegetala se amesteca cu 250 gr. zahar pudra , iar apoi adaugi crema racita bine (in margarina adaugi mixand continuu cate o lingura de crema).


Crema cu lamaie si rahat

Ingrediente:
500 gr rahat (o singura culoare!)
200 gr margarina
1 lamaie
Mod de preparare:
Lamaia se spala, se taie bucati si se curata de seminte dupa care se da la masina de tocat impreuna cu rahatul. Compozitia se amesteca bine ca sa se omogenizeze.
Untul se freaca spuma dupa care se adauga treptat compozitia de lamaie si rahat.
**Obs: Crema se poate prepara mult mai usor la robotul de bucatarie. Lamaia spalata, taiata bucati si curatata de seminte se mixeaza impreuna cu rahatul. Se adauga margarina si se mixeaza in continuare pana se obtine o crema spumoasa.


Crema cu zahar ars si nuci

Ingrediente:
2 pahare de zahar
2 pahare de nuca macinata
125 gr. margarina
Mod de preparare:
Se arde zaharul se adauga margarina, se da la o parte, se pune nuca, amestecindu-se repede. Crema se pune calda intre foi. Se preseaza usor si se taie rece.


Crema cu miere si nuci

Ingrediente:
350 gr. Miere
250 gr. zahar pudra
300 gr. nuci date prin masina
180 gr. Margarina
2 linguri cacao
Mod de preparare:
Se amesteca intr-o cratita mierea usor incalzita cu zaharul si nucile. Se adauga margarina taiata felii subtiri si cacaua si se mai amesteca ½ ora. Se asaza cratita la foc foarte mic si compozitia se freaca cu lingura neincetat inca 10 minute. Se ung foile Lica si se lasa sa stea 24 de ore puse la presa, apoi se taie cu un cutit foarte bine ascutit bucati mici patrate sau dreptunghiulare.

maria_corina29
manu, pozele astea arata super, sunt poze facute de tine? asa bine arata prajiturile...!!!!!

Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.