Sectiune a roportal.ro
Ajutor - Cautare - Membri - Calendar
Versiune completa: Despre Iubire...
UtileCopii Forum. Utile Despre Copii > Diverse > Din internet adunate
liliana2u
Iubirea aceasta pamanteasca este doar o alta Capcana, o emanatie a Egoului care, dorind sa Controleze un alt ego, a nascocit sintagma “te iubesc”, lantul cel mai fin, dar si cel mai rezistent cu care poti tine o fiinta prizoniera, prin intermediul caruia poti conditiona pe oricine sa faca ceea ce doresti sau poti constrange, limita si anula orice libertate personala.
Cati oameni ati intalnit capabili sa nu inlantuiasca persoana iubita sa nu o limiteze, sa nu o conditioneze, sa nu vrea sa o schimbe? De obicei cand iubim, celelalt devine al meu” …”a mea” proprietate, obiect, trofeu, recompensa… Aceasta este iubirea mica si pamanteasca, cea care se limiteaza la prezent si uita de vesnicie, cea care vrea atingerea trupurilor, dar se sperie de atingerea sublima a sufletelor, cea care vrea sa controleze nu sa elibereze, sa coboare pe pamantul concretului, nu sa zboare spre stele.


Ne cautam jumatatea uitand ca suntem de fapt oameni intregi care nu au nevoie de o alta jumatate pe care sa o schimbe dupa chipul si asemanarea sa pentru a i se potrivi, ci are nevoie de o alta fiinta intreaga in care sa isi poate vedea dorurile si bucuriile, tinta si calea.

“Te iubesc” este deocamdata un simplu contract, prin care ne dam inima la schimb, doar in anumite conditii. Daca cealalalt nu mai respecta contractul si se comporta asa cum simte sau are nevoie, atunci ne putem retrage iubirea, caci omul respectiv nu mai merita iubirea noastra si nici nu ne merita…

Inca ne dorim sa intalnim oameni care sa fie iubire, care sa nu ceara iubire, care sa nu se piarda in cuvinte si sa nu ceara nimic in schimb, care sa fie capabili sa isi hraneasca unul altuia zborul si care sa se bucure de orice bucurie a celuilalt indiferent langa cine este simtita, indiferent daca celalalt isi gaseste fericirea langa ei sau langa o alta fiinta…

Inca ne dorim sa intalnim oameni care din doi sa faca plus infinit si care prin unirea lor sa bucure tot universul si sa lumineze veacurile, inca ne mai dorim sa intalnim oameni care prin iubire se elibereaza de orice conditionare, care fiind iubire raspandesc iubire, care creeaza cot la cot cu Dumnezeu lucrurile acelea care fac lumea un miracol si miracolul …o lume de zi cu zi.

Deocamdata vedem in jur doar anti-iubire, doar antidotul acela cu gust amar de lacrimi pe care invatam sa il luam ori de cate ori iubirea ne bate la usa inimii. Ne ferim de iubirea adevarata ca de o boala, cand vine spre noi credem ca e cel mai mare pacat sa o primim, cand ne deschide ochii, ii inchidem repede la loc preferand confortul nesigur al intunericului de noi insine, cand ne face inima sa tresalte de viata, ne ascundem in cotloane stramte ale mintii si asteptam sa treaca pe langa noi…

Inca nu am intalnit oameni care sa se iubeasca… voi ati intalnit? Povestiti-ne aici despre ei… demonstrati ca era iubire adevarata nu doar un lant cu care un suflet tinea in sclavie alt suflet...!

(Autor : G. Caciuleanu )
liliana2u
si in alt concept, spiritual:

Dragostea vindeca sufletul

Batranul Amfilohie dadea acest sfat: “Iubeste-L pe Unicul ca toti sa te iubeasca. Nu numai oamenii te vor iubi, ci si vietuitoarele fara ratiune, caci, atunci cand harul divin se manifesta, el atrage ca un iubitor tot ce este inaintea lui. Si nu numai ca te vor iubi, ci te vor si respecta, caci pe chipul tau va straluci fata curata si feciorelnica a Celui pe care tu-L iubesti si adori”.

Dragostea niciodata nu se sfarseste. Chiar daca se adreseaza mai multora, nu se imputineaza. Batranul Epifanie zicea: “Dragostea adevarata se aseamana cu flacara unei lumanari. Oricate alte lumanari s-ar aprinde din ea, flacara primeia ramane intreaga si nu se micsoreaza deloc. Si, fiecare noua lumanare, are aceeasi flacara ca si precedentele”.

Batranul Iosif spunea: “Cand Harul lucreaza in sufletul celui ce se roaga, dragostea lui Dumnezeu il copleseste si el nu poate decat sa suporte ceea ce resimte. Aceasta dragoste se intoarce apoi spre lume si spre oameni, pe care ii iubeste intr-atat incat cere sa ia asupra sa toate nenorocirile si suferintele omenesti pentru a-i usura pe altii. In general aceasta dragoste compatimeste cu toate ispitele si incercarile, chiar cu cele ale fiintelor fara ratiune, pana acolo incat plange gandindu-se ca acestea sufera! Acestea sunt caracteristicile dragostei care provoaca si suscita rugaciunea. De aceea marii rugatori nu incetau de a mijloci pentru lume. Ni se pare straina si cutezatoare rugaciunea lor, dar ea prelungeste viata pe pamant. Sa stiti ca daca acesti rugatori ar dispare, acesta ar fi sfarsitul lumii”.

Acelasi batran povatuia: “Dragostea cereasca, copilul meu, sa-ti umple mereu inima. Umple-o numai de doriri inalte si dumnezeiesti. Te vei bucura atunci de soaptele dumnezeiesti ale Fiintei adorate, care se bucura sa vorbeasca cu tine atunci cand inima ta a devenit tronul Sau. Trebuie sa-ti pastrezi neincetat inima ca un chivot sfant si imaculat”.

Noi ii admiram pe Sfintii Parinti ai Bisericii noastre pentru nevointele ascetice pe care le-au implinit. Dar oare ce le dadea forta de a le indura? Batranul Antim sublinia: “Parintii aveau platosa credinta neclintita in Dumnezeu si straluceau de doriri sfinte. Dumnezeu ii lasa sa simta incercarea suferintelor atat cat voia, apoi le dadea harul Sau si socoteau ca nimic aceste suferinte”.

Despre dragostea fata de aproapele Batranul zicea: “Cand fratele nostru face o greseala, noi trebuie sa-i suportam ispita. Adevarata dragoste ne inspira sa facem sacrificii pentru aproapele nostru. Fara sacrificiul din partea noastra, daca-l judecam pe fratele nostru care a pacatuit, il facem sa cada si mai jos. Si invers, printr-un sacrificiu facut al dragostei noastre si prin rugaciunea noastra tainica pentru el, ii trezim constiinta, care se educa si-l judeca: atunci el se pocaieste si se indreapta”.

Batranul Filotei sublinia importanta dragostei: “Daca un om construieste o casa si o lasa fara acoperis, aceasta casa nu-i foloseste la nimic. La fel este si omul care a dobandit toate virtutile si n-are dragoste: este ea o casa fara acoperis”.

Pentru a dobandi dragostea, acelasi Batran invata: “Omul bland se curateste de pacatele sale, caci Dumnezeu locuieste in el. Omul curatit de pacate este iluminat de razele Duhului Sfant si dobandeste dragostea”.
Gheorghe, Batranul din Drama, de asemenea, ii invata pe crestini sa fie iubitori: “Crestinul care-i iubeste pe toti oamenii si mai ales ii iarta pe cei ce i-au facut rau, merita sa primeasca rasplata de la Dumnezeu. Caci daca implinim toate faptele bune, dar nu-l iubim pe aproapele, nu facem nimic. Suntem un zero, un nimic! Iubirea, fratii mei, iubirea o cere Dumnezeu de la noi!”
Batranul Porfirie zicea: “Pentru ca toti sa te iubeasca, trebuie ca tu mai intai sa-i iubesti”.

+ I.P.S. Andrei Andreicut

ninina
QUOTE(liliana2u @ Jan 14 2010, 04:39 PM) *
si in alt concept, spiritual:

Dragostea vindeca sufletul

Batranul Filotei sublinia importanta dragostei: “Daca un om construieste o casa si o lasa fara acoperis, aceasta casa nu-i foloseste la nimic. La fel este si omul care a dobandit toate virtutile si n-are dragoste: este ea o casa fara acoperis”.


+ I.P.S. Andrei Andreicut

....foarte frumos.... trandafir.gif trandafir.gif si adevarat trandafir.gif
Aceasta este o versiune "lo-fi" a continutului principal. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formate si imagini, va rugam sa dati clic aici.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.