Bine ati venit Vizitator ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Elevii Romani Inregistreaza Rezultate Tot Mai Slabe La Invatatura
toia
postare Oct 20 2008, 12:44 PM
Postare #1


Top Member
****

Grup: Top Members
Postari: 889
Inscris la: 31-August 06
Membru nr.: 74
16% dintre elevi nu inteleg un text scris


Fie ca este vorba de testul PISA, PIRLS sau TIMMS, rezultatele sunt aceleasi: elevii romani sunt foarte slabi. in 2006, cand elevii au sustinut testul PISA, Romania s-a situat pe locul 47 din 57 de tari participante. Scorul a fost de 418 puncte, fata de media UE de 500 de puncte.

La citire/lectura, 53,5% dintre elevi au cel mai slab nivel, iar la stiinte 78,7% nu au atins nici macar nivelul de baza al „alfabetizarii”. Romania a reusit sa devanseze doar 9 tari precum Muntenegru, Azerbaidjan sau Argentina.

La testul PIRLS sustinut de elevii de clasa a IV-a, tot in 2006, Romania s-a situat pe locul 36 din 45 de tari, cu un scor mediu de 489, fata de 500 scorul mediu international.
16% dintre elevii de clasa a IV-a nu au reusit sa atinga nici macar cel mai scazut nivel de performanta in intelegerea unui text scris.
Cel mai bun scor l-a avut Ungaria, cu 551 de puncte.

Rezultatele testului TIMMS sustinut de elevii claselor a VIII-a, in 2006, vor fi facute publice de-abia la sfarsitul acestui an.
La ultima testare TIMMS din 2003, la matematica, elevii au un nivel mediu, iar 24% sunt de nivel inalt si avansat.

La stiinte insa, 22% nu ating nici macar nivelul scazut, dar majoritatea elevilor au un nivel mediu. Cert este ca, la aceasta testare, vecinii nostri de la sud s-au situat pe primul loc, cu un scor de 540 de puncte, iar noi ne-am clasat pe locul 25 din 38 de tari. (E.L.)

Info plus:
PIRLS - Progress in International Reading Literacy Study – realizat din 5 in 5 ani, evalueaza performantele elevilor de clasa a IV-a in materie de citit si lectura. Copiilor cu varste intre 9 si 10 ani li se dau spre citire atat fictiuni narative (povesti), dar si biografii, relatari de evenimente, grafice sau scheme.

TIMMS – Trend in International Matematics and Science – realizat din 4 in 4 ani, se aplica elevilor din clasele a IV-a si a VIII-a, pentru a le testa cunostintele din domeniul stiintelor exacte.

Testele PISA (Programul pentru evaluarea internationala a elevilor) au fost initiate si proiectate de tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, cu scopul de a obtine informatii sistemice despre rezultatele sistemelor de invatamant.

Gandul, 20 octombrie 2008
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 

RSS Versiune Lo-Fi Acum este ora: 22nd July 2017 - 10:42 AM