Bine ati venit Vizitator ( Logare | Inregistrare )

3223 Pagini V  « < 525 526 527 528 529 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mamici De Aprilie 2009
mamigeo
postare Mar 6 2009, 04:34 PM
Postare #5261


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,178
Inscris la: 14-October 08
Din: Urziceni
Membru nr.: 42,509



QUOTE(lilBB @ Mar 6 2009, 04:24 PM) *
mai, nu prea face sens, zic eu...
daca diametrul craniului este de 10 cm si dilatatia este tot de 10 cm de ce sa te rupi?
important este sa te si monitorizeze cineva permanent si sa nu te lase sa impingi pana nu ajungi la dilatatie maxima
zic si eu... rolleyes.gif
cu masajul, da, suntem pro. salvasem undeva ce ne-a dat mamigeo dar nu mai gaesc sad.gif amnezia de sarcina doh.gif
mamigeo, ne mai dai o data?! te ruuuuuugaaaam notworthy.gif tzuc.gif


http://www.reclama/sanatatea-g...in-sarcina.html

Ca sa nu mai explic eu cum se face. tzuc.gif


--------------------



  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mamigeo
postare Mar 6 2009, 04:36 PM
Postare #5262


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,178
Inscris la: 14-October 08
Din: Urziceni
Membru nr.: 42,509



Sanatatea gravidei

Masajul perineului
Daca ai optat pentru o nastere normala, vaginala si doresti sa eviti o epiziotomie (operatia de sectionare a perineului in timpul nasterii) sau o rupere a musculaturii din zona perineului, poti preveni aceasta prin cel putin 2 metode: exercitiile Kegel sau alte exercitii asemanatoare care au rolul de tonifiere si elasticizare a tesutului perinial sau i-ti faci un masaj perineal.
Perineul este scurta regiune anatomica ce porneste de la partea inferioara a vulvei si ajunge pana la anus.
De ce masajul perineal?

Masajul perineal consta in manevre blande de intindere a perineului si este recomandat pentru gravide in ultimele 4-6 saptamani de sarcina. Riscul de a avea nevoie de epiziotomie sau sa ai o ruptura de perineu in timpul nasterii, este cu atat mai mic cu cat iti vei pregati ma bine perineul. Acest masaj ajuta ca si regenerarea tesuturilor de dupa nastere ( postpartum ) sa fie mult mai rapida.
Datorita faptului ca masajul se face cu uleiuri care actioneaza ca un lubrifiant, marind supletea si elasticitatea tesuturilor, acest aspect va ajuta tesutul sa se intinda mai mult si mai usor in momentul iesirii copilului pe canalul de nastere. Tot odata, efectuand masajul perineal zilnic, te vei obisnui cu senzatia de intindere a perineului din timpul nasterii si vei constientiza mai bine starile de contractare si relaxare ale perineului, ajutandu-te sa te relaxezi constient.
Cum se face masajul perineal?

Inainte de a incepe masajul perineal spalati-va bine pe maini si verificati unghiile degetelor mari sa nu fie mari, altfel putand provoca rani sau iritatii. Asezati-va confortabil intr-o zona intima din casa, camera sa fie bine incalzita, desfacandu-va picioarele, intr-o pozitie semiasezata. Pentru a va familiariza cu zona perineala este util sa folositi o oglinda intimpul primelor masaje. Utilizati ulei de masaj, cum ar fi uleiul vegetal pur sau o solutie lubrifianta pe baza de apa, pe care sa o puneti pe degetele voastre, pe degetele mari precum si in zona perineului.

* Introduceti degetul mare in vagin cat de adanc se poate si departati picioarele. Apasati zona perineala in jos, catre rect, si catre laterale. Continuati incet cu blandete, pentru a intinde deschiderea pana cand aveti o senzatie usoara de arsura sau gadilatura;
* Mentineti aceasta intindere pana cand dispare senzatia de arsura sau gadilatura si masati cu blandete partea de jos a canalului vaginal cu miscari de du-te-vino!
* In timp ce masati, indoiti degetele mari pe marginile canalului vaginal si trageti cu blandete inspre in fata de acest tesut, la fel cum va face capul bebelusului in timpul expulziei.;
* La final, masati tesuturile dintre degetul mare si aratator timp de aproximativ 1 minut;
* Repetati aceasta procedura de 2-3 ori lasand pauze de relaxare a musculaturii locale .

Daca masajul este facut dur sau in forta puteti determina invinetirea sau umflarea tesuturilor, acestea fiind foarte sensibile. In timpul masajului evitati exercitarea de presiune pe uretra deoarece ar putea provoca iritarea sau infectarea acesteia.

Pe masura ce va acomodati cu aceasta procedura poti mari intindere si presiunea pe care o aplici, apoi adaugati Exercitiile Kegel la rutina voastra pentru a imbunatati tonusul muscular al etajului pelvic. Executati acest ritual zilnic incepand cu saptamana 34 de sarcina.
De stiut inainte de masajul perineal

• Asigura-te ca unghiile tale nu sunt prea lungi, pentru a nu i-ti provoca rani sau iritatii;
• Goleste vezica urinara inainte de inceprea masajului perineal;
• Spala-te bine pe maini;
• Incaperea trebuie sa fie incalzita si sa nu existe riscul de a te deranja cineva;
• Alege o pozitie confortabila;
• Pentru a intelege manevra si a constientiza zona perineala poti folosi o oglinda;
• Foloseste pentru masaj, doar uleiuri naturale, verifica sa fie in termenul de valabilitate si sa nu aiba contraindicatii;
• Masajul trebuie sa fie facut zilnic aproximativ cate 10 minute, in special in ultimele 4 saptamani de sarcina;
• Poti sa te masezi tu, folosind degetele mari de la ambele maini, dar poti sa il lasi si pe partenerul tau sa sa te maseze, si astfel acest masaj perineal devine si mai placut.


--------------------



  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Doinitzagabriela
postare Mar 6 2009, 04:46 PM
Postare #5263


Top Member
****

Grup: Top Members
Postari: 802
Inscris la: 7-October 08
Membru nr.: 41,131



QUOTE(lilBB @ Mar 6 2009, 05:18 PM) *
nu exista riscuri asupra lui BB. daca vorbesti cu o persoana autorizata iti va confirma. decat in cazul in care nu este corect administrata.
dozajul la epidurala se face in functie de mai multi factori (pulsul + prezentatia lui BB; tensiunea + greutatea mamei, probleme avute in sarcina etc etc)
singurul lucru care se poate intampla, si aici doar mama este vinovata, este ca BB sa fie putin somnoros la expluzie daca mama exagereaza si cere doze de anestezie aditionale intr-una. asta se intampla in cazul mamelor care nu se controleaza si care insista ca le doare ceva chiar si dupa anestezie. dar un personal competent iti face un test inainte sa-ti administreze o alta doza (fara sa iti spuna te ciupesc cu o penseta in zona perineului). deci, dupa cum am spus, cu personal competent nu exista absolut nici un risc pt. BB. epidurala este administrata in coloana si nu intravenos, deci efectele anestezicului nu se resimt de catre BB pt. ca ajunge f putin la el. decat in caz supradozaj. daca ar trebui sa induram in anul 2009 travaliul cum se indura la anul 1009 nu cred ca se mai inventa epidurala, ce zici Doinitza?!



EU zic ca stiu tocmai de la un specialist ca epiduralul traverseaza bariera placentara, si au fost copii nu ,,somnorosi" ci anesteziati, chiar ne spunea de un caz in care copilul a fost asa de anesteziat in cat se i putea face orice interventie chirurgicala, cred ca am scris si mai devreme in post de chestia asta ( aseara mai exact) dar sincer eu nu vreau sa mai zic nimic, succes la nastere si iti doresc sa ai una cat mai usoara.


--------------------





  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mikinero
postare Mar 6 2009, 04:46 PM
Postare #5264


Top Junior
**

Grup: Members Plus
Postari: 70
Inscris la: 21-October 08
Membru nr.: 43,888




am si eu o curiozitate, dupa nasterea vaginala, cum urinezi?nu doare? crybaby.gif sau daca te constipi, cum e?
intreb si eu sa sunt la prima sarcina...
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anastasia80
postare Mar 6 2009, 05:02 PM
Postare #5265


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,870
Inscris la: 3-March 09
Din: BUCURESTI
Membru nr.: 75,408



Buna fetelor!!!!! Vad ca sunteti tare actve. Eu din pacate mi-am dat programul de somn peste cap, incat ma culc pe la 4 dim si ma trezesc pe la 12.Uneori imi pica ochii in gura de somn si nu pot adormi.Pe deasupra a inceput sa ma manance burta rau, am nervi in picioare....offfffffffff. Am citit tot ce ati discutat pana acum, interesant.Dar pana la urma fiecare dintre noi traim aceasta experienta in felul nostru.Mie imi este o frica de innebunesc dar pana la urma ce o vrea d-zeu, sanatosi sa fim si eu si bb-ul, sa iesim cu bine din asta.


--------------------

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lilBB
postare Mar 6 2009, 05:07 PM
Postare #5266


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,254
Inscris la: 9-October 08
Din: bucuresti
Membru nr.: 41,521



QUOTE(bebepis @ Mar 6 2009, 02:25 PM) *
Mie imi place sa stiu cat mai multe: si rele si bune. Cateodata am o "placere" sadica sa aflu amanuntele cele mai nasoale doh.gif . Mie si cand imi ia sange pt. analiza, de ex., ma uit. Urasc "surpriza"; vreau tot timpul sa stiu ce ma asteapta!


liwlol.gif liwlol.gif asa ai fost mereu? sau e doar o manifestare in sarcina? eu n-am probleme cu acele dar cand vad ca il baga in vena ma i-a cu fiori


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lilBB
postare Mar 6 2009, 05:14 PM
Postare #5267


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,254
Inscris la: 9-October 08
Din: bucuresti
Membru nr.: 41,521



QUOTE(Doinitzagabriela @ Mar 6 2009, 02:46 PM) *
EU zic ca stiu tocmai de la un specialist ca epiduralul traverseaza bariera placentara, si au fost copii nu ,,somnorosi" ci anesteziati, chiar ne spunea de un caz in care copilul a fost asa de anesteziat in cat se i putea face orice interventie chirurgicala, cred ca am scris si mai devreme in post de chestia asta ( aseara mai exact) dar sincer eu nu vreau sa mai zic nimic, succes la nastere si iti doresc sa ai una cat mai usoara.


multumim si voua o nastere cat mai usoara! trandafir.gif
tocmai ieri am dezbatut problema cu argumente pro si contra epidurala si pot sa te asigur ca cel care ti-a spus o astfel de poveste inventeaza sau pur si simplu vorbeste despre o echipa de anestezisti complet incompetenti.
in aceeasi masura as putea sa-ti vorbesc despre copii care s-au nascut dependenti de coca-cola, bauturi energizante etc etc si care au intrat in soc respirator la cateva minute de la nastere. asta apropos de excese. orice in exces este daunator, bineinteles ca se aplica si in cazul anesteziei.


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bebepis
postare Mar 6 2009, 05:15 PM
Postare #5268


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,268
Inscris la: 26-November 08
Membru nr.: 51,511



QUOTE(lilBB @ Mar 6 2009, 07:07 PM) *
liwlol.gif liwlol.gif asa ai fost mereu? sau e doar o manifestare in sarcina? eu n-am probleme cu acele dar cand vad ca il baga in vena ma i-a cu fiori

Sa stii ca am fost asa mereu; poate acum sunt nitel mai rau blush.gif ... Partea nasoala e ca ii "stresez" si pe altii cu ce aflu eu. Colegele de birou vor sa ma ia la bataie cateodata cand insist sa le povestesc lucruri mai "dure"!


--------------------

  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danieelaa
postare Mar 6 2009, 06:09 PM
Postare #5269


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,714
Inscris la: 30-September 08
Din: alba-iulia
Membru nr.: 39,804



QUOTE(mikinero @ Mar 6 2009, 04:46 PM) *
am si eu o curiozitate, dupa nasterea vaginala, cum urinezi?nu doare? crybaby.gif sau daca te constipi, cum e?
intreb si eu sa sunt la prima sarcina...

mikinero eu am nascut natural tot prima sarcina fara epidurala, fara nimik si m-am si rupt si m-au si taiat porma ei, dar cand urinezi nu te doare iar daca te constipi la fel nu doare si mie imi era foarte frica fiind si cusuta, si aveam destule ate cat pentru 2 nasteri ,dar nu am avut scaun imediat dupa nastere decat abia a-3-a sau a-4-a zi si stiam ca sunt constipata dar in ciuda asta nu am avut nici o durere(in cazul meu)asa ca stai linistita,singurul lucru care ma durut a fost unde am fost cusuta avand o nastere grea,dar durere suportabila de cele mai multe ori.....oricum durerile cum spunea una din mamici asa se uita dupa ce iti vezi febletea de nici nu iti imaginezi,eu dupa ce am nascut am zis gata nu mai vreau copii sau optez cezariana eu nu ma mai chinui 2 zile si acum sincer as mai face unu si tot natural as naste poate`poate`as alege epidurala....nastere usoara va doresc si o intalnire de vis cu ingerasii din gravida.gif voastre.pupici la jucaus.gif si la viitoarele mamici


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danieelaa
postare Mar 6 2009, 06:10 PM
Postare #5270


Silver Member
******

Grup: Silver Members
Postari: 1,714
Inscris la: 30-September 08
Din: alba-iulia
Membru nr.: 39,804



mamigeo mai ai putin si te intalnesti cu ingerasul tau trandafir.gif trandafir.gif sarcina usoara in continuare si nastere usoara partners.gif


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3223 Pagini V  « < 525 526 527 528 529 > » 
Reply to this topicStart new topic

 

RSS Versiune Lo-Fi Acum este ora: 29th March 2024 - 01:10 AM