Bine ati venit Vizitator ( Logare | Inregistrare )

 
Reply to this topicStart new topic
> Amigdalita Cronica
maryhynt
postare Sep 9 2008, 12:59 PM
Postare #1


Mary mamy de fetita frumoasa!
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 3,918
Inscris la: 6-December 07
Membru nr.: 10,854



buna fetelor! am fost ieri la orl si am fost diagnosticata cu AMIGDALITA CRONICA si trebuie sa ma operez! am cautat mai multe pe net despre aceasta afectiune si nu prea am gasit mare lucru! sper sa ma ajutati voi cu mai multe informatii va rog! multumesc! hug.gif

Aceasta postare a fost editata de maryhynt: Sep 9 2008, 12:59 PM


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danna68
postare Sep 9 2008, 01:28 PM
Postare #2


Top Golden Member
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 21,874
Inscris la: 3-February 07
Din: Bucuresti
Membru nr.: 1,873



Amigdalita cronica

Vegetatiile adenoide, in termeni populari polipii, sunt mase de tesut limfatic, ce se dezvolta mai mult sau mai putin pe peretele superior, supero-lateral ale rinofaringelui, in spatele nasului.
Consecinta acestora, mai accentuata la copiii de pana in 14 ani (dupa 14 ani involueaza), o constituie racelile foarte dese la nivelul tractului respirator superior, asocieri cu puseu de amigdalite, otite seroase cu scaderea auzului, laringite descente, traheobronsite, scaderea atentiei si a capacitatii de concentrare a copilului scolar, de aceea, de cele mai multe ori, vegetatiile adenoide au indicatii operatorii.


Boala poate recidiva
"Varsta la care se poate lua aceasta decizie este discutabila, pentru ca in situatia in care operatia este efectuata la o varsta foarte mica, boala recidiveaza. Dar, daca beneficiul este mai mare decat riscul recidivei, se opereaza si la o varsta mica, a precizat Carmen Braia, medic ORL-ist in cadrul Spitalului de Urgenta "Tudor Vladimirescu din Tg. Jiu.

Simptomele amigdalitei cronice
Ca si simptome predominante, in cazul amigdalitei cronice sunt respiratie orala, obstructie nazala, sforait nocturn, raceli frecvente.
Tratamentul simptomatic in cazul acestei afectiuni il reprezinta antiinflamatoarele, picaturile nazale, antibioticele, insa acest tratament este numai de moment. Singurul tratament eficient in acest caz il constituie interventia chirurgicala.
De cele mai multe ori, amigdalita cronica este asociata vegetatiilor caracterizate prin pusee frecvente amigdalita acuta, adica dureri in gat, febra, stare generala alterata.
"Interventia operatorie (amigdalectomie) se indica si la copii, daca sunt mai mult de 3-4 pusee de amigdalita acuta pe an, stafilococ auriu, la exudatul faringian, amigdale hipertrofiate cu dificultati la alimentatie si respiratie, dureri articulare?, a precizat Carmen Braia.

Complicatiile amigdalitei cronice
Complicatiile amigdalitei cronice, pe langa cele de vecinatate, laringite, traheite, pot fi si complicatii la distanta (cele mai grave) reumatism articular, glomerulo-nefrita cu afectarea rinichilor.

eu stiu ca nepotul meu a fost diagnosticat cu amigdalita cronica ... si are nevoie de operatie, ceea ce urmeaza sa faca oFloare1.gif sanatate multa Mary oFloare1.gif



--------------------

Cand vei privi cerul, noaptea, pentru ca eu voi locui pe una din ele, pentru ca eu voi rade acolo, atunci pentru tine va fi ca si cum toate stelele ar rade. Tu vei avea stele care vor sti sa rada!
Antoine de Saint-Exupery - Micul Print
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danna68
postare Sep 9 2008, 01:34 PM
Postare #3


Top Golden Member
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 21,874
Inscris la: 3-February 07
Din: Bucuresti
Membru nr.: 1,873



Tinctura de arnica


Principiile sale active, care stimuleaza imunitatea, sunt inrudite cu cele ale echinaceei, insa are cateva calitati care o individualizeaza si care o fac un ajutor nepretuit pe perioada sezonului rece. In primul rand, arnica stimuleaza imunitatea nespecifica la nivelul gatului si al cailor respiratorii superioare, protejandu-le de infectii si fiind ideala pentru cei care sunt mai mereu ragusiti, au amigdalita cronica, faringita, sinuzita etc.

Folosita extern, ea imbunatateste circulatia, incalzeste extremitatile si creeaza o stare de confort fizic, fiind excelenta pentru persoanele sensibile la frig (frigul fiind unul din principalii dusmani ai imunitatii corpului). Nu in ultimul rand, ea este un ajutor pretios atunci cand boala s-a instalat, intrucat elimina senzatiile de slabiciune si ameteala, tonifica inima (care este solicitata mai ales in bolile cu febra puternica) si regleaza, prin mecanisme inca nedescoperite, temperatura corpului. Marele Goethe adora aceasta planta, deoarece ii salvase viata atunci cand o infectie respiratorie, cu febra foarte puternica, nu cedase la nici un alt remediu.

Arnica se poate administra atat pe cale interna cat si externa.

Intern: se iau intre 30-40 de picaturi de tinctura de trei ori pe zi, diluate in apa si pe stomacul gol, vreme de 30 de zile, pentru o cura de care amplifica imunitatea. Atunci cand boala s-a instalat, se pot lua 4, maxim 5 doze pe zi de catre adulti. La copiii sub 7 ani aceasta planta nu va fi administrata decat sub stricta supraveghere medicala, cei peste aceasta varsta putand lua in jur de 5-10 picaturi de trei ori pe zi.

Extern: In tratamentul infectiilor gatului se face gargara cu arnica, compozitia fiind astfel: 1-2 lingurite de tinctura la jumatate de pahar de apa, dar cu atentie, pentru a nu se inghiti preparatul. Persoanele care au circulatia periferica deficitara, fiind foarte sensibile la frig, vor face inainte si dupa expunerea la frig frictionari energice ale membrelor si toracelui cu aceasta tinctura, dupa care vor aplica o pelicula subtire dintr-un unguent natural (de musetel) pe locurile frictionate.

sper sa iti fie de folos oFloare1.gif


--------------------

Cand vei privi cerul, noaptea, pentru ca eu voi locui pe una din ele, pentru ca eu voi rade acolo, atunci pentru tine va fi ca si cum toate stelele ar rade. Tu vei avea stele care vor sti sa rada!
Antoine de Saint-Exupery - Micul Print
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danna68
postare Sep 9 2008, 01:39 PM
Postare #4


Top Golden Member
**********

Grup: Top Golden Members
Postari: 21,874
Inscris la: 3-February 07
Din: Bucuresti
Membru nr.: 1,873




Ce este amigdalita cronica?

Este o boala inflamatorie cronica manifestata prin dureri sau jena dureroasa faringiana, acutizari repetate (inclusiv flegmoane), manifestari la distanta prin mecanism imunologic (renale, articulare, cardiace). Amigdalele sunt uneori mici, atrofice. Se produce datorita streptococului beta hemolitic patogen (evidentiat prin cresterea cantiatatii de anticorpi din sange - titrul A.S.L.O. crescut).
Cand trebuie operate amigdalele?
In situatia unei amigdalite cronice focale, rezistente la penicilinoterapie (moldamin), cu risc de afectare ireversibila cardiaca, renala, reumatica
Hipertrofia amigdaliana-amigdale mari care determina obstructie mecanica (pana la sufocare in somn)
Flegmoane amigdaliene in antecedente
Mai mult de doua episoade de amigdalita acuta febrila rezistenta la tratament pe an.
Ce trebuie sa stiu despre operatie?

Operatia consta in extirparea amigdalelor. S-a constatat ca simpla puverizare laser a “criptelor” amigdaliene poate duce la inchistarea acestora, cu persistenta si cronicizarea infectiei in profunzimea amigdalei!

Ce etape trebuie sa parcurg?

Inainte de operatie: - trebuie sa informati medicul daca:

Sinteti alergic la algocalmin, antibiotice sau orice alt tip de medicament;

Efectuati diverse tratamente medicamentoase (anticonceptionale,antidiabetice,antihipertensive,e.t.c.)

Starea fiziologica actuala (pentru femei)-ciclu menstrual, sarcina.

1. Analizele de care aveti nevoie pentru operatie:

analize de singe
hemoleucograma
coagulograma
V.S.H., anticorpi A.S.L.O., C.R.P., fibrinogen, factor reumatoid
glicemie
uree, acid uric, creatinina
transaminaze hepatice , bilirubina

In dimineata recoltarii analizelor de singe nu trebuie sa mincati, nu trebuie sa beti nimic.

2. Daca veti fi operat cu anestezie generala

Medicul anestezist va solicita suplimentar
radiografia cord-pulmon,
E.K.G. (electrocardiograma)

alte analize in functie de bolile asociate de care suferiti
Operatia:
inainte de operatie nu trebuie sa mincati, nu trebuie sa beti nimic, nu trebuie sa fumati
dureaza cca. 30 minute;
consta in extirparea amigdalelor, dupa decolarea lor din lojele amigdaliene situate pe peretii laterali ai faringelui;
anestezia:
presupune o preanestezie cu rol de sedare (o injectie imtramusculara, in fesa);
poate fi:
locala -sunteti constient in timpul operatiei, dar nu va doare!
totala (generala) - prin intubatie oro-traheala - veti fi adormit pe toata durata operatiei, veti fi trezit dupa incheierea acesteia.
Dupa operatie:
veti sta in repaus la pat, culcat pe o parte;
veti scuipa intr-o tavita, fara a face efort, ceea ce se acumuleaza in cavitatea bucala (singe, saliva); tavita trebuie pastrata pentru a arata asistentei sau medicului tot ce ati eliminat);
dupa trecerea efectului anesteziei, veti avea dureri locale-clatiti gura cu solutia de Citrolin, evitati sa inghititi prea des saliva (scuipati usor);
va puteti deplasa la toaleta;
Alimentatia dupa operatie:
in prima zi: doar seara sucuri neacidulate, la temperatura camerei;
din a doua zi: supe strecurate, iaurt, ceaiuri, compot, piure;
de principiu nu aveti restrictii alimentare la zahar, sare (dieta fara sare se indica doar daca aveti in tratament Dexametazona)
rareori, este posibil sa varsati singele inghitit in timpul operatiei (negricios) - mai ales la anestezia totala;
durata de spitalizare minima este de 2 zile;
tratamentul antibiotic de obicei se indica Moldamin injectabil -1 flacon in ziua operatiei
La externare:
puteti pleca din spital dupa minim 2 zile;
durerile vor diminua treptat in 3-5 zile;
evitati efortul fizic, baile fierbinti, infectiile respiratorii,
regimul alimentar nu trebuie sa contina alimente fierbinti, condimentate, iritante, bauturile carbogazoase, sucuri acide(citrice), alimente cu consistenta rigida (crocante), etc
repaus in casa 5-7 zile;
evitati detasarea crustelor albicioase ce se formeaza la nivelul plagii operatorii; acestea se vor elimina singure pe masura vindecarii definitive (10-14 zile); evitati periajul dentar brutal;
respectati programarea controalelor postoperatorii;
vindecarea se produce in medie dupa aproximativ 10-14 zile.
daca singerati este necesar sa va prezentati urgent la spital!


--------------------

Cand vei privi cerul, noaptea, pentru ca eu voi locui pe una din ele, pentru ca eu voi rade acolo, atunci pentru tine va fi ca si cum toate stelele ar rade. Tu vei avea stele care vor sti sa rada!
Antoine de Saint-Exupery - Micul Print
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maryhynt
postare Sep 9 2008, 01:58 PM
Postare #5


Mary mamy de fetita frumoasa!
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 3,918
Inscris la: 6-December 07
Membru nr.: 10,854



ms mult danutza!


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
giulia_0319
postare Sep 9 2008, 02:08 PM
Postare #6


Caught between the devil and the deep blue sea...
*********

Grup: Golden Members
Postari: 6,570
Inscris la: 2-December 06
Din: Verviers (BE)
Membru nr.: 985



sanatate multa iti doresc, mary, sa te refaci cat mai repede! floare2.gif


--------------------


  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maryhynt
postare Sep 9 2008, 02:20 PM
Postare #7


Mary mamy de fetita frumoasa!
*******

Grup: Top Silver Members
Postari: 3,918
Inscris la: 6-December 07
Membru nr.: 10,854



QUOTE(giulia_0319 @ Sep 9 2008, 03:08 PM) *
sanatate multa iti doresc, mary, sa te refaci cat mai repede! floare2.gif




multumesc mult giulia


--------------------
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
postare
Postare #


Reclama









Reclama
  Daca iti place acest topic recomanda pe facebook :
Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 

RSS Versiune Lo-Fi Acum este ora: 29th March 2024 - 03:38 PM