Declarat de stiliști culoarea-vedetă a anului 2011, roșul a fost adoptat deja de multe vedete internaționale sau autohtone. Iar Rihanna, Adela Popescu, Alexandra Ungureanu sau Ioana Maria Moldovan sunt frumoase cu părul roșu. Tu ai avea curaj să faci o astfel de schimbare? Înainte să te hotărăști, află de la stiliști care sunt avantajele și dezavantajele acestei culori și cui i se potrivește.

Mai mult: Anul acesta se poartă părul în nuanțe intense. Ai curaj să te faci roșcată? -
Adela Popescu, una dintre cele mai îndrăgite actrițe de la Acasă TV, a îndrăznit să-și facă părul roșu și a deschis apetitul româncelor pentru această nuanță. Schimbarea culorii părului în roșcat, în cazul Adelei, nu a fost însă un act de curaj, ci a venit la sugestia producătorilor serialului “Iubire și Onoare”, în care actrița interpretează rolul lui Carmen. “Am fost un pic sceptică atunci când mi s-a propus să devin roșcată, dar când am văzut rezultatul, mi-a plăcut la nebunie. M-am simțit mai vie, mai proaspătă și mai încrezătoare”, a declarat Adela Popescu pentru Libertatea. Că-i stă bine o demonstrează faptul că, imediat după apariția în telenovelă cu noul look, Adi Perjovschi, stylistul care a transformat-o pe Adela într-o roșcată, a fost asaltat de cereri venite din partea clientelor dornice de o schimbare majoră. Toate voiau aceeași nuanță, însă o parte au fost refuzate, pentru că nu li se potrivea o astfel de culoare.
Cât de des trebuie să te vopsești

Dacă nuanța părului tău este deschisă, ești norocoasă, pentru că poți deveni roșcată de la prima aplicare a vopselei. Situația se schimbă dacă ești brunetă, deoarece este nevoie de o decolorare. Styliștii recomandă ca aceasta să se facă treptat, pentru că oxidantul este dăunător podoabei capilare. Cel mai indicat este ca o dată pe săptămână să-ți deschizi părul cu un ton, până ajungi la nuanța de roșcat dorită. Există și posibilitatea să te decolorezi puternic din prima, dar riști să-ți deteriorezi foarte tare părul. Un alt inconvenient al celor cu păr închis este că, după ce au devenit roșcate, trebuie să meargă des la coafor. Diferența de culoare între părul natural și nuanța de roșu e mare, iar rădăcinile trebuie vopsite o dată la două săptămâni. Prețul colorării variază între 100 și 550 de lei, în funcție de calitatea vopselei și de salon.
Cum menții culoarea

O altă problemă a roșcatului obținut prin vopsire e că-și pierde repede strălucirea. Ca să-i întreții culoarea vie, aplică pe păr numai șampoane, balsamuri și tratamente recomandate de stilist.

Cui i se potrivește

Roșul se potrivește foarte bine tenurilor mai deschise. În cazul în care ai un ten de porțelan, atunci părul va străluci în combinație cu fața ta. Dacă ai pistrui și un ten de culoarea bronzului, optează pentru culori mai naturale. Avantajul roșcatului e că se potrivește cu orice tip de tunsoare.

Ce nuanțe alegi

Vrei să fii în trend? Vopsește-ți părul într- un roșcat intens sau chiar în nuanțe de portocaliu. Se poartă nuanța focului sau grena. Iar dacă îți faci și șuvițe, alege culoarea căpșunei și vei atrage toate privirile.

Cum te machiezi

Optează pentru farduri în nuanțe pastel. Nu sunt indicate culori precum roz, mov, galben sau albastru!

Ce haine porți

Îmbrăcămintea trebuie să fie în culori estompate: negru, alb, bej și kaki. Dacă ești roșcată, evită hainele roșii, portocalii sau albastru electric, pentru că vor arăta foarte rău în contrast cu nuanța aprinsă a părului.