Bine ati venit Vizitator ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Icoana Făcătoare De Minuni A Maicii Domnului - Hodighitria (“Îndrumatoarea”), de la Mănăstirea Mihai Vodă din București
liliana2u
postare Sep 2 2009, 02:30 PM
Postare #1


mami de blonduta desteapta!
*********

Grup: Golden Members
Postari: 6,886
Inscris la: 10-July 07
Din: Bucuresti
Membru nr.: 5,054



In Bucuresti am descoperit o icoana a Maicii Domnului, facatoare de minuni, despre care putin oameni stiu, desi zilnic trec cu sutele si cu miile prin acea zona. Despre aceasta icoana si biserica am primit articolul de mai jos si am atasat si icoana. Alte Icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului mai sunt in Bucuresti la Biserica Coltea (nu cea de langa spital, e undeva pe o alee ce incepe din Calea Victoriei, intre Pizza Hut si Incom Moditalia), Gradina Icoanei, Biserica Olari si la Sf. Gheorghe Nou (Km 0).


Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului - Hodighitria (“Îndrumatoarea”) de la Mănăstirea Mihai Vodă din București





Una dintre icoanele făcătoare de minuni din București, este icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Mihai Vodă. Ctitorie a Marelui Voievod Mihai Viteazul, mănăstirea fost ridicată la sfârșitul secolului al XVI-lea în urma unei făgăduințe facută Sfântului Nicolae.

Din consemnările cronicarului muntean Radu Popescu și ale cronicarului maghiar Szamosközy Istvan aflăm că, pe vremea când Mihai era Ban al Craiovei, fiind condamnat la moarte de către Alexandru Vodă cel Rău, în drum spre locul execuției, a cerut voie gărzilor să intre să se închine în Biserica Albă-Postăvari (demolata in timpul regimului comunist). Aici s-a rugat în fața icoanei Sfântului Nicolae, căruia i-a făgăduit că-i va înălța o mănăstire în apropiere, dacă îl scapă de la moarte. Rugăciunea i-a fost ascultată și, ajuns la locul execuției, călăul, speriat de chipul măreț al Banului Craiovei, a aruncat securea spunând ca nu poate sa-l omoare pe acest om. Scăpând de la moarte, Mihai și-a ținut făgăduiala și a ridicat Mănăstirea cu hramul Sfântului Nicolae, cunoscută sub numele de Mănăstirea Mihai Vodă, bijuterie arhitectonica, in prezent monument UNESCO.

În timpul regimului comunist, biserica a scăpat miraculos de buldozere. Se spune că în preziua demolarii, Ceaușescu ar fi avut un vis cumplit, ce l-a determinat să renunțe la demolare și să accepte soluția translatării. Astfel, biserica a fost translatată 289 m din Dealul Spirii (Dealul Uranus) în spatele clădirilor ce mărginesc Splaiul Independenței, pe strada Sapienței, după care a fost închisa și nu s-a mai slujit in ea până în anul 1994. Pe placa din curtea bisericii sunt înscrise următoarele cuvinte:

“Acest străvechi lăcaș ce strălucea odinioară pe Dealul Uranus, fiind cea mai frumoasă cetate medievală a scăpat de vitregiile vremurilor din urmă fiind strămutată în anul 1985 în strada Sapienței. Din mila lui Dumnezeu, Biserica a fost redeschisă în anii de arhipăstorire a P.S. Teoctist Patriarh al BOR, sfințită și predată cultului la 17 aprilie 1994 de către P.S. Teodosie Snagoveanul și încredințată P.S. Preot Adrian Beldianu”.

Din relatările părintelui paroh Adrian Beldianu aflăm că a doua zi după sfințirea bisericii, doamnele venite pentru curățenie au constatat că Icoana Maicii Domnului, pictată pe un fond albastru deschis, crăpata pe mijloc și deteriorată, este fierbinte si nu poate fi scoasa din lada in care se afla. Inițial, parintele a crezut că Icoana s-a înfierbântat din cauza unor posibile lumânări aprinse în fața ei, dar în biserică nu ardeau lumănari și atunci părintele cu bucurie amestecată cu teama sfânta a constatat că este vorba de o minune. Văzând starea Icoanei, s-a gândit că Maica Domnului îl îndeamnă pe această cale să o restaureze.

În timpul lucrării de restaurare, realizată de una dintre cele mai cunoscute restauratoare, specialistă în icoane cantacuzine, Irina Predescu, a ieșit la iveală inscripția cu numele Icoanei, Odighitria, însemnul donației facute de monahul Ioan din Rusicon (Muntele Sfânt), anul 1666 și semnătura acestuia. Odighitria (Hodighitria) înseamna “cea care te povațuiește și care te întampina”, “te previne înainte de necazuri”. Icoana era un dar pentru Mihai Viteazul, insa a ajuns la Bucuresti la mult timp dupa moartea voievodului.

Părintele paroh dându-și seama nu numai de valoarea istorica a Icoanei, cât și de valoarea duhovnicească, a apelat la studenții din Salonic cu rugamintea de a-i căuta istoricul și Slujba Icoanei.

Până să primească răspuns, atât părintele, cât și credincioșii au constatat cum Icoana începe să li se descopere în mod miraculos, la praznicile Sfinției Sale, își schimbă față, se îmbujorează, adunând sau desfăcând sfânta gură. În momentele de cumpană din timpul lucrărilor de restaurare a Bisericii Mihai Vodă, Icoana se întrista sau se lumina.

A urmat apoi cea mai mare minune traită de o credincioasă, care din cauza unei intervenții chirurgicale a fost anunțată de doctori că nu va avea copii. Zdrobită de veste, s-a lăsat convinsă de o prietena să vină la biserica. Părintele a sfătuit-o și i-a dat canon să săvarșeasca neîntrerupt, timp de 40 de zile, Paraclisul Icoanei Maicii Domnului, iar la sfarșit Acatistul Bunei Vestiri. Nu după mult timp, femeia l-a anunțat pe părinte ca va avea un prunc. S-a născut o fetiță sănătoasa și frumoasă, primul copil închinat Maicii Domnului Odighitria. Au urmat și alte asemenea minuni, tineri care s-au casatorit, bolnavi care primeau alinare și vindecare.

Mai tarziu, părintele paroh a primit Slujba și istoricul Icoanei Maicii Domnului Odighitria din Mănăstirea Xenofon din Sfântul Munte Athos. Citind istoricul, părintele a constatat că toate minunile săvârșite în biserica Mănăstirii Mihai Vodă sunt aceleași cu cele ale Icoanei surori. A mai aflat un lucru nou că Icoana are și darul izbăvirii de cancer. Părintele mai spune în “Cuvant înainte” la “Paraclisul Icoanei Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”, tiparită cu binecuvântarea PS Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului:

“Apoi am deslușit ceea ce eu duhovnicește intuisem deja, ca Paraclisul Icoanei se citește întotdeauna urmat de Acatistul Bunei Vestiri; Maica Domnului m-a luminat.

A mai ramas un lucru spre deslușire: valoarea istorică. Am constatat, după ce am citit istoricul Icoanei din Xenofon că Icoana din Mănăstirea Mihai Vodă este cu 120 de ani mai veche decât prima. Cu nevrednicie, în urma celor știute de mine, consider că înaintea celor două a existat o icoana și mai veche, care probabil, s-a pierdut sau stă ascunsă. Este prea mult să mă gândesc că icoana din “Mihai Vodă” ar fi prima. Dar știu că icoanele noi se pictau dupa cele vechi făcătoare de minuni, dupa un ritual foarte strict. Adică, se spală cu apă curată (prima apă scoasă din fântână in ziua aceea) Icoana făcătoare de minuni. Apoi, cu apa astfel sfințită, se spală lemnul icoanei celei noi, gata pregatit pentru a fi pictat, pentru ca darul primei icoane sa treacă la urmatoarea. Așa a procedat Sfântul Cuvios Antonie de la Pecerska atunci când a venit în Sfântul Munte să picteze icoana nouă dupa chipul Portăriței (Portaitissa), sfinția lui punând Lavra Pecerska sub ocrotirea Sfintei Icoane.

Pentru aceasta, Maica Domnului să ne binecuvinteze și să ne învrednicească să fim neobosiți închinatori și slujitori ai acestei Sfinte Icoane Povățuitoarea, ce se prăznuiește cu sărbatoare în fiecare an, la 21 ianuarie (stil nou).”





--------------------
"Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vietii. Fara ea, ai fi un etern afon in corul imens al omenirii" (Roque Schneider)
Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue. (Carl Sandburg)
Tratati-va unii pe altii cu cel mai mare respect, deoarece atunci cand va uitati in ochii altuia, priviti in ochii lui Dumnezeu!

Fericirea din viata ta depinde de calitatea gandurilor tale.

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liliana2u
postare Sep 2 2009, 03:38 PM
Postare #2


mami de blonduta desteapta!
*********

Grup: Golden Members
Postari: 6,886
Inscris la: 10-July 07
Din: Bucuresti
Membru nr.: 5,054



Comori nestiute la Biserica "Mihai Voda" din Bucuresti - Acoperamantul Maicii Domnului

In simplitatea ei, Biserica "Mihai Voda" e superba. Vesmantul imaculat al varului se intretaie cu rosul molcomit al braului de caramizi lacuite. Turlele aramii si poarta de stejar ghintuit sporesc impresia de monumentalitate severa, neostentativa.
Cand vii dinspre Splaiul Dambovitei, abia o zaresti printre constructiile butucanoase si incremenite din Piata Unirii. E un miracol. In ultima clipa, Ceausescu s-a razgandit sa o darame. Decupata din temelie si pusa pe sine cu niste cricuri imense, biserica a fost mutata si ascunsa in spatele unor blocuri cenusii si pantecoase. Eroismul unor oameni, iesiti in strada cu piepturile goale, nu a reusit sa salveze nici Manastirea Vacaresti, nici Sfanta Vineri. Nimeni nu poate sti de ce buldozerele s-au oprit chiar la poarta Bisericii "Mihai Voda". Dumnezeu a intepenit mana distrugatoare a Faraonului.
Se spune ca in preziua demolarii, Ceausescu ar fi avut un vis cumplit. Asta l-a facut sa renunte. Pe soptite si cu fereala, oamenii au comentat in fel si chip intamplarea, au vazut in salvarea bisericii un semn de mantuire si de speranta. Dumnezeu le randuieste pe toate si vegheaza odoarele cele sfinte. Nici nu se putea altfel: la "Mihai Voda" se afla moastele a 23 de sfinti, o icoana facatoare de minuni si, mai ales, parte din Acoperamantul Maicii Domnului. Indiferenti si grabiti, lasam in urma veacuri de istorie si bogatii pe care altii nici nu viseaza sa le aiba.

Maica vizionara

La ora vecerniei, Biserica Mihai Voda e goala. Cartier nou, cu sedii de banci si lume pestrita. Oameni de afaceri, pricopsiti peste noapte. Oameni fara timp si fara liniste sufleteasca. Ocolesc biserica sau o privesc din goana masinii. Nici vorba sa-i calce pragul sau sa o ajute cu bani. Parintele Adrian Beldianu ofteaza usor, dar fara suparare. E vremea rabdarii. Nimic nu se face batand din palme. In 1994, cand parintele si-a luat in primire parohia, biserica era inchisa. Nu se slujea in ea. Salvata in ultima clipa de la demolare, fusese abandonata. Semana mai degraba cu o ruina, cu o anexa de muzeu. Loc de joaca pentru copiii strazii si spatiu disputat pentru ridicarea de garaje si buticuri. Parintele s-a luptat teribil pana ce biserica si-a castigat o palma de gradina si un gard. A luptat si s-a ploconit la mai-marii zilei, pana sa vada pictura restaurata si zidaria tencuita. Privind in urma, parintele se intreaba de unde a avut puterea sa treaca peste toate si tot el gaseste raspunsul, facand o metanie de gand maicilor de la Tiganesti: Inochentia Georgescu sau Stravofilia - schivnice traind pustniceste in post aspru si rugaciune neintrerupta. Toate i-au fost model si sprijin in cele mai grele momente. Toate se intreceau sa-l ajute. Maica Inochentia Ionita i-a oferit in dar o icoana facatoare de minuni care apartinuse candva lui Petrache Lupu. Maica Inochentia il avertiza asupra primejdiilor. Era vizionara. Vizita in duh Raiul si tot in duh il chema pe parintele la Tiganesti. "Imi aparea in gand, insistent, ca o porunca. Imediat, plecam la manastire. Nu era loc de amanare. Maica avea sa-mi spuna ceva grabnic. De multe m-a pazit maica, inclusiv de cutremur. In primavara lui "77, a iesit in fata casei, spunand: <<Mare putoare vine dinspre Bucuresti. Ai grija si nu te duce>>. A doua zi, pe 4 martie, s-a produs nenorocirea. Tot asa, prin "85, a avut viziunea unui atentat impotriva lui Ceausescu, spunand: <<Cei in haina verde se vor da la seful cel mare, dar despre asta nu va afla lumea>>. Cateva saptamani mai tarziu, Bbc anunta ca mai multi ofiteri din preajma lui Ceausescu fusesera arestati pentru complot.
Era blanda si smerita maica. Avea multa carte, dar se exprima cu vorbe mai colturoase, iesite din adanc, din inima. Dupa vreo rapire in vis, se intorcea foarte vesela si luminoasa la chip, spunand: <<La Rai, e numai camp cu flori. Iarba o calci, dar nu se culca, iar panselele sunt mari cat galeata>>. Indelung postitoare, maica si-a cunoscut sfarsitul. Vorbea despre moarte cum vorbim noi despre lucrurile si intamplarile de peste zi, dupa care se intrerupea, cerandu-mi sa grabesc invatatura la facultate si examenele. Aveam sa inteleg spusele ei abia in 1984, cand a murit, iar eu, proaspat preot, am savarsit prima mea slujba preoteasca la mormantul ei. De fapt, maica ma asteptase. Atat de mult tinea la mine, incat isi amanase moartea. Am continuat sa merg la Tiganesti, sa ma rog la mormantul ei. Celelalte maici se uitau la mine curios, zicandu-mi: <<Inochentia e in alta parte, nu in cimitir>>. Tare m-a impresionat sa vad ca maicile se intalneau in duh cu sora lor, Inochentia. La vreme de rastriste, se sfatuiau cu ea. Cum sa faca, cum sa procedeze? Maica era vie, dar in alta parte, in Raiul plin de pansele cat galeata."

Povestea Acoperamantului

Nostalgic si deopotriva nedumerit, parintele Beldianu incearca sa inteleaga. De unde atata dragoste, atata daruire? Impreuna, maicile de la Tiganesti (hagioaice si mult rugatoare) i-au dat o racla cu 23 de sfinte moaste. De la maica Varvara a primit o Psaltire care pastreaza si acum urma lacrimilor ei necontenite. Darul cel mai de pret i-l va oferi insa parintele Evghenie Dascalu. E vorba de o raclita ce pastreaza o particica infima din Acoperamantul Maicii Domnului - salul cu care Fecioara Maria se acoperea, dupa randuiala si datina evreiasca. Facut din par de camila, acest maforion fusese tors si vopsit in rosu deschis, chiar de Sfanta Fecioara, altcumva binecunoscuta pentru lucrul mainilor si camasile fara cusatura pe care le facea.
Cum a ajuns particica de Acoperamant la Tiganesti e greu de aflat. In orice caz, povestea e veche si plina de intamplari, salul fiind incredintat de Maria celei mai bune prietene a sale, care l-a dat unuia dintre Apostoli, si de aici a ajuns la Sfantul Maxim Marturisitorul si Sfantul Ipolit. Ceva mai tarziu, prin secolul al Vi-lea, doi generali ai Imperiului Bizantin s-au oprit in drumul lor spre Ierusalim in casa unei evreice binecredincioase. Impresionati de multimea bolnavilor si de vindecarile ce se savarseau acolo, cei doi ostasi au descoperit Sfantul Acoperamant, tinut la loc de cinste intr-o racla de argint, inconjurata de candele si lumanari niciodata stinse. Indemnati in vis de catre un inger, generalii au tocmit la mesterii din Ierusalim o racla si un val de acoperire pe care i le-a oferit evreicii in schimbul adevaratului Acoperamant. Astazi, asa cum suna si Acatistul, comoara se afla in biserica din Vlaherne - cartierul vlahilor din Constantinopol, cartierul cel mai sarac. O alta sfanta relicva de mare pret (Braul Maicii Domnului) tot la Vlaherne a stat un timp, pentru ca apoi sa fie daruita Manastirii athonite Vatopedu, ca semn de multumire al imparatului Teodosie, al carui copil cazuse de pe corabie si fusese inghitit de valuri. Disperat, imparatul a cazut la rugaciune si a strigat catre Dumnezeu sa-i salveze feciorul. Nu a plecat mai departe. Coborand pe malul Athosului, isi va gasi copilul viu si nevatamat, trei zile mai tarziu, intr-o padurice. Intrebat cum s-a petrecut minunea, copilul si-a amintit ca o femeie invesmantata in alb l-a scos din apa si, purtandu-l in palmele ei blande si catifelate, l-a asezat pe tarm. Drept recunostinta, Teodosie a ridicat in acel loc Manastirea Vatopedu, care in greceste inseamna: "Copilul din tufis", covarsind-o cu daruri de mare pret si cu miraculosul Brau al Preasfintei Fecioare, ocrotitoarea copiilor si a celor aflati la grea incercare.

Minunea de la "Mihai Voda"

Parintele Adrian Beldianu e convins ca si astazi se savarsesc nenumarate minuni. Una dintre ele s-a petrecut sub ochii lui, pe 18 aprilie 1994, cand s-a tarnosit biserica. "In ziua aceea, aveam multe de facut. Alergam dintr-un loc in altul, cu ochii la ceas. Nu era timp de pierdut. La un moment dat, am zarit un grup de credinciosi adunati in jurul unei lazi. M-am apropiat in graba, cu gand sa-i cert, cand am zarit icoana. Statea in lada si nimeni nu o putea lua de acolo. Am incercat si eu. Icoana era fierbinte, ca scoasa din foc, si primul gand lumesc a fost ca cineva o uitase langa niste lumanari aprinse. Nici vorba de lumanari. Era semn ca trebuie restaurata si pusa la loc de cinste. Asta am facut si, spre surprinderea mea, doamna muzeograf Irina Predescu va descoperi, sub trei straturi succesive de imagini, icoana originala a Maicii Domnului, adusa de la Athos acum 500 de ani de catre Ioan Monahul, pe cheltuiala sa. Pictata dupa Odighidria lui Rubliov, icoana era darul de multumire facut de parintii athoniti catre marele voievod Mihai Viteazu, prea putin cunoscut de catre noi in ravna lui ortodoxa. Dincolo de valoarea ei istorica, Axionita din biserica noastra continua sa uimeasca si astazi. In praznice, icoana se imbujoreaza si pare ca priveste pe fiecare credincios in parte. Sunt ani cand, scoasa la Prohod, icoana devine atat de grea, incat patru barbati zdraveni abia o clintesc din loc. In alti ani, e usoara ca fulgul. La icoana si-au gasit vindecarea multi bolnavi, dar si mai multi s-au ostoit sufleteste, Axionita fiind ajutatoarea oamenilor singuri si aflati la vreme de mare necaz. De multe ori ma gandesc ca, fara ajutorul Axionitei, nici noi nu am fi biruit greutatile. Chiar si acum, cand n-am bani sa achit mobilierul bisericii, cad in genunchi la icoana si stiu ca Maicuta Domnului nu o sa ma lase. Ea e sporul si nadejdea. Ea e grabnic ajutatoare."
In Athos, Mihai Viteazu e considerat sfant
Asa cum arata, Biserica "Mihai Voda" e o bijuterie. Monument Unesco, a fost restaurata pana in cel mai mic amanunt. Parintele Beldianu evita sa vorbeasca in cifre, asa cum evita sa se planga. Au fost zece ani de lacrimi si rugaciune, zece ani de lupta cu birocratia si garajele construite pana in usa bisericii. Ceea ce il doare cel mai mult e indiferenta bucurestenilor, faptul ca putini stiu ravna crestineasca a lui Mihai Viteazu. A ridicat manastiri si biserici: in Schei, la Fagaras, la Alba-Iulia. A infiintat episcopia de Husi. A fost aparator al crestinismului si in batalii purta dupa sine cort de slujire - paraclis de razboinic. A murit ca un martir, rostind un psalm din Psaltire - daruit credintei, fara sa se opuna sau sa protesteze, prigonitorii lui crezand, asa cum se zvonea, ca se va incorona la Constantinopol ca Imparat al Rasaritului.
Parintele Beldianu e convins ca Mihai a fost un sfant al neamului si nu intamplator calugarii athoniti de la Simon-Petras l-au pictat in pronaosul bisericii, asteptand canonizarea lui. E vremea rabdarii. Mai devreme sau mai tarziu, Mihai isi va ocupa locul pe care il merita. Regretul parintelui se indreapta spre oameni, spre graba lor desarta. Nimeni nu poate invoca scuza nestiintei. Invesmantati cu o straina ravna, bucurestenii bat drumurile tarii, cautand icoane facatoare de minuni, cand, la doi pasi, in Biserica "Mihai Voda", se afla comori coplesitoare, sfinte moaste si odoare cantacuzine, icoane si candele brancovenesti, istorie si traire spirituala, neintrerupte de sute si sute de ani. Mergem la Athos ca sa ascultam muzica romaneasca, tocmita pe note de Macarie Protosaltul, de Filotei Monahul sau de celebrul Cucuzel, privim chipul lui Mihai pictat la Simon-Petras, in timp ce ctitoria sa de la Bucuresti ramane pe mai departe stingherita de blocuri, singura si aproape necunoscuta. Ca de obicei, suntem saraci, pe un munte de bogatie.

Aceasta postare a fost editata de liliana2u: Sep 2 2009, 03:42 PM


--------------------
"Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vietii. Fara ea, ai fi un etern afon in corul imens al omenirii" (Roque Schneider)
Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue. (Carl Sandburg)
Tratati-va unii pe altii cu cel mai mare respect, deoarece atunci cand va uitati in ochii altuia, priviti in ochii lui Dumnezeu!

Fericirea din viata ta depinde de calitatea gandurilor tale.

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
unombun
postare Sep 3 2009, 01:51 PM
Postare #3


Member
***

Grup: Members Plus
Postari: 167
Inscris la: 21-January 09
Membru nr.: 66,124



Pe mine m-a ajutat tare mult aceasta icoana.Am luat paraclisul si fac rugaciunea,zilnic,acasa.
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liliana2u
postare Sep 3 2009, 02:41 PM
Postare #4


mami de blonduta desteapta!
*********

Grup: Golden Members
Postari: 6,886
Inscris la: 10-July 07
Din: Bucuresti
Membru nr.: 5,054




QUOTE(unombun @ Sep 3 2009, 12:51 PM) *
Pe mine m-a ajutat tare mult aceasta icoana.Am luat paraclisul si fac rugaciunea,zilnic,acasa.


Doamne-ajuta!
pe mine - cea de la Biserica Icoanei si chiar rapid, a fost ca un semn mare si merg de cate ori pot acolo, desi cam rar, in ultimul an, obisnuiam sa imi duc fata la impartasit, la parintele Popescu, un mare om, acum am ales un loc din apropiere.

Aceasta postare a fost editata de liliana2u: Sep 3 2009, 02:41 PM


--------------------
"Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vietii. Fara ea, ai fi un etern afon in corul imens al omenirii" (Roque Schneider)
Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue. (Carl Sandburg)
Tratati-va unii pe altii cu cel mai mare respect, deoarece atunci cand va uitati in ochii altuia, priviti in ochii lui Dumnezeu!

Fericirea din viata ta depinde de calitatea gandurilor tale.

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liliana2u
postare Sep 6 2009, 06:06 PM
Postare #5


mami de blonduta desteapta!
*********

Grup: Golden Members
Postari: 6,886
Inscris la: 10-July 07
Din: Bucuresti
Membru nr.: 5,054



ca tot am vorbit despre icoane facatoare de minuni, va mai prezint una de la manastirea Nicula, Cluj... pe mine ma atrage ca un magnet locul acela plin de har..
o sa va prezint si o rugaciune primita proaspat, poate unora o sa ajute... observ ca sunt multe oi ratacite ce au nevoie de echilibru, sper sa il gaseasca in rugaciune oFloare1.gif



RUGACIUNE FACATOARE DE MINUNI CATRE PURUREA FECIOARA MARIA



Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare

spre tine imi indrept gandul, inima si toate simturile si te rog cu lacrimi:

Pana cand Maicuta a milostivirii va fi aceasta durere necontenita pe pamant?

Pana cand vrajmasii nevazuti ai neamului omenesc vor da lovituri atat de puternice bietilor oameni?

Pana cand vor pangari si vor necinsti trupurile, sufletele si vietile lor? Inselandu-i ca sa nu cunoasca adevarul, sa nu indeplineasca poruncile divine si sa nu dea slava si cinste pururi maritului Dumnezeu Cel in Treime inchinat: Tatal, Fiul si Duhul Sfant?

Ridica-te Stapana Atotbuna si zdrobeste pe vrajmasii nostri si ai Fiului Tau iubit Iisus Hristos, ingrozindu-i cu nebiruita-ti sfintenie, indreptandu-ne pe cararile mantuirii, ca sa dam mereu marire lui Dumnezeu. Roaga-te, Fecioara, pentru Sfanta Biserica, pentru propovaduirea Evangheliei pe intreg pamantul, pentru poporul acesta, conducatorii lui, rudele mele, pentru vaduve, orfani, bogati, saraci, necajiti, bolnavi, pentru cei prigoniti pentru credinta, pentru salvarea celor ce au ratacit in secte, pentru cei raposati. Ajuta-ne sa ne pocaim toti oamenii de pacatele noastre, sa iubim Biserica, sa ne spovedim adesea, sa renuntam la pacate, vicii si necredinta. Ajuta-ne sa nu fim insensibili la chemarea divina a blandului Tau Fiu care a venit sa sufere chinuri barbare pentru bietele oitele Sale ranite atat de mult de vrajmas.

Roaga-te, Maicuta Sfanta, si pentru aceste nevoi ale mele ( rosteste necazurile pe care le ai si dorintele pe care vrei sa ti le indeplineasca Maica Domnului).

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh in vecii vecilor. AMIN.



--------------------
"Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vietii. Fara ea, ai fi un etern afon in corul imens al omenirii" (Roque Schneider)
Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue. (Carl Sandburg)
Tratati-va unii pe altii cu cel mai mare respect, deoarece atunci cand va uitati in ochii altuia, priviti in ochii lui Dumnezeu!

Fericirea din viata ta depinde de calitatea gandurilor tale.

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
liliana2u
postare Sep 6 2009, 07:25 PM
Postare #6


mami de blonduta desteapta!
*********

Grup: Golden Members
Postari: 6,886
Inscris la: 10-July 07
Din: Bucuresti
Membru nr.: 5,054



completare la rugaciunea de la man. Nicula:

Rosteste aceasta rugaciune de cinci ori pe zi, timp de zece zile consecutive.

La sfarsitul zilelor dai o paine, o lumanare si pomelnicul familiei la altarul unei biserici.

Dai de pomana la un sarac din biserica o sticla de ulei, 1 kg de faina, 1 kg. de fructe si ce te mai lasa inima si spui: "IN CINSTEA MAICII DOMNULUI".

Ai sa vezi atunci puterea Maicii Domnului.



--------------------
"Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vietii. Fara ea, ai fi un etern afon in corul imens al omenirii" (Roque Schneider)
Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue. (Carl Sandburg)
Tratati-va unii pe altii cu cel mai mare respect, deoarece atunci cand va uitati in ochii altuia, priviti in ochii lui Dumnezeu!

Fericirea din viata ta depinde de calitatea gandurilor tale.

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alex30
postare Jun 15 2010, 12:38 PM
Postare #7


Junior
*

Grup: Members
Postari: 1
Inscris la: 15-June 10
Membru nr.: 156,368



Am aflat de acest site tastând pe google termenii @ Icoana Povă?uitoarea @. Am apăsat in cache ?i am observat o gre?eală voită sau nu. În sensul că în locul în care trebuia să fie o icoană apărea suprapus o reclamă. Pentru acest lucru am scris în vederea remedierii acestei probleme. Am încercat ?i să apăs direct pe siteul dumneavoastră, tot de pe google ?i totul a fost în regulă fără problema amintită mai sus.

Aceasta postare a fost editata de alex30: Jun 15 2010, 12:41 PM
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danielusa0106
postare Apr 11 2023, 09:04 AM
Postare #8


Junior
*

Grup: Members Plus
Postari: 6
Inscris la: 29-December 22
Membru nr.: 244,200



Hodighitria är en symbol för Guds moder i katolicismen och det ortodoxa rådet. Det sägs vara en av symbolerna som Maria har visat katoliker, och den representerar Guds moders skönhet och villkorslösa kärlek till människor. getting over it
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
seomind
postare Jun 23 2023, 09:45 AM
Postare #9


Top Silver Member
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 3,484
Inscris la: 4-February 21
Membru nr.: 240,980



Thumbs up guys your doing a really good job. Dave Sharpe Review
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
seomind
postare Jun 23 2023, 09:50 AM
Postare #10


Top Silver Member
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 3,484
Inscris la: 4-February 21
Membru nr.: 240,980



Excellent Blog! I would like to thank for the efforts you have made in writing this post. I am hoping the same best work from you in the future as well. I wanted to thank you for this websites! Thanks for sharing. Great websites! Dave Sharpe Review
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
postare
Postare #


Reclama









Reclama
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 

RSS Versiune Lo-Fi Acum este ora: 19th March 2024 - 07:48 AM