plimbandu-ma ieri pe net , am ajuns in vizita la mamicile de iulie si acolo am gasit niste retete puse de karen , sper sa nu se supere dar o sa i dau un paste sa ne bucuram si noi de ele, mi-a atras atentia couscous ca am tinut minte ca intrebai cristina despre ele (eu nici nu stiu cum arata
sincer nu am papat niciodata dar o sa caut)
"Nu m-am culcat ca am stat sa scriu retetele daca le pot numi asa.... de pe DVD si dupa ce postez fug la somn ca e aproape de miezul noptii...e luna plina si nu vom dormi bine oricum
Iaca si pe cele pt 7 luni si cele pt 8 luni
lg-inseamna lingura si sa va spun ca ei calesc carnea macinata sau o pun la cuptor(nu o fierb niciodata)apoi o paseaza in blender cu putina apa ...Carnea e ffffff diferita de cea din ro
ar mai fi multe de adaugat dar daca intereseaza o sa va mai scriu...
O sa observati ca seara se da carnea ,adica masa consistenta....
Pentru 7 luni:
-morcov,cartof,dovleac,porump(pasate dup ace s-au fiert)se dau cu bucatele mici de paine
-30grBranza Ricotta sau alta crema de branza,budinca cu oua (la noi e de gata) +banana sau mar copt,compot de pere,caise,piersica(ce vreti dar sa fie pasate cu furculita si nu crude)
-. dovleac+cartof(100 gr) 2-4 linguri carne de vita tocata(slaba),morcov ras,pastarnac sau dovlecel(zucchini) 1 lg branza rasa.Se pun in straturi:legume pasate,carnea macinata gatita si pasata peste si iar legume,apoi branza.se da la microunde(1-2 minute) sau la cuptor
-6 linguri legume(broccoli,kumara,morcov )se fierb si aproape de gata se pune ficatul.cand e fiert si el se paseaza toate
Meniu(ex.)
Dimineata-cereale cu lapte si 1,2 lg fructe pasate
Pranz –orez sau paste mici (pasate) cu 1-2 lg legume,deasupra branza rasa
Desert :2-3 lg fructe sau un iaurt mic
Cina-1-2 lg legume cu pui sau vita
Desert œ banana sau budinca
Pentru 8 luni
Ton cu paste
80 ml sos de lapte,2 lg paste mici fierte,1lg broccoli fiert taiat marunt,2lg ton in apa(conserva) si 2 lg branza rasa ,pesmet(proaspat) astea se pun la sfarsit deasupra
Linte rosie
2lg ulei masline,1/4(un sfert)ceapa mica taiata fin,1/4 lingurita curry si chimion,2 lg linte
Ÿcana ( treisferturi)supa sau apa,1 morcov ras mare, œ(jumate cam 150 gr.)cartof dulce(kumara)taiat cuburi , 2-3 lg branza (optional)
Se caleste putin ceapa cu pudra de curry si chimion se adauga apa sau supa,lintea ,cartoful,morcovul si se fierb pana sunt moi(15-20min.)Se paseaza putin cu chestia aia de piure ca nu imi vine in minte cum ii zice
Pui cu couscous
Ÿ cana apa sau supa de pui,1/2 cana dovleac taiat bucati mici,mazare(frageda)1/4 cana couscous(nu fiert) ,1/4 pui gatit cuburi
Cand apa sau supa fierb se pune dovleacul si mazarea congelata pt 12 min. sau pana sunt moi.Se adauga couscousul si puiul pana e fiert couscousul dar sa nu fie fara apa sau prea multa .Devine asa ca un pilaf …se mai lasa sa ia lichidul 5 minute fara foc.
Nu se pune sare!!!!
Mazare cu menta
1/2cana mazare congelata,o frunza mica de menta 50 gr branza dulce ,suc de lamiae
Mazarea se fierbe in apa sau la microunde ,menta se piseaza cu o lingura de apa fiarta(pasta),branza +sucul de lamaie –se amestecat toate la sfarsit
Meniu intr-o zi (ex.)
Dimineata-cereale cu lapte sau terci de ovaz ,fructe dulci 2-3 linguri
Snack-branza cu paine(jumate felie) sau un iaurt mic
Pranz-paine neagra cu avocado (aici mai sunt si altele ....dar nu se gasesc la voi)
Banana(jumate) sau fructe dulci1/4 cana
Snack-1-2 biscuiti sau crema(budinca)
Cina-paste cu rosii si vita (sos),1 lg legume
1 mar sau alte fructe la alegere(asta ca desert)"