Actorul David Carradine a murit prin asfixiere


Medicul legist care a supravegheat autopsia privată efectuată asupra actorului David Carradine a declarat, miercuri, că starul american a decedat prin asfixiere și că modul în care corpul acestuia a fost legat îi permite să afirme că nu a fost vorba de o sinucidere.

David Carradine a fost descoperit spânzurat în debaraua camerei sale de hotel din Bangkok, pe 4 iunie, iar familia sa l-a angajat pe Michael Baden, un medic legist din New York, pentru a efectua o autopsie privată, după cea efectuată de autoritățile thailandeze.

Michael Baden a declarat recent că actorul american nu s-a sinucis, însă detaliile despre această autopsie privată au fost foarte puține. Baden a declarat că raportul său complet despre modul în care a murit actorul va fi finalizat abia peste o săptămână.

"Cauza morții a fost asfixierea, imposibilitatea de a respira. Acum încercăm să aflăm cum și de ce s-a întâmplat astfel", a declarat legistul american.

Autoritățile din Thailanda au efectuat prima autopsie la puțin timp după decesul lui David Carradine, declarând, pe 8 iunie, că vor avea nevoie de o lună pentru a descoperi modul în care actorul a decedat. Un colonel din poliția thailandeză a declarat pentru Reuters, la începutul investigației, că cea mai probabilă cauză a decesului starului american este asfixierea.

Baden, gazda serialului de televiziune "Autopsy" difuzat de postul HBO, a declarat că frânghiile descoperite pe corpul lui David Carradine l-au ajutat să respingă ipoteza sinuciderii.

"Nu a murit din cauze naturale, dar nici nu a murit cu intenția de a se sinucide cu acele frânghii. Ne rămâne doar ipoteza unei morți accidentale", a explicat Michael Baden.

Mass-media a sugerat că actorul american ar fi putut să moară prin autoasfixiere erotică accidentală, dar legistul american nu indicat această posibilitate.

InformaÅ£iile publicate în presă susțineau că mâinile actorului erau legate la spate, însă Michael Baden a declarat pentru Reuters că mâinile actorului erau deasupra capului său.

Un purtător de cuvânt al fraților Carradine a declarat că familia nu dorește să facă niciun comentariu despre acest raport preliminar al celei de-a doua autopsii.

Michael Baden, care a supravegheat efectuarea celei de-a doua autopsii în Statele Unite, după ce trupul actorului a fost transportat de la Bangkok la Los Angeles, a declarat că așteaptă mai multe informații de la poliția thailandeză înainte de a respinge și ipoteza crimei.

Renumitul legist a explicat că dorește să vadă raportul înregistrărilor utilizării cartelei de acces în camera de hotel în care a murit David Carradine, dar și al înregistrărilor video ale departamentului de securitate al hotelului, pentru a verifica dacă actorul a fost singur sau însoțit de cineva în cameră în momentul decesului.

David Carradine făcea parte dintr-o venerabilă familie de artiști de la Hollywood, care îi include și pe tatăl său, actorul John Carradine, și pe fratele său, Keith Carradine.

Actorul a fost nominalizat de patru ori la premiile Globul de Aur și o dată la premiile Emmy și a câștigat un premiu National Board of Review. De asemenea, el a primit și premiul publicului în cadrul secțiunii Quinzaine des Realisateurs a Festivalului de Film de la Cannes, pentru rolul său din filmul "Americana" (1983).

David Caradine a mai jucat în filme precum "Crank: Tensiune maximă" (2009), "Kill Bill: Volumul 2" (2004), "Kill Bill: Volumul 1" (2003), "În captivitate" (2001), "Lumina blândă a dimineții" (2000), "Pirații Paradisului" (1998), "Furia" (1997), "Kung Fu - Legenda continuă" (1993), "Pasărea pe sârmă" (1990), "Behind Enemy Lines" (1986), "Kung Fu: The Movie / Arta simțurilor" (1986), "Lupul singuratic" (1983), "Gauguin, salbaticul" (1980), "Crimele din Mica Italie" (1973), "Kung Fu" (1972).

De asemenea, Carradine a avut ca pasiune muzica, el înregistrând, de-a lungul carierei sale, peste 60 de piese aparținând unor genuri muzicale diferite.