Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: S-a Stins Din Viata Parintele Teofil Părăian De La Sâmbăta De Sus
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Religie si spiritualitate
ruxy



Unul dintre cei mai mari duhovnici ai României, părintele Teofil Părăian, de la mănăstirea Sâmbăta de Sus, județul Brașov, a decedat în cursul acestei nopți. Părintele fusese internat ieri după-amiază la secția de terapie intensivă a Spitalului Municipal din Cluj-Napoca.


Directorul spitalului, medicul Nicolae Constantea, a declarat că părintele Teofil Părăian a fost transferat de la Spitalul Militar Cluj, în cursul după amiezii de ieri.

„Când a venit la noi era deja asistat de aparatele de ventilație mecanică. Nu s-a mai putut face nimic pentru aceasta personalitate religioasă. Decesul a survenit în cursul nopții de miercuri spre joi", a spus directorul Constantea.

Numit în rândul clerului „monahul bucuriei", părintele Părăian s-a născut în anul 1929, în localitatea Topârcea, județul Sibiu, într-o familie cu patru copii.

Fiind nevăzător, Teofil Părăian a urmat cursurile școlii de nevăzători din Cluj-Napoca și liceul la Timișoara. După bacalureat, părintele și-a închinat întreaga viață religiei, devenind unul dintre cei mai mari duhvovnici români.

Teofil Părăian a absolvit Facultatea de Teologie de la Sibiu, după care a intrat ca și călugăr la Mănăstirea Brâncoveanu, din localitatea Sâmbăta de Sus, unde a primit numele de Teofil, iar în 1983 a fost hirotonisit preot.

Categoric împotriva avortului

În decursul timpului, părintele Părăian a scris și a contribuit la peste 40 de cărți religioase. Într-un interviu acordat unei reviste de specialitate, duhovnicul a declarat că nimic nu justifică provocarea avortului.

„Sunt atâtea femei care nu au destulă credință încât să le facă disponibile prin martiriu. Noi nu sfătuim păcatul, dar trebuie să tratăm păcatul. Adică, dacă cineva a făcut totuși un avort, eu nu pot să-i spun că Dumnezeu nu-l iartă, dar nici nu pot să spun cuiva să facă un avort", spunea părintele Părăian.


EVZ


http://www.antena3.ro/stiri/romania/a-muri...niei_83793.html
USA

Dumnezeu sa il odihneasca!
ruxy
parintele-teofil-medicina-1 trandafir.gif

ruxy

parintele-teofil-medicina-2 trandafir.gif
ruxy
parintele-teofil-medicina-3 trandafir.gif

olive20
felicitari pt cine a deschis topicul!!il auzeam des la Radio Trinitas!imi alina sufletul de fiecare data cand il ascultam!
Intradevar un MARE TEOLOG!
DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE!!!!
Miha79


Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! trandafir.gif
ruxy
Daca vreti balsam pentru suflet...urmariti conferintele de mai sus... sunt ale unui OM MINUNAT! trandafir.gif
oktavia
Dumnezeu sa-i odihneasca sufletul!
ruxy
Stire 1, 29 Octombrie 2009, Parintele Teofil a plecat la cer

mamimeaceanespus
QUOTE(ruxy @ Oct 29 2009, 08:30 PM) *
Daca vreti balsam pentru suflet...urmariti conferintele de mai sus... sunt ale unui OM MINUNAT! trandafir.gif

L-am ascultat la Cluj impreuna cu o buna prietena anul trecut.Eram gravida.M-a emotionat f mult faptul ca a stat in picioare tot timpul cat a vorbit desi avea o varsta .L-am simtit ca pe un copil.Un copil vesel.
"De nu veti fi asemeni copiilor nu veti intra in Imparatia lui Dumnezeu".
El cu siguranta e acolo.
Prietena mea a fost la inmormantare.A spus ca a nimerit chiar la picioarele parintelui in momentul inceperii slujbei.A fost fffffff emotionata.
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.