Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Cutremur, Tsunami, Criză Nucleară și Acum Viscol Extrem
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Din internet adunate
Pagini: 1, 2
anku
Mai întâi i-a lovit un cutremur devastator de 9 grade. Zeci de minute mai târziu, un tsunami a ras de pe fața pământului sate și orașe și a ucis mii de oameni.

N-a trecut mult și japonezii au intrat în alertă nucleară: o serie de explozii și incendii la centrala de la Fukushima au declanșat ceea ce e considerat încă dinainte de deznodământ, cel mai grav accident nuclear după Cernobîl.

Iar acum, ninsoarea și viscolul puternic fac ravagii în arhipelagul nipon. Toate în mai puțin de o săptămână! Criza umanitară din Japonia atinge dimensiuni devastatoare. Sute de mii de oameni rămași fără case în urma cutremurului și tsunamiului care i-a urmat se confruntă acum cu zăpadă, viscol și temperaturi de -5 grade Celsius.

Vremea foarte rea îngreunează operațiunile de salvare, care oricum se desfășoară în condiții extreme de dificile. Radiațiile apărute în urma exploziilor de la Fukushima nu mai sunt doar o amenințare, ci un pericol real cu care oamenii se confruntă.

Catastrofa din Japonia ar putea avea un impact mai mare decât tragedia de la Cernobâl. Tocmai a spus acest lucru purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, după ce ministrul Ecologiei de la Paris declarase că, la Fukushima, scenariul cel mai grav este posibil și chiar probabil.
Și, în vreme ce lumea întreagă se uită îngrozită la toate cele se întâmplă în Japonia, la Tokyo, oamenii încearcă să își păstreze calmul, să se organizeze, să mai supraviețuiască o zi.

"Panica vine din egoism", spune un japonez din orașul din care mai toate țările își retrag cetățenii. Un japonez care, la fel ca și ceilalți, nu știe ce va fi mâine.

anku
rafturile sunt si ele goale...
benzina nu mai este....
iar intunericul creste frica in timpul cutremurelor noaptea


Doamne ajuta-i!!!

simina_ana
Sumbru.....sunt ingrozita de tot ce se intampla la ei.....totul a devenit atat de fragil acolo....si nu numai....

anku
si mai rau este ca toti ne expunem unor pericole la care nu ar tb sa ne expunem...
eu sper ca macar ce se intampla acum acolo....sa ne dea de gandit!!! sad.gif

acum spun la stiri ca in 70 ore va exploda si ultimul reactor....iar ca sansele sa nu explodeze desi inca 50 oameni voluntari inca se afla acolo sunt mici!!!
simina_ana
QUOTE(anku @ Mar 17 2011, 03:59 AM) *
si mai rau este ca toti ne expunem unor pericole la care nu ar tb sa ne expunem...
eu sper ca macar ce se intampla acum acolo....sa ne dea de gandit!!! sad.gif



Si eu sper.....ca prea am devenit rai ....si parca Dumnezeu ne trage de urechi acum....
anku
astia opresc ptr 3 luni centralele nucleare...
sa vedem cum ne descurcam....
anku
Cernobal
in urma cu 20 de ani, pe data de 26 aprilie 1986 la ora locala 1 si 23 de minute, doua explozii au zguduit reactorul numarul 4 al centralei nucleare de la Cernobal. Incendiul a durat zece zile si au fost raspândite cantitati de substante radioactive în atmosfera de 400 de ori mai mari decat cele inregistrate in urma bombardamentului atomic de la Hiroshima.

Autoritatile sovietice de la acea vreme au incercat sa ascunda dezastrul care a urmat, zeci de mii de muncitori ai centralei si cei aflati in apropiere murind in cateva saptamani in chinuri groaznice.
Accidentul s-a produs în timpul unui test de siguranta in cadrul caruia lucrurile au scapat de sub control datorita unei erori umane. S-a produs o explozie violenta iar scutul superior al cladirii, o constructie care cântarea 1.000 de tone, a fost pulverizat. Învelisul de grafit al reactorului a luat foc iar produsele fisiunii radioactive au fost aruncate la mai multi kilometri în atmosfera.

Dintre cei peste 40 de compusi si elemente radioactive eliberate in aer (circa 50 tone in total) cei mai activi si mai periculosi sunt dioxidul de uraniu (combustibil nuclear) si produsii de fisiune puternic radioactivi (iod 131 - care este absorbit la nivelul glandei tiroide, putand genera cancerul tiroidian; plutoniu 239, cesiu 134 si 137 - care inhalat sau ingerat poate afecta organele interne, ducand la cazuri de cancer pulmonar, leucemie sau mutatii genetice; strontiu 89 si 90 - care se acumuleaza in oase producand tumori si leucemie)


Primele victime ale accidentului - muncitorii, pompierii si militarii

Pentru lichidarea efectelor exploziei au fost mobilizate 800.000 de persoane, asa numitii ''lichidatori'' din care faceau parte soldati, pompieri si muncitori; acestia au fost nevoiti sa intervina cu mijloace rudimentare, lipsiti de orice fel de protectie.

Consecinte pe termen lung
Agentia guvernamentala ucraineana Cernobil Interinform din Kiev a raportat, in martie 2002, ca din cele trei milioane de locuitori ai Ucrainei care au fost expusi radiatiilor, 84% au fost inregistrati deja ca suferind de diferite afectiuni si boli. Aceasta statistica include si un milion de copii. Conform celor mai recente date publicate de Comitetul Cernobil, infiintat in Minsk de guvernul din Belarus, media cazurilor de boala este mai ridicata in regiunile contaminate decat in cele necontaminate. Doctor Oxana Lozova, de la spitalul pediatric din Rivne, 300 km vest de Cernobal, afirma ca sistemul imunitar al celor aflati la varsta copilariei in momentul accidentului este mult slabit fata de al generatiilor anterioare.

Si in Romania, specialistii apreciaza ca una dintre consecintele pe termen lung ale unei catastrofe de genul celei de la Cernobil este inmultirea cazurilor de cancer. Fenomenul continua sa se manifeste alarmant si dupa 20 de ani de la accident. Astfel, in ultimii noua ani numarul cazurilor de cancer s-a dublat. Daca in 1996 in judet ul Bacau existau 4.000 de bolnavi de cancer, anul trecut figurau aproape 7.500, din care aproape 1.500 au fost cazuri noi. Cele mai intalnite forme de cancer sunt leucemia si cel tiroidian, adica exact acele forme care apar in urma expunerii la radiatii. Medicii spun ca in anii de dupa 1986 au fost numeroase si nasterile de copii cu malformatii, dar nu exista in prezent nici un fel de statistici in acest sens.


Securitatea nucleara in Romania



In prezent punctele slabe ale securitatii nucleare din tara noastra le constituie cadrul de reglementare neclar, inexistenta strategiilor, echipamentele necorespunzatoare, controlul permisiv, slaba pregatire a personalului. Teodor Chirica, directorul general al Nuclearelectrica, operatorul Centralei de la Cernavoda, sustine ca politica de securitate trebuie sa aiba ca principiu fundamental acordarea de prioritate maxima securitatii nucleare, in fata oricaror cerinte legate de productie. Aceste masuri sunt necesare pentru a evita producerea unei catastrofe similare celei de la la Cernobil. ''Cetatenii trebuie sa fie informati corect despre avantajele si dezavantajele energiei nucleare''.
anku
Tot ce trebuie să știți despre sindromul de iradiere

După episodul exploziei la centrala nucleară din Fukushima, temerile de iradiere sunt intense, iar guvernul japonez a făcut tot posibilul ca să prevină expunerea radiații. Riscul de scurgeri radioactive este scăzut, dau asigurări autoritățile, însă "gurile rele" spun contrariul.
Trei explozii au zguduit centrala nucleară începând de sâmbătă

În România, nu există niciun pericol, declara zilele acestea Ciupagea Fulger, Șeful laboratorului de igiena radiației din Institutul de Sănătate Publică.

Potrivit Centrului American pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, sindromul de iradiere acută (ARS) sau "răul" de iradiere este o afecțiune severă, care se poate declanșa rapid după ce corpul "primește" o doză masivă de radiații ionizante într-un timp foarte scurt. Gravitatea bolii este direct proporțională cu cantitatea de radiații absorbite de organsim.

Pentru a dezvolta această boală, radiațiile trebuie să penetreze corpul pentru a atinge organele interne. Radiațiile din razele X sau cele provenite de la procedurile medicale, precum computerul tomgraf, sunt ,de regulă, prea slabe să declanșeze acest sindrom. Doar radioterapia pentru tratatrea tumorilor canceroase pot atinge această doză.

Tabloul sumbru al iradierii: febră, oboseală, vărsături, convulsii și comă

De asemenea, pentru a dezvolta ARS, trebuie să vă fi expus la radiații într-un timp foarte scurt, de ordinul minutelor, iar expunerea la radiații să fi fost omogenă (nu ca la radiografii).

Simptomele apar imediat sau după câteva zile de la expunere și includ amețeli, greață, stări de vomă și diaree. Pot dura de la câteva minute la câteva zile și pot fi intermitente.

Simptomele pot trece, după care să vă simțiți recuperat total, însă boala poate reapărea mai puternică. Simptomele includ febră, oboseală, pierderea poftei de mâncare, diaree, vărsături și convulsii, culminând cu comă. În acest stadiu, boala durează mai mult, chiar câteva luni.

Supraviețuitorii se luptă ani de zile cu boala

Și pielea suferă, iar simptomele sunt vizibile după câteva ore de la expunerea la radiații și pot persista câteva luni sau chiar ani, în funcție de doza radiațiilor. Acestea includ usturimi și mâncărimi, la fel ca arsurile solare. Pierderea părului poate fi o altă consecință.

Persoanele iradiate pot muri dacă doza a fost prea mare. De obicei, după câteva luni, timp în care radiațiile "mănâncă" oasele și provoacă hemoragii interne.

Supraviețuitorii ARS continuă să se confrunte cu simptomele câțiva ani de la expunere. Tratamentul include prevenirea altei contaminări, tratament țintit pe organele deteriorate și ameliorarea durerii.
Sara1
Si ginditi-va ca Japonia este una dintre cele mai avansate tari din lume cu o populatie extrem de disciplinata si responsabila!
Stau si ma intreb cum ar fii in alte parti ale lumii, daca s-ar intimpla asa ceva!?
Recunosc insa ca, egoismul din mine ma face sa fiu ingrijorata de cantitatea mare de radiatii de peste ocean si.....de faptul ca s-au terminat deja din magazine pilulele de iod! oFloare1.gif Dar mi se rupe sulfetul si de mila lor si a copiilor lor! sad.gif
anku
SUA în alertă: aerul radioactiv din Japonia va traversa oceanul

Specialiștii estimează că frontul de aer radioactiv format în urma emanațiilor de la reactoarele avariate de la centrala Fukushima-1 va traversa Oceanul Pacific și va ajunge în Statele Unite
Potrivit experților CTBT (Organizația Tratatului pentru Interzicerea Totală a Experiențelor Nucleare) concentrația de radiații va fi însă redusă și în cel mai rău caz aceasta ar avea un impact foarte mic asupra stării de sănătate a rezidenților din SUA, informează Agerpres.

Ministerul Energiei din SUA a trimis în ultimele 48 de ore, în Japonia, opt tone de echipamente, precum și câteva zeci de experți în energia nucleară, dar cu toate acestea Washingtonul, dispune de extrem de puține informații exacte despre evoluția situației de la centrala Fukushima-1.
dyana
QUOTE(Sara1 @ Mar 17 2011, 04:40 AM) *
Si ginditi-va ca Japonia este una dintre cele mai avansate tari din lume cu o populatie extrem de disciplinata si responsabila!
Stau si ma intreb cum ar fii in alte parti ale lumii, daca s-ar intimpla asa ceva!?
Recunosc insa ca, egoismul din mine ma face sa fiu ingrijorata de cantitatea mare de radiatii de peste ocean si.....de faptul ca s-au terminat deja din magazine pilulele de iod! oFloare1.gif Dar mi se rupe sulfetul si de mila lor si a copiilor lor! sad.gif

Sara, exact acest aspect il scot in evidenta analistii de la noi: cum ar fi daca ne-am confrunta noi cu un asemenea cutremur devastator? Jafurile ar fi in floare, isteria generala ar spulbera orice plan organizaric, si tot asa. Ca cica de, pe plaiurile mioritice iarna nu-i ca vara niciodata.
ninina
..Offfffff fetelor cata durere!!!!! crybaby.gif crybaby.gif niic nu pot sa ma uit la stiri...de multe ori plang cand ma uit....
..a arat odata cand a gasit un bebelus de vreo 10 luni....dupa 48 de ore....saracutzu crybaby.gif ...si spuneau ca multi copii au ramas fara parinti.....parca prea multa durere.... crybaby.gif crybaby.gif
...si parca nu era deajuns doar un cutremur...a venit si apa....si foc, si explozii si......vremea rea.....cand vin , vin toate odata.... crybaby.gif
..ce putem sa facem pt acesti oameni???...Eventual sa spunem o rugaciune pt ei.... crybaby.gif
USA
E sinistru, este extrem de crunt..si totusi marea majoritatea a cetatenilor japonezi sunt tot neinformatii asupra situatiei. Ce se intampla acum acolo ne va afecta pe toti, mai mult ori mai putin si aceste zille si ce se desfasoara sub ochii nostrii ar trebuii sa ne faca sa credem ca DA, poate intr-o zii asta s-ar intampla la noi..si sa refuzam gandirea superficiala.....sunt putin ori mai mult iritata ptr ca azi dimineata doar, vorbea la TV cum fondurile locale ptr educare volunatarilor in caz de pericol nuclear s-a taiat radical, iar faptul ca se tot spune ca America e safe in caz de pericol este total absurd, mai ales ca nu s-au facut imbunatatiri la plantatiile nucleare de mai bine de 6 ani...si asta este America...nici nu ma pot gandii la cazul Romaniiei....cand nici macar educatia nu se face ptr a stii ce trebuie facut in aceste situatii limita!..nu se fac aici ori mai bine zis au inceput acum sa se discute pe la TV, dar pna acu Japonia, nu imi amintesc vreo emisiune referitor la asta...apai in Romania.... oFloare1.gif

Azi dimineata aruncau cu apa marina din elicopterele armatei peste punctele in fum, asat subliniaza clar ca au ajuns sa apeleze la orice idee de a mai salva ceva de a mai trece o zii...ma intreb, de ce oare nu pun nisip si sa betoneze rautatea de acolo?...inca ma intreb..poate din cauza ca nu sunt oameni care sa faca asta?..ori nu stiu!

Doamne Iarta-i! pray.gif
Sara1
QUOTE(dyana @ Mar 17 2011, 04:17 AM) *
Sara, exact acest aspect il scot in evidenta analistii de la noi: cum ar fi daca ne-am confrunta noi cu un asemenea cutremur devastator? Jafurile ar fi in floare, isteria generala ar spulbera orice plan organizaric, si tot asa. Ca cica de, pe plaiurile mioritice iarna nu-i ca vara niciodata.


Nu inteleg deloc zicala asta " iarna nu-i ca vara-pe plaiurile mioritice". Pai unde-i iarna ca vara pe lumea asta? Daca ai iarna si vara si nu e o imbarligatura, cam cum e la noi? Ce intelepciune mai e si asta? Tipica?!
Sara1
QUOTE(USA @ Mar 17 2011, 07:52 AM) *
E sinistru, este extrem de crunt..si totusi marea majoritatea a cetatenilor japonezi sunt tot neinformatii asupra situatiei. Ce se intampla acum acolo ne va afecta pe toti, mai mult ori mai putin si aceste zille si ce se desfasoara sub ochii nostrii ar trebuii sa ne faca sa credem ca DA, poate intr-o zii asta s-ar intampla la noi..si sa refuzam gandirea superficiala.....sunt putin ori mai mult iritata ptr ca azi dimineata doar, vorbea la TV cum fondurile locale ptr educare volunatarilor in caz de pericol nuclear s-a taiat radical, iar faptul ca se tot spune ca America e safe in caz de pericol este total absurd, mai ales ca nu s-au facut imbunatatiri la plantatiile nucleare de mai bine de 6 ani...si asta este America...nici nu ma pot gandii la cazul Romaniiei....cand nici macar educatia nu se face ptr a stii ce trebuie facut in aceste situatii limita!..nu se fac aici ori mai bine zis au inceput acum sa se discute pe la TV, dar pna acu Japonia, nu imi amintesc vreo emisiune referitor la asta...apai in Romania.... oFloare1.gif

Azi dimineata aruncau cu apa marina din elicopterele armatei peste punctele in fum, asat subliniaza clar ca au ajuns sa apeleze la orice idee de a mai salva ceva de a mai trece o zii...ma intreb, de ce oare nu pun nisip si sa betoneze rautatea de acolo?...inca ma intreb..poate din cauza ca nu sunt oameni care sa faca asta?..ori nu stiu!

Doamne Iarta-i! pray.gif


Ce nu inteleg eu este de ce nu intervine acolo Asociatia Internationala pentru Planturi nucleare? Exista o asemenea organizatie, asa cum e ONU, care in mod normal intervine si ajuta la stabilizarea situatiei! Daca ei au scos 750 lucratori de acolo ca nu mai era safe si au lasat doar 50? Pai ce sa faca aia 50, in conditii de iradiere puternica-aia sunt niste oameni sacrificati! Dupa cum mi se pare mie, lumea sta, se uita la tv zice "vai, vai" si ii lasa se se descurce! Si in plus toata shamdramaua se pare ca o proprietat privata, si statul nu prea se baga! Asta chiar mi se pare aiurea!!!! nervi.gif
anku
QUOTE(ninina @ Mar 17 2011, 12:56 PM) *
..Offfffff fetelor cata durere!!!!! crybaby.gif crybaby.gif niic nu pot sa ma uit la stiri...de multe ori plang cand ma uit....
..a arat odata cand a gasit un bebelus de vreo 10 luni....dupa 48 de ore....saracutzu crybaby.gif ...si spuneau ca multi copii au ramas fara parinti.....parca prea multa durere.... crybaby.gif crybaby.gif
...si parca nu era deajuns doar un cutremur...a venit si apa....si foc, si explozii si......vremea rea.....cand vin , vin toate odata.... crybaby.gif
..ce putem sa facem pt acesti oameni???...Eventual sa spunem o rugaciune pt ei.... crybaby.gif

am vazut la tv ca a nascut o femeie din zona respectiva...si era sanatos copilul....si ia pus nume ceva de genul...stralucirea soarelui
dyana
QUOTE(Sara1 @ Mar 17 2011, 05:10 PM) *
Nu inteleg deloc zicala asta " iarna nu-i ca vara-pe plaiurile mioritice". Pai unde-i iarna ca vara pe lumea asta? Daca ai iarna si vara si nu e o imbarligatura, cam cum e la noi? Ce intelepciune mai e si asta? Tipica?!

Era vorba de faptul ca mereu suntem prinsi pe picior gresit, tot timpul suntem luati prin surprindere. Si nu ma refer la un dezastru de acest fel, ci la orice alt lucru care se intampl pe la noi.

P.S. Era o fraza devenita proverbiala, fara vreo conotatie politica. smile.gif
anku
QUOTE(Sara1 @ Mar 17 2011, 04:15 PM) *
Ce nu inteleg eu este de ce nu intervine acolo Asociatia Internationala pentru Planturi nucleare? Exista o asemenea organizatie, asa cum e ONU, care in mod normal intervine si ajuta la stabilizarea situatiei! Daca ei au scos 750 lucratori de acolo ca nu mai era safe si au lasat doar 50? Pai ce sa faca aia 50, in conditii de iradiere puternica-aia sunt niste oameni sacrificati! Dupa cum mi se pare mie, lumea sta, se uita la tv zice "vai, vai" si ii lasa se se descurce! Si in plus toata shamdramaua se pare ca o proprietat privata, si statul nu prea se baga! Asta chiar mi se pare aiurea!!!! nervi.gif

eu am citit ca America a tot trimis de toate...printre care si nu stiu cati specialisti in astfel de situatii...
stiu ac si din Europa s-au dus imediat medici care s-au oferit ei ...asa voluntar...mi s-a sculat parul p mine cand auzeam la radio...nu-mi vine sa cred ca inca mai sunt oameni in lumea asta....
DAR ...intr-o astfel de sit nu mai ai ce face...ptr ca astfel de centrale nu le poti controla 100%...asa s-a pus si probl aici de vor inchide 3 luni centralele nucleare8mi s-a facut asa cand am vazut cati oameni riposteaza impotriva centralelor si cati sunt dispusi sa plateasca dublu curentul doar ac sa nu mai riscam ...ca omul nu le poate controla 100%
deci...dupa cum s-au exprimat astia...explozia este de asteptat...si doar o minune poate face sa nu fie asa
ptr ac ptr a raci...ai nevoie de curent...ceea ce ei nu mai au...conductele la fel sunt avariate...
gasisem azi noapte ceva chiar frumos sintetizat...inclusiv cu schema unui reactor si principiul unei astfel de centrale...sa caut
anku
ahhhhhhhhhh...aia 50 oameni care au ramas acolo....sunt voluntari...si stiu ca se expun in fata unui pericol imens... sad.gif li s-a spus tot...
ahhhhhhhhhhhhh...cu pilule de iod...nu stiu dc mai ajuta....ptr ac tb luat cu ceva vreme inainte
anku
QUOTE(dyana @ Mar 17 2011, 04:20 PM) *
Era vorba de faptul ca mereu suntem prinsi pe picior gresit, tot timpul suntem luati prin surprindere. Si nu ma refer la un dezastru de acest fel, ci la orice alt lucru care se intampl pe la noi.

P.S. Era o fraza devenita proverbiala, fara vreo conotatie politica. smile.gif

aha...nici eu nu am priceput zicala asta...mercis... floare2.gif
dyana
QUOTE(Sara1 @ Mar 17 2011, 05:15 PM) *
Ce nu inteleg eu este de ce nu intervine acolo Asociatia Internationala pentru Planturi nucleare? Exista o asemenea organizatie, asa cum e ONU, care in mod normal intervine si ajuta la stabilizarea situatiei! Daca ei au scos 750 lucratori de acolo ca nu mai era safe si au lasat doar 50? Pai ce sa faca aia 50, in conditii de iradiere puternica-aia sunt niste oameni sacrificati! Dupa cum mi se pare mie, lumea sta, se uita la tv zice "vai, vai" si ii lasa se se descurce! Si in plus toata shamdramaua se pare ca o proprietat privata, si statul nu prea se baga! Asta chiar mi se pare aiurea!!!! nervi.gif

A intervenit deja. Guvernul lor a cerut ajutorul acum o zi sau doua.
dyana
QUOTE(USA @ Mar 17 2011, 04:52 PM) *
Azi dimineata aruncau cu apa marina din elicopterele armatei peste punctele in fum, asat subliniaza clar ca au ajuns sa apeleze la orice idee de a mai salva ceva de a mai trece o zii...ma intreb, de ce oare nu pun nisip si sa betoneze rautatea de acolo?...inca ma intreb..poate din cauza ca nu sunt oameni care sa faca asta?..ori nu stiu!

Doamne Iarta-i! pray.gif

Pai trebuie racit materialul radioactiv. Cum sa o "betoneze", adica sa o ingroape? ohmy.gif
ninina
....si cu ajutoare si fara,,,nu cred ca se mai poate face ceva..... oFloare1.gif
...eventual ajutoare pt oanenii fara adaposturi, fara mancare.....
...eu nu prea inteleg...au zis ca au explodat toate 4 centrale.....acei 50 de oameni ce mai fac acolo???....
anku
explicație: ce s-a întâmplat la Fukushima, pe înțelesul tuturor

Un specialist nuclear a explicat ce s-a întâmplat la centrala nucleară de la Fukushima (nord-vestul Japoniei), acolo unde tensiunea nucleară a atins cote alarmante, ducând la mai multe explozii ale reactoarelor, incendii și eliberarea de particule radioactive în atmosferă.
-asa s-a vazut intr-o poza in Sateli explozia de la reactorul 4
Kirk Sorensen a scris pentru revista Forbes că înainte de cutremurul și tsunamiul din 11 martie din Japonia, senzorii seismici de la centrala nucleară Fukushima au emis o alertă. Venea cel mai mare cutremur din istoria modernă a Japoniei.

Imediat, centrala s-a oprit. În trei minute, reactorul nuclear mai producea doar 10% din energia nucleară, în șase minute activitatea scăzuse la doar 1% și în 10 minute, fisiunea nucleară (procesul care produce căldură) lua sfârșit.

[i]Dar în primele ore după închiderea unui reactor nuclear, explică specialistul, fisiunea nucleară încă mai produce cantități impresionante de căldură și această temperatură nu poate fi oprită. Fisiunea trebuie să își termine procesul. De aceea, menținerea controlului asupra acestei temperaturi extrem de ridcate este unul din cele mai importante aspecte ale siguranței unui reactor nuclear.

Fiecare fisiune nucleară presupune spargerea nucleului unui atom de uranium-235, sau plutoniu-239, în doi atomi mai mici, prin eliberarea unei energii uriașe. Această energie este de un milion de ori mai mare decât energia eliberată de combustibilii clasici. Tot ceea ce rezultă din fisiunea nuclear este extrem de radioctiv.

Practic, nucleul uraniului este lovit cu un neutron și se petrec trei lucruri: nucleul se desparte în două nuclee mai mici (fisiunea nucleară), apar alți doi-trei neutroni care lovesc alte nuclee și tot așa (reacție nucleară în lanț), se eliberează violent energie.[/i]
tsunamiul din Japonia a distrus generatoarele diesel de la pompele care răcesc apa în reactorul nuclear. Dacă adăugăm faptul că deja apa din reactorul nuclear era la punctul de fierbere, presiunea a crescut după cutremur la temperaturi infernale. Constructorii reactoarelor de la centrala Fukushima, General Electric, au anticipat posibilitatea creșterii presiunii în reactor. Atâta timp cât sursa de energie funcționează, pompele scot în permanență apa fierbinte din reactor. Dar totul se bazează pe o sursă de energie, care a fost distrusă de tsunami.

Apa din reactor este afectată de radiații, fiind descompusă în hidrogen și oxigen. După tsunami, hidrogenul a ajuns la un punct la care devenise doar o problemă de timp până la explozie. Nu au fost erori de construcție la Fukushima, pur și simplu proiectanții nu au luat în calcul posibilitatea că sursa de energie în caz de urgență va fi indisponibilă timp de câteva zile.

Centrala nucleară Fukushima, care alimentează în mod normal regiunea Tokyo și Sendai, are șase reactoare, care datează din anii '70. Imposibilitatea de a răci combustibilul a provocat deja mai multe probleme grave, care au condus la explozii în clădirile care adăpostesc reactoarele 1,2 și 3 și la mai multe incendii la reactorul 4. S-au înregistrat de mai multe ori niveluri crescute ale temperaturii și la reactorele 5 și 6.
anku
QUOTE(ninina @ Mar 17 2011, 04:45 PM) *
....si cu ajutoare si fara,,,nu cred ca se mai poate face ceva..... oFloare1.gif
...eventual ajutoare pt oanenii fara adaposturi, fara mancare.....
...eu nu prea inteleg...au zis ca au explodat toate 4 centrale.....acei 50 de oameni ce mai fac acolo???....

nici eu nu cred ca se mai poate face...decat sa asteptam...
si stau cu sufletul la gura...nu am chef de absolut nimic...decta sa stau cu tv aprins si sa ascult...si sa schimb pareri...si cred ac la fiecare 2 min ma ia asa un val de raceala p la picioare care-mi ridica parul p mine sad.gif
azi noapte cred ca de aia am avut insomnie...vreo 5 ore am tot citit ...ca tb sa stiu....
pai...mai incerc sa controleze cat de catz sit...dc exista minuni...sau sanse cat de mici....
pai...inca nu a explodat...bag seama.... crybaby.gif crybaby.gif crybaby.gif
anku
UPDATE ora 12.40 Autoritățile japoneze au oprit operațiunile de stropire cu apă de mare a reactorului numărul trei din cauza radiațiilor extrem de ridicate
UPDATE ora 13:57 Oficialitățile japoneze au sistat construcția centralei nucleare de la Oma, ca urmare a evenimentelor petrecute la Fukushima, după seismul de 8,9 grade
UPDATE ora 14:15 Autoritățile din Japonia au anunțat că vor reîncepe, vineri, stropirea cu apă a reactorului numărul 3.
UPDATE ora 14:37 Agenția Reuters a anunțat că un fum alb poate fi văzut deasupra reactorului numărul 2 al centralei de la Fukushima.
UPDATE ora 15:50 Niveluri mari de radiații au fost înregistrate la 30 de kilometri de centrala nucleară de la Fukushima, potrivit CNN. Expunerea la un asemenea grad ridicat de radiații timp de șase ore ar fi echivalentul cantității de radiații cu care un om intră în contact într-un an întreg, în mod normal.
UPDATE ora 17.00 Actrița Sandra Bullock a donat 1 milion de dolari către Crucea Roșie americană. Este cea mai mare sumă de bani donată de o persoană particulară, deși fonduri importante au mai fost trimise către arhipelagul nipon însă donatorii au preferat să rămână anonimi.
UPDATE ora 18.00 Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunțat că armata americană va trimite în Japonia un grup de nouă persoane specializate în amenințări nucleare. De asemenea, este pregătit un ajutor umanitar în valoare de 35 de milioane de dolari
UPDATE ora 18.15 China și Coreea vor trimite rezerve impresionante de benzină și motorină, în încercarea de a ajuta economia Japoniei care se confruntă cu probleme de alimentare cu combustibili.
UPDATE 18.45 Barack Obama, președintele Americii, este așteptat să facă o declarație referitoare la situația din Japonia
ninina
QUOTE(anku @ Mar 17 2011, 05:52 PM) *
nici eu nu cred ca se mai poate face...decat sa asteptam...
si stau cu sufletul la gura...nu am chef de absolut nimic...decta sa stau cu tv aprins si sa ascult...si sa schimb pareri...si cred ac la fiecare 2 min ma ia asa un val de raceala p la picioare care-mi ridica parul p mine sad.gif
azi noapte cred ca de aia am avut insomnie...vreo 5 ore am tot citit ...ca tb sa stiu....
pai...mai incerc sa controleze cat de catz sit...dc exista minuni...sau sanse cat de mici....
pai...inca nu a explodat...bag seama.... crybaby.gif crybaby.gif crybaby.gif

Of Anku.....te cred....chiar nu e de joaca cu radiatiile astea....
...chiar acum am vizionat si eu stirile.....cica in 24 de ore mai mult ca 90% va exploda centrala.... crybaby.gif ..pe langa asta tot se vorbeste de apropierea lunii de pamant.....care s/ar putea sa aibe urmari rele.... oFloare1.gif
...nustiu dar parca prea multe se intampla in ultima vreme...razboiul din Egipt, Libia......acum Japonia...nu se termina o veste proasta ca vine alta crybaby.gif
...Dumnezeu stie ce ne mai asteapta...important e sa fim optimisti...sa ne bucuram de fiecare clipa ...de viataa...de familie...de puii nostri..... oFloare1.gif
USA
Radiațiile de la Fukushima nu ajung în România! Află care este traseul probabil al norului radioactiv
17 Martie 2011, Ora 12:38

O prognoză realizată de Națiunile Unite asupra mișcării norului radioactiv provenit de la centrala nucleară japoneză de la Fukushima, arată că radiațiile urmează să lovească Insulele Aleutine, joi, și sudul Californiei, SUA, în seara zilei de vineri, anunță New York Times. Țara noastră nu va avea de suferit de pe urma radiațiilor, potrivit mai multor estimări date publicității până acum.

Experții în sănătate și probleme nucleare au explicat însă că radiațiile din nor se vor estompa pe măsură ce acesta se îndepărtează de Japonia și, în cel mai rău caz, vor avea efecte minore asupra sănătății oamenilor din Statele Unite ale Americii.

Prognoza nu oferă informații despre nivelurile de radiații, însă arată doar traiectoria pe care norul o va urma. Aceasta a fost realizată de specialiști pe baza curenților din Pacific de la acest moment și poate fi schimbată, în funcție de modificările vremii.

Duminică, oficialii americani responsabili cu energia nucleară, declaraseră că nu se așteaptă la niveluri dăunătoare de radioactivitate, provenite din Japonia, datorită miilor de kilometri care despart cele două țări.

Prognoza a presupus că radiațiile de la Fukushima sunt emise în mod continuu și formează un nor radioactiv. Potrivit estimărilor, norul urmează să-și continue deplasarea spre est, și după ce va ajunge deasupra Californiei.

Mai mult: Radiațiile de la Fukushima nu ajung în România! Află care este traseul probabil al norului radioactiv
Libertatea.ro
USA
Specialiștii estimează că frontul de aer radioactiv format în urma emanațiilor de la reactoarele avariate de la centrala Fukushima-1 va traversa Oceanul Pacific și va ajunge în Statele Unite.

Potrivit experților CTBT (Organizația Tratatului pentru Interzicerea Totală a Experiențelor Nucleare) concentrația de radiații va fi însă redusă și în cel mai rău caz aceasta ar avea un impact foarte mic asupra stării de sănătate a rezidenților din SUA, informează Agerpres.

Ministerul Energiei din SUA a trimis în ultimele 48 de ore, în Japonia, opt tone de echipamente, precum și câteva zeci de experți în energia nucleară, dar cu toate acestea Washingtonul, dispune de extrem de puține informații exacte despre evoluția situației de la centrala Fukushima-1.



Mai mult: SUA în alertă: aerul radioactiv din Japonia va traversa oceanul

Libertatea.ro
moni_k
QUOTE(USA @ Mar 17 2011, 04:52 PM) *
E sinistru, este extrem de crunt..si totusi marea majoritatea a cetatenilor japonezi sunt tot neinformatii asupra situatiei. Ce se intampla acum acolo ne va afecta pe toti, mai mult ori mai putin si aceste zille si ce se desfasoara sub ochii nostrii ar trebuii sa ne faca sa credem ca DA, poate intr-o zii asta s-ar intampla la noi..si sa refuzam gandirea superficiala.....sunt putin ori mai mult iritata ptr ca azi dimineata doar, vorbea la TV cum fondurile locale ptr educare volunatarilor in caz de pericol nuclear s-a taiat radical, iar faptul ca se tot spune ca America e safe in caz de pericol este total absurd, mai ales ca nu s-au facut imbunatatiri la plantatiile nucleare de mai bine de 6 ani...si asta este America...nici nu ma pot gandii la cazul Romaniiei....cand nici macar educatia nu se face ptr a stii ce trebuie facut in aceste situatii limita!..nu se fac aici ori mai bine zis au inceput acum sa se discute pe la TV, dar pna acu Japonia, nu imi amintesc vreo emisiune referitor la asta...apai in Romania.... oFloare1.gif

Azi dimineata aruncau cu apa marina din elicopterele armatei peste punctele in fum, asat subliniaza clar ca au ajuns sa apeleze la orice idee de a mai salva ceva de a mai trece o zii...ma intreb, de ce oare nu pun nisip si sa betoneze rautatea de acolo?...inca ma intreb..poate din cauza ca nu sunt oameni care sa faca asta?..ori nu stiu!

Doamne Iarta-i! pray.gif

nu foloseste la nimic sa betonezi pe-acolo... energia degajata de fisiunea nucleara este ceva dincolo de cea mai nebuna imaginatie... nu-i sta nimic in cale. singura chestie logica de facut este sa raceasca reactoarele pana se termina reactia inceputa inainte de a se opri centrala. ceea ce se pare ca nu se poate...
bietii oameni... nu-mi pot imagina tragedie mai mare decat valul de nenorociri care i-a lovit...
anku
Există 437 de reactoare nucleare în întreaga lume, în 30 de țări
de Mihai Mateaș in data de 15 Martie, 2011 - 13:42

n întreaga lume există 437 de reactoare nucleare operative, cu o putere totală instalată de 370.187 de megawați, răspândite în 30 de țări.

Accidentul nuclear de la centrala japoneză Fukushima readuce în discuție siguranța centralelor atomice și durata optimă de funcționare a acestora. Franța și Germania și-au revizuit planurile din domeniul energiei nucleare după cele petrecute în Japonia, iar celelalte state care dețin astfel de centrale au și ele de gând să ia noi măsuri de prevedere în domeniul nuclear, pentru a evita un dezastru similar.

În întreaga lume există un total de 437 de reactoare nucleare operative, împărțite în 30 de țări, conform ultimului Raport Anual al Organismului Internațional de Energie Atomică (OIEA). Documentul, actualizat la 1 ianuarie 2010, estimează puterea totală a acestor reactoare la 370.187 de megawați, scrie cotidianul spaniol Publico.

În plus, alte 55 de reactoare, cu o putere totală de 50.855 de megawați se aflau în 2009 în faza de construcție.

S.U.A., cele mai multe centrale nucleare, Franța, cea mai dependentă de energia atomică

Țara cu cele mai multe reactoare este S.U.A. (104, plus unul în construcție), urmată de Franța (59) și Japonia (54, plus unul în construcție).

Centrala niponă de la Fukushima Daiichi, la 270 de kilometri nord-est de Tokyo, unde trei din cele șase reactoare au fost avariate după căderea sistemului de refrigerare, în urma unui puternic cutremur petrecut pe 11 martie, are o putere instalată de 4.700 de megawați și este una din cele 25 cele mai mari centrale din lume.

Franța este țara cea mai dependentă de energie nucleară, care, în 2008, cu 419,8 terrawați/oră, a acoperit 76,2% din necesarul energetic al țării.

Potrivit ultimului raport al OEIA, cele 54 de reactoare operative din Japonia produc 24,9% din electricitatea folosită de niponi în 2008, în timp ce în S.U.A. procentajul a fost de 19,7%.

După S.U.A., Franța și Japonia, urmează Rusia, cu 31 de reactoare nucleare operative și alte 9 în construcție, Coreea de Sud (20, plus 6 în construcție), Marea Britanie (19), India (18, plus 5 în construcție), Canada (18), Germania (17), Ucraina (15, plus 2 în construcție) și China (11, plus 20 în construcție).

Spania are 8 reactoare nucleare operative, România are doar două, la Cernavodă

Belgia a asigurat 54,8% din energia consumată din producția reactoarelor sale, în timp ce Ucraina, Suedia și Slovenia depind de această sursă de energie în proporție de 47,4%, 42%, respectiv 41,7%.

Spania apare pe lista OEIA cu 8 reactoare operative, cu o putere totală instalată de 7.450 de megawați, care în 2008 au generat 56,5 terrawați pe oră, echivalentul a 18,3% din electricitatea produsă în țară.

Pe continentul american, pe lângă S.U.A. și Canada, mai au centrale nucleare doar Argentina (2 reactoare operative și unul în construcție), Brazilia și Mexic (câte două reactoare operative fiecare).

România are o singură centrală nucleară, cu două reactoare operative, la Cernavodă, terminată în 1996, cu o putere instalată de 706,5 megawați, care asigură 20% din necesarul de electricitate al țării.
anku
vad ac nu spune nimic de Cehia si Slovenia...
Au dat la tv....dc vedeti ce ipoteze au cehii...vi se intoarce stomacul p dos...
ceea ce s-a rupt la Temelin...a fost sudat...si da-i inainte...iar ei nu vad nimic periculos in tb asta...sa vedeti ce declaurau politicienii lor...ca m-am umplut de nervi...ne nenorocim singuri copii
iar Temelinul este la numai 250 km de noi...si este chiar periculos
acum cica ar fi inchis...de vreo cateva zile.... nervi.gif
iar in Slovenia au construit o centrala intr-o zona de seism...si masuri de siguranta cam nema...sa vedeti ce declaratii si ipoteze aveau si aia... nervi.gif
anku
QUOTE(ninina @ Mar 17 2011, 06:51 PM) *
Of Anku.....te cred....chiar nu e de joaca cu radiatiile astea....
...chiar acum am vizionat si eu stirile.....cica in 24 de ore mai mult ca 90% va exploda centrala.... crybaby.gif ..pe langa asta tot se vorbeste de apropierea lunii de pamant.....care s/ar putea sa aibe urmari rele.... oFloare1.gif
...nustiu dar parca prea multe se intampla in ultima vreme...razboiul din Egipt, Libia......acum Japonia...nu se termina o veste proasta ca vine alta crybaby.gif
...Dumnezeu stie ce ne mai asteapta...important e sa fim optimisti...sa ne bucuram de fiecare clipa ...de viataa...de familie...de puii nostri..... oFloare1.gif

exact asa m-am gandit si eu....
nu trece una ca vine alta...
anul trecut p vremea asta parca tremuram de frica cenusii...
ceeeeeeeeeeee???
ce este cu apropierea lunii de Pmanat ca nu am auzit nimic????

am asa o tensiune in mine....
asa am zis si eu...ce ma tot zbat atat si ma stresez cu servici,cu bani si economii si cu tot???
ca vine odata...si GATA
sa pretuim fiecare moment in care ne putem privi vb...iubi!!!

anku
137 de români din Japonia au cerut ajutor Ambasadei pentru a fi repatriați

Mai mult: 137 de români din Japonia au cerut ajutor Ambasadei pentru a fi repatriați - Știri externe | Libertatea.ro


În Japonia locuiesc 2.800 de români, dintre care unii încearcă disperați să se întoarcă în țară, pentru a scăpa de iadul pe care îl trăiesc acum

Mai mult: 137 de români din Japonia au cerut ajutor Ambasadei pentru a fi repatriați - Știri externe | Libertatea.ro
Potrivit Antena 3, 137 de conaționali de-ai noștri au cerut până acum, ajutorul Ambasadei României să revină în țară.

Rolul principal al celulei de criză, care va fi instituită în cadrul Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), este să furnizeze un flux de informațiicu privire la evoluția reactoarelor nucleare din Japonia, după care Guvernul României va hotărî dacă este sau nu cazul să evacueze românii aflați în ambasadă sau în alte instituții care reprezintă țara noastră în Japonia.

Mai mult: 137 de români din Japonia au cerut ajutor Ambasadei pentru a fi repatriați - Știri externe | Libertatea.ro

USA
QUOTE(moni_k @ Mar 17 2011, 10:53 PM) *
nu foloseste la nimic sa betonezi pe-acolo... energia degajata de fisiunea nucleara este ceva dincolo de cea mai nebuna imaginatie... nu-i sta nimic in cale. singura chestie logica de facut este sa raceasca reactoarele pana se termina reactia inceputa inainte de a se opri centrala. ceea ce se pare ca nu se poate...
bietii oameni... nu-mi pot imagina tragedie mai mare decat valul de nenorociri care i-a lovit...

Azi dimineata la stiri spuneai ca asta or sa si faca... o sa puna un prim rand de un amestec de substante apoi nisip si beton deasupra si cumva vor continua circularea apei ptr racire.....se pare ca au inceput sa miste treburile....ieri aratau cum curgeau cu masini de pompieri catre plantatie si un val de noi voluntari au ajuns acolo!.....Da Doamne!
anku
UPDATE ora 8.30 Autoritățile japoneze iau în calcul posibilitatea de a turna ciment în reactoare, dacă procesul de răcire eșueaza
Numărul morților și al persoanelor dispărute în urma dezastrului care a lovit nord-estul Japoniei a ajuns la 16.000, se arată în ultimul bilanț.
Nu mai puțin de 6.405 de decese au fost confirmate, 10.259 de persoane dispărute, ia 2.409 persoane au fost rănite.
Numărul de morți a crescut puternic în ultimele zile și se pare că va mai crește, în contextul în care echipele de intervenție nu mai au practic nicio speranță de a mai găsi supraviețuitori printre dărâmături. După haosul primelor zile, procesul de identificare a cadavrelor este bine pus la punct.
Mai mulți responsabili locali și-au exprimat temerea în legătură cu un bilanț foarte ridicat de victime. Primarul portului Ishinomaki, una dintre localitățile cele mai afectate de tsunamiul provocat de seismul cu magnitudinea de 9 grade, a estimat că 10.000 de persoane sunt date dispărute acolo, potrivit agenției Kyodo.

UPDATE ora 9.35 Nivelul radiațiilor este scăzut și s-a repornit reactorul nr.2
UPDATE ora 10.55 Temperaturile reactoarelor 5 și 6 sunt în continuare ridicate, dar sunt stabile și autoritățile le țin sub control
Știri externe | Libertatea.ro



anku
QUOTE(USA @ Mar 18 2011, 01:33 PM) *
Azi dimineata la stiri spuneai ca asta or sa si faca... o sa puna un prim rand de un amestec de substante apoi nisip si beton deasupra si cumva vor continua circularea apei ptr racire.....se pare ca au inceput sa miste treburile....ieri aratau cum curgeau cu masini de pompieri catre plantatie si un val de noi voluntari au ajuns acolo!.....Da Doamne!

Da Doamne..... sad.gif
anku
Urme de iod radioactiv în apa de la robinet, la Tokyo

În apa de la robinet din capitala japoneză Tokyo au fost detectate urme de substanțe radioactive, însă în doze mai mici decât nivelul acceptat de lege.
otrivit Mediafax, iod radioactiv a fost depistat și în apa de la robinet din prefecturile Tochigi, Gunma, Saitama, Chiba și Niigata.

"Ministerul a început să efectueze măsurători ale calității apei curente sâmbătă și am detectat urme de iod radioactiv și de cesiu", a explicat pentru AFP un oficial din cadrul Ministerului japonez al științelor, care se ocupă de verificări.

Cesiu a fost descoperit în apa de băut distribuită în prefecturile Tochigi și Gunma.

Știri externe | Libertatea.ro


Nivel mare de radiații în lapte și spanac, în Japonia

n nivel sporit de radiații a fost depistat, sâmbătă, în lapte și spanac, în localități din apropierea centralei nucleare de la Fukushima, anunță agenția japoneză de știri Kyodo.

Chiar dacă radiațiile depășesc standardele obișnuite în Japonia, specialiștii spun că nu există un risc imediat pentru localnici.

În același timp, autoritățile au anunțat că situația la reactorul numărul 3 al centralei de la Fukushima, cea mai delicată zilele trecute, s-ar fi stabilizat, după ce pompierii au aruncat aproximativ 60 de tone de apă pentru a răci acest reactor.

Știri externe | Libertatea.ro

mihaela_2011
Of Doamne, ce dezastru. Daca stau bine sa ma gandesc si eu locuiesc intr-o zona cu o centrala care foloseste reactoare nucleare. Acum cu ceea ce s-a intamplat in Japonia, guvernatii sau trezit si ei sa spun STOP utilizarii la infinit a acestor tipuri de reactoare.
Aici este vorba de Nekarwestkraft, sper sa fi scris corect numele. Se afla la 40-50 km de Stuttgart. In ultimele zile au fost ceva demonstratii pe aceasta tema, reactoarele (-ul) trebuia de foarte mult timp reparat, insa mai marii de la putere mana in mana cu magnatii din profil au trecut cu vederea faptul ca oricand se poate intampla o tragedie de acest gen. Acum si-au schimbat parerile, ca de suntem in prag de alegeri, insa tare ma tem ca nu se va face nimic in acest sen.
anku
QUOTE(mihaela_2011 @ Mar 19 2011, 08:05 PM) *
Of Doamne, ce dezastru. Daca stau bine sa ma gandesc si eu locuiesc intr-o zona cu o centrala care foloseste reactoare nucleare. Acum cu ceea ce s-a intamplat in Japonia, guvernatii sau trezit si ei sa spun STOP utilizarii la infinit a acestor tipuri de reactoare.
Aici este vorba de Nekarwestkraft, sper sa fi scris corect numele. Se afla la 40-50 km de Stuttgart. In ultimele zile au fost ceva demonstratii pe aceasta tema, reactoarele (-ul) trebuia de foarte mult timp reparat, insa mai marii de la putere mana in mana cu magnatii din profil au trecut cu vederea faptul ca oricand se poate intampla o tragedie de acest gen. Acum si-au schimbat parerile, ca de suntem in prag de alegeri, insa tare ma tem ca nu se va face nimic in acest sen.

Am trecut acum vreo 2 luni p langa ea...impresionant
parca imi era frica numai ac trec p langa ea...
la tot cazul...sa vezi ce au cehii...astia macar nu-si bat joc...dar cehii DA apoi Slovenia...
parerea mea este ca degeaba renunta un stat la centrale nucleare...Franta ca este langa noi...aproape 60 la numar...asa ac degeaba inchid astia 17 de aici...
hai..se accepta si asa...cumva...dar cehii sunt chiar sub orice critica...si cum spuneam...dc i vezi ce teorii au!!!
mihaela_2011
QUOTE(anku @ Mar 19 2011, 09:37 PM) *
Am trecut acum vreo 2 luni p langa ea...impresionant
parca imi era frica numai ac trec p langa ea...
la tot cazul...sa vezi ce au cehii...astia macar nu-si bat joc...dar cehii DA apoi Slovenia...
parerea mea este ca degeaba renunta un stat la centrale nucleare...Franta ca este langa noi...aproape 60 la numar...asa ac degeaba inchid astia 17 de aici...
hai..se accepta si asa...cumva...dar cehii sunt chiar sub orice critica...si cum spuneam...dc i vezi ce teorii au!!!

Si Italienii fac teorii peste teorii. M-am saturat totusi parca de auzit numai teorii fara sa se observe nici un remediu concret.
Asa se intampla si cu "incalzirea planetei", toti vin cu teorii despre cum trebuie reduse emisiile de gaze in atmosfera si nu se gandesc un pic ca statele nedezvoltate nu vor putea opri industriile care ii aduc un venit in economia nationala. Daca intr-o zi s-ar descoperi teoria salvatoare aplicabila tuturor, indeferent de nivel de dezvoltare, atunci pot spune ca Terra mai are sanse de salvare. Pana atunci stam si noi cu urechile chiulite la ceea ce spun mai marii lumii.
anku
Alimentarea cu electricitate a fost restabilită la reactorul 2 de la Fukushima
Autoritățile japoneze au anunțat că au reușit să restabilească alimentarea cu electricitate a reactorului numărul 2 de la centrala nucleară de la Fukushima, anunță Daily Mail.

Trei sute de ingineri s-au luptat în zona foarte periculoasă în ultimele zile pentru a încerca să salveze centrala cu șase reactoare de la un dezastru. Aceștia au reușit să restabilească alimentarea cu curent electric a reactorului 2, ceea ce presupune faptul că metoda tradițională de răcire a acestuia va funcționa din nou.

De asemenea, compania de energie electrică Tokyo a anunțat că au fost restabilite funcțiile de răcire și la reactorul 1.

bananab.gif bananab.gif bananab.gif
Potrivit sursei citate, criza fără precedent care a lovit Japonia va costa 248 de miliarde de dolari, ceea ce va presupune cel mai mare proces de reconstrucție a acestei țări de la Al Doilea Război Mondial încoace.

Știri externe | Libertatea.ro

anku
Am gasit un articol....mi-a placut...si ma sperie...

Editorialul zilei

Că ne-am uitat îngroziți la japonezi când au fost loviți de furia naturii uitând de belele noastre "Made in Republica Mioritică", e de înțeles. N-am învățat nimic din lecția nefericită pe care destinul le-a dat-o niponilor, dar, cel puțin solidaritatea aceea involuntară ne-a țintuit privirea pe ecranul televizorului. Pentru câteva zile am abandonat subiectele autohtone, am lăsat în plata domnului x sau y prețul benzinei, al gazului, al mâncării. A fost un fel de scurtă evadare dintre nemulțumiri; din păcate, plătită mult prea scump de mii de oameni nevinovați. Acum, că s-au mai liniștit apele în Japonia, că centrala nucleară de la Fukushima nu mai amenință, eram cât pe ce să ne întoarcem la ale noastre. Când colo, ce să vezi? Începu războiul în Libia. Francezii, britanicii, danezii și - se putea să lipsească martie din post? - americanii au hotărât să sară în sprijinul poporului libian, despre care auziseră pe căi ocolite că, deși n-o duce chiar atât de rău, e lipsit de libertatea de exprimare. O fi grija pentru popor, pentru petrol, important e că-i plină de griji acțiunea asta. Cum spuneam, începu războiul și iar ne-am pomenit cu barca luată de valuri, duși departe de problemele care ne fac frunțile mai crețe.
TRIBUNA SIBIULUI

doh.gif doh.gif doh.gif sad.gif
manu1981
Autoritățile japoneze au anunțat ieri, cu bucurie, găsirea în viață a doi oameni, din zona Miyagi, lovită năprasnic de tsunami pe 11 martie.

Supraviețuitorii, o bătrână de 80 de ani și un adolescent de 16 ani, au reacționat după ce echipele de salvare au început să scormonească în resturile clădirilor din apropierea lor.

Din fericire, cei doi japonezi sunt doar slăbiți și nu au suferit nici o rană. Pe de altă parte, tot ieri, autoritățile au afirmat că centrala de la Fukushima, din cauza căreia au ajuns în aer și în sol cantități importante de particule radioactive, va fi închisă definitiv.

Știri externe | Libertatea.ro

manu1981
Un număr de 30 de cetățeni români au „evadat” din iadul japonez. Aceștia au fost aduși în această, la ora 21.50, la București, cu o cursă specială, organizată de Tarom.

Din păcate, problemele nu au lipsit. Românii întorși în țară s-au plâns de prețul biletelor de avion, deși statul le-a permis să plătească o mie de euro pentru un bilet de adult și 500 de euro pentru un copil în decursul a șase luni. Mai mult, a existat și o escală la Seoul, în Coreea de sud, unde aceștia trebuiau să plătească 100 de euro cazarea, pentru o noapte. Oamenii s-au împotrivit și au refuzat să plătească.

Totuși, cei 30 de români erau fericiți că au reușit să ajungă întregi acasă, fiecare având propria poveste tragică.

„Noi locuim în regiunea Sendai. Am trăit și cutremurul și tsunamiul. A început ca un cutremur obișnuit, doar că nu se mai oprea. S-a auzit un zgomot infernal, cum nici în cele mai oribile filme de groază nu am auzit! S-a luat curentul și pe urmă liniște. O liniște sinistră. La scurt timp au început să se audă niște zgomote răzlețe. Era tsunamiul! Eram cu copiii, Elena, de 13 ani și cu Andy de 2 ani acasă. Soțul, Tatsui, era la serviciu. Am înlemnit. El mi-a zis ce se întâmplă. Eu abia a doua zi am ieșit și am văzut când ne-am refugiat la socri. Casa noastră e intactă, însă vecinătatea nu mai există! Sunt doar resturi, bărci de pescuit pe clădiri, mașini înfipte prin ferestre. Clădirile care erau pe drumul meu spre serviciu nu mai există! Sunt colegi de la școală ai fetiței care-s de negăsit! Ne lipsesc rude, prieteni!", ne-a povestit Elena Abe, care de șase ani trăiește în Japonia. Acum va locui cu toată familia, la fratele ei din Argeș.

Tatsui, soțul femeii, ar vrea să se întoarcă imediat ce se va rezolva problema radiațiilor pentru a-și ajuta familia rămasă în Japonia și apropiații. „Nu pot să stau aici și să-i știu pe ei rămași acolo neajutorați. Așa suntem educați, sa fim solidari. Noi am venit în România pentru copii, să nu aibă de suferit. Iubesc România, voiam să venim în vară, în vacanță", ne-a zis Tatsui.

Știri interne | Libertatea.ro

anku
QUOTE(manu1981 @ Mar 21 2011, 12:12 AM) *
Autoritățile japoneze au anunțat ieri, cu bucurie, găsirea în viață a doi oameni, din zona Miyagi, lovită năprasnic de tsunami pe 11 martie.

Supraviețuitorii, o bătrână de 80 de ani și un adolescent de 16 ani, au reacționat după ce echipele de salvare au început să scormonească în resturile clădirilor din apropierea lor.

Din fericire, cei doi japonezi sunt doar slăbiți și nu au suferit nici o rană. Pe de altă parte, tot ieri, autoritățile au afirmat că centrala de la Fukushima, din cauza căreia au ajuns în aer și în sol cantități importante de particule radioactive, va fi închisă definitiv.

Știri externe | Libertatea.ro

da...i-am vazut si eu al tv...
au zis ca erau in bucatarie cand s-a intamplat...asa au avut mancare si de baut...
mihaela_2011
Buna seara,

Cica norul radioactiv de la Fukushima a ajuns si in Europa. Am fost anuntat de catre mama mea, spunandu-mi sa nu ii prea scot pe cei mici afara cateva zile.
As fi de acord sa fac asta, insa oare s-o descurca sotul cu 3 copii maine cat timp eu sunt la curs (5 ore)???????

Oricum am sa urmaresc si eu stirile poate se mai spune ceva nou legat de aceasta problema.

Cu bine,
anku
Mihaela stai linistita
lumea se panicheaza....cateodata aiurea...
acum e mama in Ro si-mi spunea ca toata lumea din sat este obsedata ca incepe al treilea razboi mondial... wife.gif
eu am ascultat acum 2 ore al radio in masina stirile...si ne-au asigurat ca aici nu este nici un pericol...
repet...aici...in Ro nu stiu cum este sit ...ca pe ziua de azi nu am citit ziarele
stai linistita...eu o sa-l scot p Dari afara ca si pana acum...ptr ac nu exista nici un pericol real...deocamdata...
dc ar fi...ar fi p toate canalele nemtesti veste asta...astia te anunta...cel putin in punctul asta le port un mare respect
cum spuneam,...deocamdata....dar stau si eu cu ochii si in ziarele nemtesti si p tv...si dc e ceva...ne consultam wink.gif
mihaela_2011
QUOTE(anku @ Mar 23 2011, 09:02 PM) *
Mihaela stai linistita
lumea se panicheaza....cateodata aiurea...
acum e mama in Ro si-mi spunea ca toata lumea din sat este obsedata ca incepe al treilea razboi mondial... wife.gif
eu am ascultat acum 2 ore al radio in masina stirile...si ne-au asigurat ca aici nu este nici un pericol...
repet...aici...in Ro nu stiu cum este sit ...ca pe ziua de azi nu am citit ziarele
stai linistita...eu o sa-l scot p Dari afara ca si pana acum...ptr ac nu exista nici un pericol real...deocamdata...
dc ar fi...ar fi p toate canalele nemtesti veste asta...astia te anunta...cel putin in punctul asta le port un mare respect
cum spuneam,...deocamdata....dar stau si eu cu ochii si in ziarele nemtesti si p tv...si dc e ceva...ne consultam wink.gif

tzuc.gif tzuc.gif tzuc.gif Nici eu nu ma alarmasem, insa sti cum sunt mamele. Vor binele nepotilor. Si pe mine m-a asigurat sotul ca nu este nici un pericol.
Mama a zis ca in Franta li s-a spus oamenilor sa stea acasa cat mai mult timp posibil pana trece norul cu pricina.
In privinta situatiei din Libia, mi se pare o copie fidela a celei din IRAK. Insa acum trebuie doar sa asteptam sa vedem cum vor mai reactiona puterile armate.
anku
UPDATE 17.00: Un reprezentant al companiei Tokyo Electric Power a anunțat că TEPCO s-a înșelat în privința nivelului radioactivității ‘de zece milioane de ori mai mare’ decât limita normală, în apa scursă de la reactorul al doilea.

“Această cifră de 10 milioane de ori mai mare decât nivelul raiodactivității apei se găsește în general într-unreactor în stare bună. S-a făcut o confuzie între iod 134 și cobalt 56”, a anunțat vicepreședintele TEPCO, precizând că au fost măsurate elementele din apa scursă din reactorul al doilea al centralei nucleare.
Valoarea radioactivității la centrala nucleară Fukushima a depășit de zece milioane de ori nivelul normal. Muncitorii aflați în preajma clădirilor au fost evacuați de urgență, duminică dimineață.
În apa folosită pentru răcirea celui de-al doilea reactor au fost descoperite particule de iod radioactiv, la un nivel de 10 milioane de ori mai mare peste limita normală, transmite Realitatea. Echipele de intervenție, înainte să fie evacuate, au început să folosească apă dulce pentru răcirea reactoarelor, după ce și-au dat seama că apa de mare grăbește coroziunea.
Ieri, autoritățile au anunțat că există posibilitatea să se fi fisurat containerul reactorului al treilea de la Fukushima, punând în pericol viețile niponilor.



vai si amar.... sad.gif

Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.