Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: A Murit Bela Kamocsa
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Monden
Oanaaa
Lumea muzicii este in doliu. Béla Kamocsa, singurul dintre fondatorii Phoenix care a ramas in Timisoara, a murit astazi, la varsta de 66 de ani, dupa o grea suferinta.

Vestea i-a socat pe muzicienii de jazz din toata tara. Familia artistului va depune trupul neinsufletit la casa funerara Rostyl din Piata Traian din Timisoara pentru ca maine, 15 ianuarie, prietenii si admiratorii lui Kamo, asa cum il cunostea o lume, sa-si poata lua adio de la veteranul blues-ului de pe Bega.

Inmormantarea va avea loc sambata, de la ora 13.00, in Cimitirul din Calea Sagului.

Ultimul concert sustinut de Kamo in Timisoara a avut loc chiar in luna noiembrie a anului trecut la Gala Blues Jazz fondata chiar de el.

Cine a fost Bela Kamocsa?

De numele lui Kamocsa Bela se leaga indisolubil istoria muzicala a Timisoarei din ultimii 50 de ani. in 1962, el a fondat, impreuna cu Moni Bordeianu, Nicu Covaci, Claudiu Rotaru si Pilu stefanovici, legendara trupa Phoenix, cu care a cantat pana in 1971. Un an mai tarziu, incepe sa cante jazz in cadrul formaŝiei Gramophon, pana in 1976, cand colegii de trupa, Paul Weiner si Puba Hromadka, pleaca in Germania. In 1978 reformeaza Gramophon, de data asta cu Doru Apreotesei, Misi Farkas si Liviu Butoi. 1982 este momentul crucial la care, impreuna cu Johnny Bota, Kamo decide formarea trupei Bega Blues Band, adevarata marca identitara a Timisoarei muzicale, in cadrul careia a continuat sa cante pana la sfarsitul vieŝii. In pofida bolii care il macina si a riscului de care era perfect constient, Kamocsa Bela a susŝinut cu BBB & Friends, in cadrul Galei Blues Jazz 2009, unul dintre cele mai infocate si memorabile recitaluri muzicale ale carierei sale.




Oanaaa
Dumnezeu sa-L odihneasca in pace si sa-i fie tarana usoara oFloare1.gif
mia22_ro
D-zeu sa-l odihneasca!!!!!!!
ankaA
D-zeu sa-l odihneasca! oFloare1.gif oFloare1.gif oFloare1.gif oFloare1.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.