Bine ati venit Vizitator ( Logare | Inregistrare )

3223 Pagini V  « < 588 589 590 591 592 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mamici De Aprilie 2009
AngiC
postare Mar 27 2009, 10:13 AM
Postare #5891


Top Silver Member
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 2,906
Inscris la: 30-July 08
Din: Bucuresti
Membru nr.: 32,407



QUOTE(di@ @ Mar 27 2009, 12:09 PM) *
trandafir.gif
trandafir.gif nastere usoara doinita draga...sa ai un bb sanatos si frumos...te asteptam cu vesti.. tzuc.gif floare2.gif


Di@ tu nu ai contractii? De cate zile ti-a cazut dopul?


--------------------


si
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nilufera
postare Mar 27 2009, 10:30 AM
Postare #5892


Top Junior
**

Grup: Members Plus
Postari: 53
Inscris la: 14-August 08
Membru nr.: 34,055



Dupa cate se vede incepem una cate una sa intram in travalii oFloare1.gif
Eu sincer abia azi am constientizat ca mai am 5 zile pana sa intru in sapt 38 si practic de atunci incolo pot naste oricand...si m-a luat un pic emotia!
Deocamdata ma confrunt cu diaree, in ultima saptamana am avut 2 episoade de genul asta, dureaza juma de zi, o zi, dar nu imi inchipui de la ce mi se intampla, ca mananc normal...o fii si asta un semn de pregatire a corpului pt nastere?!?
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamigeo
postare Mar 27 2009, 11:00 AM
Postare #5893


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,178
Inscris la: 14-October 08
Din: Urziceni
Membru nr.: 42,509



QUOTE(moni&BB @ Mar 26 2009, 11:40 PM) *
mamigeo,
te rog sa nu te superi ca insist cu intrebarile pe acceasi tema, dar sunt tare nelinistita de streptococul de grup B...gandul la minunea asta de streptococ nu-mi da pace nicicum crybaby.gif ...poti, te rog, sa ma scoti din ceata? uite intrebarea care ma tot streseaza...daca sunt purtatoare de streptococ de grup B si nasc prin cezariana, mai exista vreo sansa sa se transmita lui bebe streptococul in momentul nasterii? sau doar la nasterea vaginala se poate intampla asta? Are vreo relevanta faptul ca mi-am facut exudat faringian si a iesit negativ?
Iti multumesc mult de tot !
oFloare.gif


Un test pozitiv inseamna ca bacteria este prezenta in secretia vaginala a femeii, insa acest lucru nu conditioneaza o imbolnavire a nou-nascutului.

Chiar netratata, infectia se transmite la copil in doar 1-2% din cazuri, dar acest lucru nu este un argument suficient pentru ignorarea ei, datorita complicatiilor majore pe care le produce in cazul transmiterii la nou-nascut.

Femeile care nasc prin cezariana au nevoie de screening si tratament pentru streptococul de grup B in cazul in care membranele s-au rupt prematur ('se rupe apa') inainte de inceperea interventiei.

Perfuzia cu antibiotic reduce riscul transmiterii infectiei la copil la 0,2% si previne infectarea mamei in cursul nasterii (contaminare).

Tratamentul cu antbiotice administrate pe cale orala nu este la fel de eficient ca si cel administrat pe cale intravenoasa, deoarece nu sterilizeaza complet si in timp util (cateva ore) tractul genital al femeii si astfel mentine riscul transmiterii infectiei la nou-nascut.


De asemenea tratamentul oral necesita o durata mai lunga de administrare pentru a garanta sterilizarea tractului genital si urinar.

Perfuzia cu antibiotic trebuie inceputa imediat dupa internarea in spital si instalarea travaliului, cu aproximativ 4 ore inainte de nasterea propriu-zisa.

Cu cat se incepe mai repede tratamneul antibiotic, cu atat mai mic riscul transmiterii infectiei cu streptococ B beta hemolitic la nou-nascut.

Gravidele care nu primesc prima doza de antibiotic cu 4 ore inainte de nastere, fie ca s-au prezentat mult prea tarziu la spital sau nu au stiut de infectia cu streptococ, trebuie sa primeasca tratamentul imediat dupa nastere.

Acestea vor trebui sa ramana internate in spital pentru cel putin 48 de ore, pentru ca medicul neonatolog sa poata urmari starea de sanatate a nou-nascutului si a trata infectia in cazul in care aceasta apare.

Exista anumite gravide care au un risc mai mare de a transmite infectia cu streptococ la nou-nascut, acestea fiind urmatoarele:

# nasterea prematura (inainte de 37 de saptamani)
# ruptura prematura de membrane
# travaliu prelungit (mai mult de 18 ore din momentul ruperii membranelor)
# aparitia febrei in timpul travaliului

Reactiile adverse ale tratamentului antibiotic in cursul travaliului

Tratamentul infectiei GBS se face de obicei cu penicilina, din aceasta cauza este foarte important ca viitoarea mama sa stie daca a mai luat vreodata acest antibiotic putandu-se evita astfel aparitia unor reactii adverse.

Dintre reactiile adverse cel mai frecvent intalnite la administrarea de penicilina sunt alergiile. Rash-ul (alergia cutanata) apare la 10% dintre gravidele care primesc antibioticul.

Un numar mic dintre gravide (1 la 10.000) vor dezvolta alergii severe la penicilina ,putand aparea chiar si simptome amenintatoare de de viata, asa cum este socul anafilactic (1 la 1000.000).

Orice gravida care stie ca are o alergie cunoscuta la penicilina trebuie sa primeasca un alt antibiotic ca si tratament, dintr-o alta grupa medicamentoasa.

Este important ca in momentul screeningului pentru streptococ sa se efectueaza si o antibiograma dupa identificarea bacteriei pentru a stii cu exactitate care antibiotic este cel mai eficient in tratamentul infectiei.

Gravidele alergice la penicilina nu trebuie sa fie speriate, deoarece exista mai multe antiobiotice folosite in tratamentul infectiei cu streptococ asa cum sunt eritromicina, cefalosporinele, etc.


--------------------



  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
di@
postare Mar 27 2009, 11:05 AM
Postare #5894


Member
***

Grup: Members Plus
Postari: 177
Inscris la: 2-December 08
Din: tel aviv, israel
Membru nr.: 52,966




QUOTE(AngiC @ Mar 27 2009, 12:13 PM) *
Di@ tu nu ai contractii? De cate zile ti-a cazut dopul?

eu nu am nici o contractie...mi-a coborat burta dar parca nu de tot...eu am pierdut dopul luni dimineata...azi e vineri...
nu stiu ce sa zic..astept..adevarul e ca as vre sa mai astepte bebelina mea un pic...ar fi bine daca ar sta pana la termen pt ca iar au intervenit probleme cu socrul meu...nu se mai opereaza marti pt ca asigurarea noastra nu aproba mai mult de 15000 de shekeli pt operatie la spitalul unde lucra dr asta la care e el...si operatia costa 60000(asta insemna 12000$) deci ar trebui sa plateasca cam 10000$ si nu avem de unde...asa ca il muta la alt spital unde asigurarea acopera toata operatia...dar asta inseamna amanare...adica cine stie pt ce data il programeaza...duminica dimineata merg cu el acolo sa vedem pe cand il programeaza... oFloare1.gif
intre timp i-am facutr chemare la maica-mea sa vina aici sa ne ajute...acu asteptam raspuns sa vedem daca o lasa sau nu sa vina...
asa ca ar fi bine sa mai stea bebelina...macar daca ar veni maica-mea...atunci ne-ar fi la toti mai usor...
eu ma simt atat de obosita in ultimul timp... wacko.gif
nu mai sunt in stare de nimik....stau pe spini doar doar primesc raspuns savad daca o lasa pe mama sa vina sau nu...


--------------------



  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamigeo
postare Mar 27 2009, 11:07 AM
Postare #5895


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,178
Inscris la: 14-October 08
Din: Urziceni
Membru nr.: 42,509



Mama, mama, vad ca incet incet vin bebelusii de aprilie, cu toate ca inca suntem in martie. Dar cum berzele s-au grabit sa vina din tarile calde ... (am vazut una sapt trecuta wink.gif ).

Nastere usoara Doinitza trandafir.gif bebic sanatos si mancacios. Asteptam vesti si multe, multe fotografii. tzuc.gif

Angi, si mie imi apar pe maini niste bubite rosii, ca niste cosuri, care ma mananca, dar trec relativ repede fara niciun fel de tratament. Daca mancarimile pe care le ai sunt rezonabile, poti sa nu faci tratamentul. Stii si tu ca substantele din crema trec prin piele si ajung intr-un final si la bebelus. Sau vb cu ginecologul tau si daca el considera ca beneficiul maternal este mai mare decat riscul fetal, iti va spune sa faci tratamentul. tzuc.gif
Nu stiu daca ai inteles ceva din ce am scris, dar de-abia m-am trezit. somn.gif


--------------------



  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
catalina03
postare Mar 27 2009, 11:36 AM
Postare #5896


CATALINA03
***

Grup: Members Plus
Postari: 207
Inscris la: 13-February 09
Din: ITALIA TRENTO
Membru nr.: 71,853



QUOTE(marylena7 @ Mar 27 2009, 10:44 AM) *
Multumesc mult tu ce ai baietel sau fetita ?te pup si eu si sarcina usoara in continuare hug.gif

EU AM O FETITA DE 5ANI SI ACUM ASTEPT UN BAIETEL rolleyes.gif


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lilBB
postare Mar 27 2009, 12:15 PM
Postare #5897


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,254
Inscris la: 9-October 08
Din: bucuresti
Membru nr.: 41,521



QUOTE(Doinitzagabriela @ Mar 27 2009, 07:09 AM) *
buna fetelor, eu am contractii de la 4 dimineata, nu imi dau seama daca sunt regulate inca , numai ca sunt din ce in ce mai puternice, ma duc sa fac un dus, si sa mai incerc sa o sun pe doctora ( are telefonul inchis) mai asteptam putin. Nu stiu daca mai intru, daca mai pot intru. Va pup


iupiiiiiiiiiii vine bebe! nanner.gif super.gif
nastere usoara si multa multa sanatate la amandoi! trandafir.gif trandafir.gif trandafir.gif


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petrutabadea
postare Mar 27 2009, 12:53 PM
Postare #5898


Junior
*

Grup: Members Plus
Postari: 37
Inscris la: 20-January 09
Membru nr.: 65,969



QUOTE(di@ @ Mar 27 2009, 01:05 PM) *
eu nu am nici o contractie...mi-a coborat burta dar parca nu de tot...eu am pierdut dopul luni dimineata...azi e vineri...
nu stiu ce sa zic..astept..adevarul e ca as vre sa mai astepte bebelina mea un pic...ar fi bine daca ar sta pana la termen pt ca iar au intervenit probleme cu socrul meu...nu se mai opereaza marti pt ca asigurarea noastra nu aproba mai mult de 15000 de shekeli pt operatie la spitalul unde lucra dr asta la care e el...si operatia costa 60000(asta insemna 12000$) deci ar trebui sa plateasca cam 10000$ si nu avem de unde...asa ca il muta la alt spital unde asigurarea acopera toata operatia...dar asta inseamna amanare...adica cine stie pt ce data il programeaza...duminica dimineata merg cu el acolo sa vedem pe cand il programeaza... oFloare1.gif
intre timp i-am facutr chemare la maica-mea sa vina aici sa ne ajute...acu asteptam raspuns sa vedem daca o lasa sau nu sa vina...
asa ca ar fi bine sa mai stea bebelina...macar daca ar veni maica-mea...atunci ne-ar fi la toti mai usor...
eu ma simt atat de obosita in ultimul timp... wacko.gif
nu mai sunt in stare de nimik....stau pe spini doar doar primesc raspuns savad daca o lasa pe mama sa vina sau nu...

Buna Di@!
Am si o nelamurire referitor la dopul gelatinos. Azi am avut o scurgere gelatinosa, consistenta urmata de o scurgere mai subtire, dar fara sange. Este posibil sa fie dopul gelatinos?

<a href="http://ticker.7910.org/eng"><img src="http://ticker.7910.org/as1cCvP0g410030MDAwMDEwN2x8MDAwMTc5ZHx2aW5lIGJlYmUh.gif"></a>

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lilBB
postare Mar 27 2009, 01:12 PM
Postare #5899


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,254
Inscris la: 9-October 08
Din: bucuresti
Membru nr.: 41,521



Unele femei o descriu ca pe o scurgere gelatinoasa asemanatoare cu albusul de ou cu firicele rosii de sange.
Ideea este ca fiecare sarcina este unica si dopul este diferit (uneori decolorat alte ori maro dar consistent) iar daca se elimina dopul nu inseamana ca vei naste in ziua respectiva.Daca observi ceva modificari cel mai bine este sa te vada un medic si el va decide ce se va intampla-te programezi imediat pt. nastere sau mai astepti.
Sanatate si nastere usoara!


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreeak
postare Mar 27 2009, 02:41 PM
Postare #5900


Top Silver Member
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 2,337
Inscris la: 23-May 07
Din: Bucuresti
Membru nr.: 3,874



QUOTE(petrutabadea @ Mar 27 2009, 12:53 PM) *
Buna Di@!
Am si o nelamurire referitor la dopul gelatinos. Azi am avut o scurgere gelatinosa, consistenta urmata de o scurgere mai subtire, dar fara sange. Este posibil sa fie dopul gelatinos?

<a href="http://ticker.7910.org/eng"><img src="http://ticker.7910.org/as1cCvP0g410030MDAwMDEwN2x8MDAwMTc5ZHx2aW5lIGJlYmUh.gif"></a>


Dopul trebuie sa aiba firisoare de sange,dar nu are o asa mare importanta caderea dopului.El se poate reface,contractiile regulate si ruperea apei sunt semne mai sigure.


--------------------



1. Dennis* 12 februarie 2009* Pui de Mikaela
2. Denis* 25 februarie 2009* pui de Loredana03
3. Ioana Miruna* 27 martie 2009* Pui de Bebepis
4. David Gabriel* 27 martie 2009* Pui de Doinitzagabriela
5. Matei* 1 aprilie 2009* Pui de Costi
6. Andrei Theodor* 3 aprilie * Pui Mami de Teo
7. Maria Anastasia* 7 aprilie 2009 * Pui de Anastasia 80
8. Gabriel* 7 aprilie 2009* Pui de Maria_Corina29
9. Renata Maria* 11 aprilie 2009* Pui de LilBB
10. Theodor Florin * 12 aprilie 2009 * Pui de Nilufera
11.Andrei Razvan*12 aprilie*pui de danutza75.
12. Antonia Maria * 13 aprilie 2009 * Pui de mihaela_2011
13.Andrei Robert
* 13 aprilie 2009 * Pui de Andree29
14. Maria* 14 aprilie 2009* Pui de AndreeaK
15. Arina Elena * 14 aprilie 2009 * Pui de Manu 1981
16. Daria*14 aprilie 2009 * Pui de alina_zugravu18
17. Alice* 15 aprilie 2009* Pui de Di @
18. Antonia Maria* 15 aprilie 2009 * Pui de Milioana
19. George Sebastian* 23 aprilie 2009* Pui de Marylena7
20. Nikolas* 23 aprilie 2009* Pui de Meaw_ela
21. Sara Maria* 26 aprilie 2009* Pui de Alinaspa
22. Christian Pavel* 28 aprilie 2009 * Pui de Mamigeo
23. Natalia Gabriela* 30 aprilie 2009 * Pui de cristina_natalia
24. Amalia Andreea * 2 Mai 2009 * Pui de Anamaria_c
25. Vlad Daniel* 6 mai 2009 * Pui de AngiC
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3223 Pagini V  « < 588 589 590 591 592 > » 
Reply to this topicStart new topic

 

RSS Versiune Lo-Fi Acum este ora: 26th April 2024 - 10:13 AM