Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: De Citit,mai Citim Cate O Carte?
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Discutii generale
Pagini: 1, 2
Mary78
Inainte sa deschid acest topic, am ezitat destul de mult.De ce?Pai mi-am zis:cine mai citeste carti in ziua de azi?!Acum nu se mai scriu scrisori ca se dau sms-uri sau mail-uri,iar noutatile le gasim la televizor sau pe internet.Plus de asta,dar nu mai avem nici timpul necesar sa citim o carte.
Eu insa sunt de parere ca lectura poate fi hrana spirituala a sufletului.Si, citind o carte,putem invata mult mai multe lucruri interesante decat sa privim la televizor nu stiu ce emisiuni tampitesau nu stiu ce filme.Cu toate ca sunt si unele filme care chiar merita vazute.
Am citit zilele trecute,de fapt mai bine zis noptile trecute,caci ziua nu am avut prea mult timp,o carte...nu stiu cum s-o caracterizez ca a fost.Interesanta,mi se pare prea putin.Insa m-a captivat chiar de la-nceput.Cartea se numeste:RASCUMPARATA PRIN IUBIRE si este scrisa de FRANCINE RIVERS.Cine a citit-o cred ca stie despre ce vorbesc.

Mi-ar place sa vorbim aici despre cartile pe care le-am citit(caci sunt convinsa ca fie care dintre noi am citit cate ceva) si despre cartile pe care am vrea sa le citim.Eu nu am multe cari acasa,si nici la biblioteca din orasul meu nu prea gasesc ce as vrea,iar de cumparat nu-mi permit intotdeauna
Abia astept parerile voastre.Va pup dulce pe toate hug.gif
Rema
Asa este, lumea nu prea isi mai face timp pentru citit si din pacate, asta se vede. Foarte putina lume scrie corect romaneste. E trist dar e adevarat. Internetul si cartile se cam resping reciproc. Eu sunt profesoara si cu mahnire pot spune ca elevii cu greu mai pot fi convinsi sa mai lase un pic mess-ul si sa mai deschida o carte. Asta e lumea actuala, tehnologia are avantaje dar si dezavantaje. De cand sunt plecata din tara citesc doar carti in engleza, ca aici nu mi-am putut aduce cu avionul prea multe carti din Ro. Dar le iau de la anticariat si sunt neasteptat de ieftine.
Mary, sa dea D-zeu ca acest topic deschis de tine sa aminteasca tuturor ca mai exista si carti si e pacat sa lasam sa treaca o zi fara sa citim macar o pagina dintr-o carte buna.
Va tzuc.gif si...la cat mai multe pagini citite!... si nu ma refer la cele web biggrin.gif
VALERIA OANA
cafea.gif Eu il iubesc pe Octavian Paler si ador sa citesc tot ceea ce gasesc scris de el 1_3ani.gif
Prin natura meseriei mele, sunt obligata sa citesc foarte mult, iar acum, abia daca mai am rabdare sa ma uit pe carti cu poze, dar sa mai si citesc in timpul liber. doh.gif
Mary78
QUOTE(VALERIA OANA @ Feb 23 2007, 11:55 AM) *
cafea.gif Eu il iubesc pe Octavian Paler si ador sa citesc tot ceea ce gasesc scris de el 1_3ani.gif
Prin natura meseriei mele, sunt obligata sa citesc foarte mult, iar acum, abia daca mai am rabdare sa ma uit pe carti cu poze, dar sa mai si citesc in timpul liber. doh.gif

Dar cu ce te ocupi,daca nu sunt prea indiscreta?
VALERIA OANA
doh.gif Ba esti indiscreta! doh.gif Lucrez intr-o institutie publica si...mai multe nu pot sa spun cool.gif
danna68
eu ador poeziile de ION MINULESCU, dar in ultima vreme nu am mai avut timp sa citesc ceva de placere, tot timpul citesc "lectura impusa" poate intr-o zi voi avea si eu parte sa ma intorc la ceea ce-mi place, cine stie?
Mona75
Cand ma gandesc ca,inainte devoram tot ce era bun(la carti ma refer),iar acum spre rusinea mea n-am mai pus mana pe o carte,de cand eram gravida cu gemenii.
ANDREEAPOPA
QUOTE(tzutzulica @ Feb 23 2007, 05:41 PM) *
Cand ma gandesc ca,inainte devoram tot ce era bun(la carti ma refer),iar acum spre rusinea mea n-am mai pus mana pe o carte,de cand eram gravida cu gemenii.

Eu nu prea mai am imp sa citesc dar de cand cu venirea fetitei mele pe lume,citesc MAMA SI COPILUL de Emil si Herta Capraru,pe care o recomand tuturor mamicilor si taticilor 1_3ani.gif
shama
QUOTE(ANDREEAPOPA @ Feb 23 2007, 05:45 PM) *
Eu nu prea mai am imp sa citesc dar de cand cu venirea fetitei mele pe lume,citesc MAMA SI COPILUL de Emil si Herta Capraru,pe care o recomand tuturor mamicilor si taticilor 1_3ani.gif

Dar carti online ati gasit? Daca stiti astfel de adrese, in romana sau engleza, trimiteti-mi si mie va rog adresa siteului.
Eu am cumparat in ultima vreme citeva carti despre cum sa ne educam copii si relatiile dintre parinti si copii si incerc sa le citesc in metrou in drum spre servici. Ca acasa...nu stiu ce sa fac mai intii.
Ma bucur ca s-a deschis subiectul asta caci astfel mai vad recomandari de la voi despre carti pe care le-ati citit si care merita cumparate.
Eu sint inscrisa la citeva edituri pe site si primesc mesaje despre aparitiile pe piata de la Humanitas, Polirom, etc. Am mai comandat cite ceva de la ei, dar nu toate au meritat sa le cumpar.
Mona75
QUOTE(ANDREEAPOPA @ Feb 23 2007, 07:45 AM) *
Eu nu prea mai am imp sa citesc dar de cand cu venirea fetitei mele pe lume,citesc MAMA SI COPILUL de Emil si Herta Capraru,pe care o recomand tuturor mamicilor si taticilor 1_3ani.gif

Asta nu se pune.E de specialitate.
Rema
Pentru Shama dar si pentru toti ceilalti, aici gasiti carti in limba engleza in format .pdf pe care le puteti downloada. Sper ca aceasta adresa sa va fie de folos.
Lectura placuta tuturor. tzuc.gif
shama
Ah, merci mult, Rema. Foarte bun site-ul. Uite, azi am aflat si eu de un site unde cica s-au apucat niste voluntari sa posteze o gramada de carti in mai multe limbi si unele chiar in format audio.Adresa e www.gutenberg.org. Acum o ora am intrat si eu pe site si am ramas impresionata de ce poti gasi.
Sint citeva si in greaca. Tu esti la inceput cu invatarea limbii grecesti? Cred ca e groaznic de greu.
Matei
Copil roman din Italia, subiect de roman


Povestea lui Emil, un copil roman care imigreaza clandestin in Italia, a devenit subiect de carte. Autorul, italianul Fabio Geda, isi lanseaza in aceasta seara la Torino romanul "Pentru restul calatoriei am tras dupa indieni". Lucrarea - premiata recent cu prestigiosul premiu Strega pe 2007 - este povestea lui Emil, un copil roman sosit clandestin in Italia impreuna cu tatal sau. Dupa ce tatal este prins fara documente si repatriat, asa cum s-a intamplat in multe cazuri ale romanilor, copilul trebuie sa se descurce singur si pleaca in cautarea bunicului sau, care calatoreste cu o trupa de actori ambulanti. Calatoria lui reprezinta o serie intreaga de aventuri si lectii de viata atat pentru adolescenti, cat si pentru parinti.

13.06.2007
Cronica Romana
kim
Tocmai am īnceput să citesc "Marilyn pe divan" de Michel Schneider...O ador pe Marilyn Monroe, dar altceva am vrut să vă spun, am găsit ceva interesant, citez:
"Murmurat, īngīnat, sunetul Mm...face să fie retrăită experienţa, amintirea ori fantasma plăcerii resimţite la sīnul mamei. Este ecoul şoaptei fără de cuvinte a mamei cīnd īşi hrăneşte ori īşi leagănă copilul. Faptul că sunetul Mm... este produs cu buzele pecetluite pare a preciza că sīntem īn prezenţa unicului sunet ce poate fi emis şi repetat păstrīnd, īn acelaşi timp, ceva preţios īn interiorul gurii. Este sunetul produs atunci cīnd mamelonul este īn gură sau īn aşteptarea acestuia."
Mi-amintesc cu drag cīnd īl alăptam pe Aris şi parcă īşi cīnta singur, de fiecare dată, un Mm... lin şi sublim...Doamne, ce drag īmi mai era!

mumu74
Ma faci sa plang... eu si acum duc dorul alaptatului... mai ales ca a durat asa putin la mine! Ce frumos era s-o tin la piept si s-o simt cum se relaxa complet si fara nici o durere ori grija!
kim
Am găsit şi filmuleţul cu pricina smile.gif Adevărul e că şi mie īmi dau lacrimile cīnd īl revăd sad.gif

mumu74
Ce frumos e!!! Dulce foc! Mmmmmm... biggrin.gif
anusk 83
eu vreau sa citesc asta,sunt inca complexata de faptul ca nu-mi educ copilul ca la carte?!practic ne intelegem super,dar sunt momente in care ori eu imi pierd controlul ori el are momente proaste "ca fiecare om" costa 39 ron si o puteti comanda si de acasa 1_3ani.gif
DESCRIERE
Si tu poti fi Supernnany. Cum sa iti cresti bine copilul - Irina Petrea - Editura Trei


Supernanny - Irina Petrea a scris o carte pentru toti cei care doresc sa īnteleaga mai bine relatiile dintre parinti si copii. Fie ca vrei sa īti īntelegi mai bine propria copilarie, fie ca te pregatesti sa ai un copil, fie ca esti deja parinte aceasta carte īti ofera strategii simple pentru probleme ce-ti par dificile. Plin de sfaturi, solutii si exemple, acest volum este rezultatul unei bogate experiente de lucru cu copiii si parintii si a fost scris din dorinta de a aduce mai multa armonie īn viata tuturor.

Nu e o carte pentru minte, ci una pentru suflet. Cred cu toata convingerea ca fiecare dintre noi este rezultatul propriei copilarii... - Irina Petrea

Cānd a acceptat sa devina Supernanny - guvernanta ideala, īn reality show-ul omonim difuzat de Prima TV, pentru Irina Petrea cel mai mult a cāntarit dorinta de a veni īn sprijinul copiilor si al parintilor. Cu totii stim ca o relatie defectuoasa īntre parinte si copil, le amaraste si, de multe ori, chiar otraveste viata, pe moment, dar si pe termen lung, īn loc sa aduca, de ambele parti, bucurie, dragoste, īmplinire si multumire, asa cum ar trebui. De aceea, aceasta carte nu trebuie sa lipseasca din casa nimanui care crede ca educatia se face din inima.

IRINA PETREA e cunoscuta publicului larg mai ales īn postura de Supernanny, protagonista reality show-ului sus-mentionat, cu acelasi titlu, difuzat de Televiziunea Prima TV, dar si datorita numeroaselor articole publicate īn reviste mondene. Recent, s-a alaturat Organizatiei Salvati Copiii Romānia īn campania īmpotriva violentei asupra copiilor. A lucrat ca realizator si producator de emisiuni de televiziune, scenarist, traducator, director de relatii publice si profesor de limba si literatura engleza.

logic ca nu voi pune in functiune toate balivernele ei dar cred ca unele se pot apropia de adevar biggrin.gif
Miha79
De citit as citi chiar imi place sa citesc dar problema la mine ca nu prea am timp de prichindei
kim
Īmi doresc cartea Mihaelei Rădulescu, dar la mine īn oraş nu există... sad.gif
mumu74
QUOTE(kim @ Jul 21 2007, 12:26 PM) *
Īmi doresc cartea Mihaelei Rădulescu, dar la mine īn oraş nu există... sad.gif

Ha??? Ce carte? Detalii, detalii...
kim
QUOTE(mumu74 @ Jul 21 2007, 03:03 PM) *
Ha??? Ce carte? Detalii, detalii...


Despre lucrurile simple[i]

Volumul de debut al bine cunoscutei vedete de televiziune Mihaela Radulescu contine articole publicate majoritar in revista Elle, dar si texte inedite in care vedeta abordeaza o gama larga de aspecte sociale, oferind sfaturi si pareri personale, pe baza proprie-i experiente de viata.
"Vad aceasta carte ca pe un autoportret al Mihaelei, scris cu sinceritate si extrem de asumat - pentru ca Mihaela nu numai ca are opinii, dar le si expune fara nici o teama, fara pic de menajamente, nici fata de ea si nici fata de subiectii sau faptele despre care scrie. Te invita in lumea ei, care, controversata sau nu, este una aparte, fascinanta, la care privesti cu rasuflarea taiata pentru ca nu stii niciodata ce va fi... next.”

Roxana Voloseniuc (redactor-sef al revistei Elle)
Toate drepturile de autor obtinute din vinzarea acestei carti sint donate organizatiei caritabile United Way Romania.

* Cuprins: Pierdut vis. Ma declar nul...
* La 30 de ani... femeie
* Wonder Woman sau femeia intre taior si capot
* Barfa ca subiect de barfa
* Poti sa visezi cu ochii deschisi si sa iubesti cu ochii inchisi. Am verificat
* Colorata, maine-i gata! Eu sunt gata?!
* Despre ex, numai de rau, cu dragoste...
* Un rid rade, altul plange...
* Iarba verde de acasa!?...
* Jurnalul unei femei grase
* Copii de bani gata
* Barbatul ideal

Am comandat-o deja pe net. Abia aştept s-o citesc smile.gif
Mary78
QUOTE(kim @ Jul 21 2007, 06:48 PM) *
Am comandat-o deja pe net. Abia aştept s-o citesc smile.gif

De unde de pe net,ca si eu as vrea s-o cumpar si nu prea am de unde...oare poti sa zici?...sau e vreun site si nu e voie? unsure.gif
kim
http://www.librarie.net/

Sau dai pe Google şi cauţi Mihaela Rădulescu - carte. smile.gif
anusk 83
uite de aici http://librarie.e-noesis.ro/despre-lucruri...scu-p-4723.html am cautat eu biggrin.gif si costa 22,95Lei
Mary78
QUOTE(kim @ Jul 21 2007, 07:05 PM) *
http://www.librarie.net/

Sau dai pe Google şi cauţi Mihaela Rădulescu - carte. smile.gif

Mersi mult,Kim tzuc.gif tzuc.gif tzuc.gif tzuc.gif ..sper ca nu ne cearta nimeni biggrin.gif
Mary78
QUOTE(kim @ Jul 15 2007, 12:32 PM) *
Am găsit şi filmuleţul cu pricina smile.gif Adevărul e că şi mie īmi dau lacrimile cīnd īl revăd sad.gif




Vai,KIM ce frumos!Adevarul e ca numai noi intelegem sentimentul acela unic ,greu de redat in cuvinte,cand tii in brate puiul de om si el se face atat de moale,atat de mmmm....in bratele tale,de iti vine sa nu-i mai dai drumul.Mi-am adus acum aminte cum Iasmina de cate ori o puneam la san,in momentul cand il apuca cu gurita, isi desfacea pumnii larg parca vroia sa cuprinda totul cu ei.Era atat de dulce cu manutele desfacute,lucru pe care doar atunci il facea,ca abia asteptam sa o alaptez.
Vai ce repede cresc,pupe mama pe ei tzuc.gif tzuc.gif
Aadela
Momentan citesc Anna Karenina.
De bebe am citit "La ce sa te astepti in primul an de viata" si a meritat sa citesc fiecare cuvintel.
Nu stiu care va fi urmatoarea mea carte ,poate imi recomandati ceva bun!
anku
Jurnalul unei iubiri-Nicholas Sparks!!!
sau carti de Lisa See...au aparut vreo 2 noi in 2011 cu soarta femeilor din China!!!

eu vreau sa citesc Aleph -Paulo Coelho
cristina321711
El tiempo entre costuras(timpul intre cusaturi-intervalul de timp intre cusaturi smile.gif ) Maria Dueñas
Aadela
CITAT(anku @ Sep 8 2012, 03:49 PM) *
Jurnalul unei iubiri-Nicholas Sparks!!!
sau carti de Lisa See...au aparut vreo 2 noi in 2011 cu soarta femeilor din China!!!

eu vreau sa citesc Aleph -Paulo Coelho

Am citit doar doua carti de Coelho, ar trebui sa revin si la el.
O sa incerc sa caut cartile Lisei See sa vad daca imi plac.
Am citit foarte mult despre Holocaust.Daca puteti citi despre Holocaust va pot recomanda cateva carti bune!
anku
QUOTE(Aadela @ Sep 9 2012, 02:26 AM) *
Am citit doar doua carti de Coelho, ar trebui sa revin si la el.
O sa incerc sa caut cartile Lisei See sa vad daca imi plac.
Am citit foarte mult despre Holocaust.Daca puteti citi despre Holocaust va pot recomanda cateva carti bune!

eu am citit "AM FOST MEDIC LA AUSCHWIETZ"...si mi-a intors stomacul p dos!!!!sunt multe carti p aici cu tema asta...dar nu mai vreau sa citesc asa ceva!!!brrrrrrrrrrr....
Aadela
CITAT(anku @ Sep 9 2012, 04:38 AM) *
eu am citit "AM FOST MEDIC LA AUSCHWIETZ"...si mi-a intors stomacul p dos!!!!sunt multe carti p aici cu tema asta...dar nu mai vreau sa citesc asa ceva!!!brrrrrrrrrrr....

Intr-adevar cartea aia e foarte socanta!Sunt atatea alte lucruri care s-au intamplat si unii isi permit sa afirme ca Holocaustul nu a existat.
Cred ca ti-ar place Jurnalul Annei Frank.M-a impresionat foarte mult!
anku
QUOTE(Aadela @ Sep 9 2012, 03:25 PM) *
Intr-adevar cartea aia e foarte socanta!Sunt atatea alte lucruri care s-au intamplat si unii isi permit sa afirme ca Holocaustul nu a existat.
Cred ca ti-ar place Jurnalul Annei Frank.M-a impresionat foarte mult!

am citit dar in lb germana...am prins numai cum au fost descoperiti in ascunzatoarea lor...si apoi ca au fost ucisi chiar 3 zile inainte de terminarea razboiului!!!
acum a aparut inca una...ceva de genul "Am supravietuit Holocaustului"...dar nu mai stiu de cine este scrisa!!!
anku
eu am citit Am fost medic la Auschwietz cand am dat ex de capacitate...asa m-a tinut 3 zile cu sufletul la gura ac am uitat si de emotiile pt rezultatele de la capacitate!!!nici nu mai erau asa palpitante rezultatele ,in comp cu cartea...
Aadela
CITAT(anku @ Sep 10 2012, 08:43 AM) *
am citit dar in lb germana...am prins numai cum au fost descoperiti in ascunzatoarea lor...si apoi ca au fost ucisi chiar 3 zile inainte de terminarea razboiului!!!
acum a aparut inca una...ceva de genul "Am supravietuit Holocaustului"...dar nu mai stiu de cine este scrisa!!!

Tatal Annei a supravietuit!Fetele insa au murit inainte, s-au imbolnavit in lagar!
Aadela
Am citit si povestea fetei care i-a ajutat,tot povestea Annei dar prin viziunea ei.
Am citit de curand un roman f. fain: Sara's Key, nu e asa de socanta ca si biografiile.
lyana
eu m-am delectat in ultima perioada cu cartile lui Jane Austin; usurele, amuzante, mie mi-au placut; asta, bineinteles, pe langa toate povestile citite in fiecare seara :-)
anku
QUOTE(Aadela @ Sep 10 2012, 03:20 PM) *
Am citit si povestea fetei care i-a ajutat,tot povestea Annei dar prin viziunea ei.
Am citit de curand un roman f. fain: Sara's Key, nu e asa de socanta ca si biografiile.

asa se numeste cartea???
despre ce este???
Aadela
Anca, asa se numeste carea in engleza.In lb. ro au trasus-o "Se numea Sarah".Este povestea unei fete din Franta in timpul razboiului.Merita citita!
Eu tocmai am terminat Anna Karenina
giulia_0319
eu citesc "Orasul Borcanelor" de Arnaldur Indridason - roman politist care ma tine cu sufletul la gura rolleyes.gif
marinna74
Alege cele mai noi metode de a decora,

Borduri decorative, stickere pentru pereti, tablouri, peste 400 modele !

Sectiuni special dedicate copiilor
:

www.accesorii-pereti.ro

http://www.facebook.com/AccesoriiPereti

anku
QUOTE(Aadela @ Oct 9 2012, 02:56 PM) *
Anca, asa se numeste carea in engleza.In lb. ro au trasus-o "Se numea Sarah".Este povestea unei fete din Franta in timpul razboiului.Merita citita!
Eu tocmai am terminat Anna Karenina

super...tb sa o caut si eu!!!
giulia_0319
"Ispita" - de Teodora Popa-Mazilu
giulia_0319
Thomas Hardy - Tess d'Urberville
lia maria71
eu am inceput acum sa citesc...Cand spunem NU copiilor....indrumari pentru parinti!!
cristina321711
"En el paķs de la nube blanca" Sarah Lark
mihaela_2011
QUOTE(lia maria71 @ Feb 14 2014, 09:37 AM) *
eu am inceput acum sa citesc...Cand spunem NU copiilor....indrumari pentru parinti!!


De cine este scrisa?
QUOTE(cristina321711 @ Feb 14 2014, 05:39 PM) *
"En el paķs de la nube blanca" Sarah Lark

In ce limba o cititi?
cristina321711
QUOTE(mihaela_2011 @ Feb 14 2014, 05:35 PM) *
De cine este scrisa?

In ce limba o cititi?

In spaniola , in romana am FOARTE putine carti. Fetele mele au mai multe carti in romana liwlol.gif)) eu nu .
mihaela_2011
Eu momentan nu citesc nimic!
Mai mult imi place sa crosetez/tricotez.
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.