Bine ati venit Vizitator ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Rodia Si Sarcina
doi ingerasi
postare Sep 30 2009, 12:32 AM
Postare #1


Top Junior
**

Grup: Members Plus
Postari: 86
Inscris la: 23-September 09
Membru nr.: 110,556



buna burticilor!!! vreau sa va intreb si eu ceva...fructul ,,rodia,, are ceva daca este mancata in timpul sarcinii? sau daka beau suc de rodii? mersi pooop


--------------------






  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doi ingerasi
postare Oct 24 2009, 02:12 AM
Postare #2


Top Junior
**

Grup: Members Plus
Postari: 86
Inscris la: 23-September 09
Membru nr.: 110,556



kiar nu stie nimeni? sad.gif(


--------------------






  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Narci
postare Oct 24 2009, 03:41 AM
Postare #3


Golden Member
*********

Grup: Golden Members
Postari: 5,594
Inscris la: 15-October 08
Din: Windsor, Berkshire, UK
Membru nr.: 42,774



ce te-a facut sa pui intrebarea asta? ai vrut doar sa deschizi un topic?

scuze daca sunt un pic acida, am avut o noapte grea....din cate stiu ai voie sa mananci orice fructe. Nu ai voie pateu, branza moale cum e cea topita sau cea cu mucegai, oua moi si carnea trebuie sa fie bine preparata. Bine si fara cafea, ceai negru sau verde, alcool....mie doar atat mi-a interzis doctorul aici


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doi ingerasi
postare Oct 24 2009, 05:35 AM
Postare #4


Top Junior
**

Grup: Members Plus
Postari: 86
Inscris la: 23-September 09
Membru nr.: 110,556




QUOTE(Narci @ Oct 24 2009, 04:41 AM) *
ce te-a facut sa pui intrebarea asta? ai vrut doar sa deschizi un topic?

scuze daca sunt un pic acida, am avut o noapte grea....din cate stiu ai voie sa mananci orice fructe. Nu ai voie pateu, branza moale cum e cea topita sau cea cu mucegai, oua moi si carnea trebuie sa fie bine preparata. Bine si fara cafea, ceai negru sau verde, alcool....mie doar atat mi-a interzis doctorul aici

nu am pus intrebarea asta doar asa de pliktiseala.....fruktu asta kontine nu ce kestii in el si ma gandeam k daka manank prea multe nu este bine...daka stiam k este ok nu mai adresam intrebarea....restul in mare parte stiu ce pot manka si ce nu...orikum ms pt raspuns


--------------------






  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruxy
postare Oct 24 2009, 11:09 AM
Postare #5


Top Golden Member
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 37,319
Inscris la: 28-November 07
Membru nr.: 10,411



>
Rodiile, fructele inimii

Rodiile sînt cultivate încă din Antichitate în sudul Europei și în nordul Africii. Aceste fructe zemoase cu gust dulce-acrișor erau recomandate de Hipocrat în cazul tulburărilor digestive. În timp, rodiile au devenit cunoscute pentru proprietățile lor de tonifiere a mușchiului cardiac și de stimulare a imunității. Aceste beneficii sînt asigurate de conținutul bogat de vitamina C, betacaroten, minerale, polifenoli și taninuri.





Rodiile sînt cultivate încă din Antichitate în sudul Europei și în nordul Africii. Aceste fructe zemoase cu gust dulce-acrișor erau recomandate de Hipocrat în cazul tulburărilor digestive. În timp, rodiile au devenit cunoscute pentru proprietățile lor de tonifiere a mușchiului cardiac și de stimulare a imunității. Aceste beneficii sînt asigurate de conținutul bogat de vitamina C, betacaroten, minerale, polifenoli și taninuri.

Un studiu prezentat cu prilejul unui congres de cardiologie a arătat că rodiile constituie un excelent remediu pentru inimă. Cercetările au fost efectuate pe un grup de 190 de pacienți cu diverse tulburări cardiace, însoțite de nivelul crescut al colesterolului. Unii dintre pacienți au asociat tratamentul medicamentos cu consumul zilnic de rodii, iar ceilalți au respectat doar medicația. După trei luni, cei care au mâncat rodii au prezentat îmbunătățirea circulației sîngelui, creșterea performanței cardiace, precum și scăderea în limite normale a tensiunii arteriale și a colesterolului. Nu toate aceste efecte benefice au fost observate în cazul pacienților tratați doar cu medicamente.

Suc bogat în antioxidanți
S-a demonstrat că sucul de rodie conține de trei ori mai mulți antioxidanți decît ceaiul verde și vinul roșu. De aceea, persoanele care obișnuiesc să bea frecvent un astfel de suc sînt ferite de infecții, îmbătrînire precoce, boli neurodegenerative, cancer.

Un pahar de suc de rodie zilnic este benefic și pentru stomac, crescînd pofta de mîncare și stimulînd digestia. Acest suc răcoritor este excelent în zilele de vară. Pentru a obține un suc parfumat este bine să alegem fructe bine coapte, cu coaja purpurie, strălucitoare. Acestea au în interior bobițe roșii, dulci și cărnoase.

Datorită proprietăților astringente, sucul de rodie este recomandat în cazul diareii. Enterocolitele pot fi tratate și cu ajutorul cojii sau al semințelor de rodie: 20 g coajă uscată sau 50 g semințe se fierb la foc mic 30 de minute, se strecoară și se iau cîte două linguri din acest preparat de două ori pe zi. Dozele recomandate nu trebuie depășite. Supradozarea acestor decocturi poate determina dureri de cap, amețeli, tulburări de vedere, grețuri sau vărsături.

COSMETICĂ. Avînd proprietăți antibacteriene, astringente și antiinflamatorii, sucul de rodie poate fi utilizat pentru îngrijirea tenului și a părului. Pentru a atenua pistruile sau petele maronii preparați o mască dintr-o linguriță de suc de rodii cu o linguriță de smîntînă. Aplicați masca pe față pentru 10-15 minute și apoi îndepărtați-o cu apă călduță. Dacă vreți să aveți un păr strălucitor, este suficient să vă masați părul la rădăcină cu un amestec de suc de rodii și suc de lămîie, cu o jumătate de oră înainte de a vă spăla pe cap.

Jurnalul


Despre rodii...numai de bine trandafir.gif rolleyes.gif

Aceasta postare a fost editata de ruxy: Oct 24 2009, 11:11 AM
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruxy
postare Oct 24 2009, 11:12 AM
Postare #6


Top Golden Member
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 37,319
Inscris la: 28-November 07
Membru nr.: 10,411



Vigoare și sănătate cu sâmburi de rodii



Sunt un simbol al sănătății și fertilității. Fructul este de dimensiunea unui măr, cu o mulțime de sâmburi în interior, care sunt acoperiți de un fel de gelatină roșie, din care, dacă se presează sâmburii, rezultă sucul. Siropul poate fi un condiment pentru vinuri, cocktail-uri, băuturi carbogazoase. Din studiile de specialitate rezultă că o singură rodie poate oferi aproximativ 16 la sută din doza zilnică de vitamina C și este o sursa bogată de acid folic, vitaminele A, B și E. Fiind bogat în fosfor,calciu,fier,magneziu,este recomandat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si anemiei. De asemenea, are proprietăți antioxidante, comparative cu cele din vin roșu și ceai verde. Semințele se consumă crude; gustul lor diferă de la specie la specie și în funcție de cât sunt de coapte. Au un gust dulce-acrișor. Dacă semințele se usucă, se pot folosi ca și condiment. În unele țări, sucul rodiilor este folosit ca sos pentru diverse salate și chiar la marinarea cărnii. Rodia se desface prin tăierea cu cuțitul. Separarea semințelor roșii, acoperite de gelatina-suc, poate fi efectuată mai ușor dacă rodia se desface într-un vas cu apă, unde fuctele roșii se depun pe fund, iar celelalte plutesc. Sucul de rodie poate fi folosit și pentru vopsirea naturală a țesăturilor nesintetice.

Rodia bună de mâncat, mai puțin taninată, este cea care are coaja ușor ștearsă, ca și cum ar fi fost frecată de perete, cu urme albe, nu de un roșu puternic. Cele foarte roșii sunt foarte acre, putând fi folosite în salate.

Semințele de rodie sălbatică sunt uneori folosite drept condiment, și cunoscute sub numele de anardana mai ales în bucătăriile indiană și pakistaneză dar și ca înlocuitor de sirop de rodie în bucătăria persană sau cea din Orientul Mijlociu. Semințele sunt separate de pulpă, uscate timp de 10–15 zile și folosite la producția de curry sau alte condimente.

Rondul de Sibiu
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
doi ingerasi
postare Oct 26 2009, 02:27 AM
Postare #7


Top Junior
**

Grup: Members Plus
Postari: 86
Inscris la: 23-September 09
Membru nr.: 110,556



QUOTE(ruxy @ Oct 24 2009, 11:12 AM) *
Vigoare și sănătate cu sâmburi de rodii
Sunt un simbol al sănătății și fertilității. Fructul este de dimensiunea unui măr, cu o mulțime de sâmburi în interior, care sunt acoperiți de un fel de gelatină roșie, din care, dacă se presează sâmburii, rezultă sucul. Siropul poate fi un condiment pentru vinuri, cocktail-uri, băuturi carbogazoase. Din studiile de specialitate rezultă că o singură rodie poate oferi aproximativ 16 la sută din doza zilnică de vitamina C și este o sursa bogată de acid folic, vitaminele A, B și E. Fiind bogat în fosfor,calciu,fier,magneziu,este recomandat pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si anemiei. De asemenea, are proprietăți antioxidante, comparative cu cele din vin roșu și ceai verde. Semințele se consumă crude; gustul lor diferă de la specie la specie și în funcție de cât sunt de coapte. Au un gust dulce-acrișor. Dacă semințele se usucă, se pot folosi ca și condiment. În unele țări, sucul rodiilor este folosit ca sos pentru diverse salate și chiar la marinarea cărnii. Rodia se desface prin tăierea cu cuțitul. Separarea semințelor roșii, acoperite de gelatina-suc, poate fi efectuată mai ușor dacă rodia se desface într-un vas cu apă, unde fuctele roșii se depun pe fund, iar celelalte plutesc. Sucul de rodie poate fi folosit și pentru vopsirea naturală a țesăturilor nesintetice.

Rodia bună de mâncat, mai puțin taninată, este cea care are coaja ușor ștearsă, ca și cum ar fi fost frecată de perete, cu urme albe, nu de un roșu puternic. Cele foarte roșii sunt foarte acre, putând fi folosite în salate.

Semințele de rodie sălbatică sunt uneori folosite drept condiment, și cunoscute sub numele de anardana mai ales în bucătăriile indiană și pakistaneză dar și ca înlocuitor de sirop de rodie în bucătăria persană sau cea din Orientul Mijlociu. Semințele sunt separate de pulpă, uscate timp de 10–15 zile și folosite la producția de curry sau alte condimente.

Rondul de Sibiu

mersi mult ruxy floare2.gif imi sunt folositoare informatiile..iti multumesk k nu ai okolit intrebarea mea


--------------------






  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ruxy
postare Oct 26 2009, 09:04 AM
Postare #8


Top Golden Member
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 37,319
Inscris la: 28-November 07
Membru nr.: 10,411



QUOTE(doi ingerasi @ Oct 26 2009, 02:27 AM) *
mersi mult ruxy floare2.gif imi sunt folositoare informatiile..iti multumesk k nu ai okolit intrebarea mea

Cu drag trandafir.gif
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
postare
Postare #


Reclama









Reclama
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 

RSS Versiune Lo-Fi Acum este ora: 29th November 2014 - 01:56 AM