Bine ati venit Vizitator ( Logare | Inregistrare )

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cum Se Prepara O Friptura Reusita La Gratar!, Mici sfaturi
Alondra
postare Nov 25 2008, 06:22 PM
Postare #1


Maya
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 46,924
Inscris la: 13-February 08
Din: Here and nowhere...
Membru nr.: 14,812



"Cum se prepara o friptura reusita la gratar!

Foloasele carnii fripte la gratar sunt cunoscute. Caldura care patrunde progresiv in bucata de carne face ca toti porii de la suprafata acesteia sa se inchida si in acest fel toate substantele nutritive si sucul sa fie pastrate.
Pentru friptura la gratar, ideale sint carnurile pasarilor de curte, dar si cotletul ori fileul de porc. Inainte de preparare, carnea se spala bine si se zvinta cu un prosop curat. Taiata in felii plate, cu un cutit foarte bine ascutit, bucatile de carne isi vor pastra forma pe gratar. Acestea nu se bat ca snitelele, ci dupa fasonare se aseaza pe gratarul bine incins si uns cu ulei. In timpul frigerii, carnea se unge din cind in cind cu unt, pentru a se patrunde bine, si, mai ales, a se rumeni frumos. Sarea se pune pe friptura numai dupa ce a fost gata, altfel, sucurile se pierd si carnea se intareste, pare uscata. Si intoarcerea fripturii pe gratar trebuie sa fie facuta cu foarte mare atentie, folosindu-se nu furculita, ci o paleta metalica.
Gata pregatita, friptura la gratar se serveste cu soteuri de legume stropite cu unt si ornate cu patrunjel verde. Asadar, se fierb separat: morcovi, conopida, mazare, fasole verde, cartofi. Pe platou, peste un strat de piure de cartofi, se aseaza friptura si de jur-imprejur se pun legumele fierte, stropite cu unt si presarate cu verdeata.

Sfaturi pentru un gratar perfect

* -timpul dintre momentul aprinderii carbunilor si pregatirea mancarii pe gratar trebuie sa fie de minim 30 de minute, timp necesar gazelor de combustie pentru a se evapora;
* -alege carne mai putin grasa pentru pregatirea la gratar, sau macar indeparteaza grasimea vizibila, pentru a reduce intetirea flacarilor
* -pestii precum somonul, fitofagul se preteaza foarte bine pregatirii pe gratar; gratarul trebuie uns cu ulei sau grasime inainte de pregatire, pentru a se evita lipirea carnii; fileul de peste trebuie pus pe gratar pe partea exterioara intai, permitand astfel partii interioare sa prinda o crusta;
* -pentru a fi mai gustoasa carnea de pui se marineaza in prealabil cu ulei de masline, foi de dafin, piper, sare si chilli dupa gust si dupa o ora este gata pentru gratar."


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mia22_ro
postare Mar 25 2009, 09:34 PM
Postare #2


MAMI DE NATALIA-REBEKA
*********

Grup: Golden Members
Postari: 5,662
Inscris la: 10-January 09
Din: ROMANIA
Membru nr.: 63,850



trandafir.gif buna reteta,vreau primavara stau la curte si deja miroaseeeeeeeeeeeeee!


--------------------

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrei
postare Mar 25 2009, 09:36 PM
Postare #3


Administrator
*******

Grup: Top Golden Members
Postari: 3,706
Inscris la: 21-July 06
Din: Bucuresti
Membru nr.: 1



aoleeeu.. ce as mai sta acum la soare, in curte la un gratar smile.gif


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alondra
postare Mar 25 2009, 09:52 PM
Postare #4


Maya
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 46,924
Inscris la: 13-February 08
Din: Here and nowhere...
Membru nr.: 14,812




QUOTE(Andrei @ Mar 25 2009, 09:36 PM) *
aoleeeu.. ce as mai sta acum la soare, in curte la un gratar smile.gif

Andrei, sfaraie...auzi?
Mmmm...ce bine miroase! eating.gif


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marimaria
postare Mar 25 2009, 10:06 PM
Postare #5


Top Silver Member
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 2,578
Inscris la: 7-January 09
Din: Torino, Italia
Membru nr.: 63,039



>
Vreau sa stiu ceva mai mult despre mici si modul de coacere.


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrei
postare Mar 25 2009, 10:15 PM
Postare #6


Administrator
*******

Grup: Top Golden Members
Postari: 3,706
Inscris la: 21-July 06
Din: Bucuresti
Membru nr.: 1



alondramona, lasa ca ajung eu la curte si va scriu de acolo pe forum, exact cand se fac micii smile.gif

marimaria, cred ca important este sa aiba carne de oaie, iar ca sa vezi daca s-au facut trebuie sa se desprinda usor de pe gratar, altfel inseamna ca inca nu sunt gata


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alondra
postare Mar 25 2009, 10:20 PM
Postare #7


Maya
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 46,924
Inscris la: 13-February 08
Din: Here and nowhere...
Membru nr.: 14,812



QUOTE(Andrei @ Mar 25 2009, 10:15 PM) *
alondramona, lasa ca ajung eu la curte si va scriu de acolo pe forum, exact cand se fac micii smile.gif

La cabana aia la care visai? smile.gif
Abia astept vara si eu..si un mic de Romania! doh.gif

Marimaria, eu nu ma stiu la mici deloc...barbatii stiu mai bine! tongue.gif

Aceasta postare a fost editata de alondramona: Mar 25 2009, 10:21 PM


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marimaria
postare Mar 25 2009, 10:21 PM
Postare #8


Top Silver Member
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 2,578
Inscris la: 7-January 09
Din: Torino, Italia
Membru nr.: 63,039



Da' e adevarat ca se uda cu apa inainte de a-i pune pe gratar?
Acu' nu stiu daca imi amintesc eu bine, dar mi se pare ca am vazut la cineva ca ii dadea prin apa si dupa coacere? A adevarat sau e doar o amintire falsa?


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marimaria
postare Mar 25 2009, 10:25 PM
Postare #9


Top Silver Member
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 2,578
Inscris la: 7-January 09
Din: Torino, Italia
Membru nr.: 63,039



QUOTE(Andrei @ Mar 25 2009, 11:15 PM) *
alondramona, lasa ca ajung eu la curte si va scriu de acolo pe forum, exact cand se fac micii smile.gif

marimaria, cred ca important este sa aiba carne de oaie, iar ca sa vezi daca s-au facut trebuie sa se desprinda usor de pe gratar, altfel inseamna ca inca nu sunt gata


A da cu carne de oaie?
Nu stiam.
Eu stiam cu carne de vita si de porc, condimente, si bicarbonat dizolvat in apa.


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Andrei
postare Mar 25 2009, 10:27 PM
Postare #10


Administrator
*******

Grup: Top Golden Members
Postari: 3,706
Inscris la: 21-July 06
Din: Bucuresti
Membru nr.: 1



eu stiu ca trebuie sa ai mana umezita cu apa, ca sa nu se lipeasca de mana cand ii pui pe gratar smile.gif atat smile.gif
Cu carne de oaie sigur sunt mai buni.

QUOTE(alondramona @ Mar 25 2009, 10:20 PM) *
La cabana aia la care visai? smile.gif


la oricare liwlol.gif


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
postare
Postare #


Reclama









Reclama
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

 

RSS Versiune Lo-Fi Acum este ora: 16th April 2014 - 06:10 AM