No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Momente speciale: botezul poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Momente speciale: botezul

In Traditii si sarbatori , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cel mai frumos botez la care am participat m-a incantat si  m-a impresionat in aceeasi masura. Traditiile au prins viata in acele momente magice si m-au determinat sa reflectez asupra fragilitatii vietii si asupra frumusetii unui copil plapand care mi-a transmis sensibilitate si emotie.

Taina Sfantului Botez are o semnificatie deosebita pentru fiecare familie care urmeaza traditia de crestinare a nou-nascutului. Amalgamul de practici populare si religioase a fost intotdeauna un taram mai putin cunoscut pentru mine, insa curiozitatea m-a impins sa patrund in simbolistica acestui moment deosebit.

In functie de religie, botezul urmeaza un drum bine stabilit si pasii care trebuie indepliniti atat acasa, dar si in biserica au, fiecare, o semnificatie anume. In urma botezului, "pacatul stramosesc" devine istorie! Cartea sfanta ne vorbeste despre mantuirea sufletului, despre mostenirea pacatului stramosesc si simbolul botezului. In urma ritualului de crestinare, copilul este purificat si este pregatit, astfel, sa infrunte viata cu sufletul curat. Parintii spirituali vegheaza asupra copilului!

Nasii au datoria spirituala sa vegheze asupra vietii copilului botezat si sa-i sprijine pe parintii sai cu sfaturi si impartasindu-le experienta lor de viata.

 

Apa sfintita – simbolul purificarii spirituale

Purificarea sufletului naste legende si controverse in lumea crestina si incita la dezbateri diverse grupuri de oameni interesati de acest domeniu. In momentul botezului, bebelusul este scufundat in apa sfintita din cristelnita pentru purificarea sufletului. Aceasta practica nu este foarte apreciata de copil si, in cele mai multe cazuri, acesta se sperie si plange.

 

Hainutele de botez ale copilului simbolizeaza curatenia interioara

Inainte de evenimentul care prilejuieste botezul unui copil, nasa ii cumpara acestuia un costumas special pentru botez. Albul hainutelor miniaturale dantelate simbolizeaza puritatea si gingasia celui mic.

 

Simbolistica numelor de botez

Numele copilului este ales in general in urma unei consultari cu nasii si, desigur, in functie de preferintele parintilor. De obicei, se tine seama de semnificatia numelui, iar copilul poarta numele nasei sau nasului. Frumusetea si magia acestui eveniment sunt marcate de petrecerea care urmeaza dupa ceremonia religioasa. Parintii sarbatoresc impreuna cu nasii si cu prietenii crestinarea noului membru al familiei si se bucura impreuna in jurul unei mese bogate de acest moment unic in viata.

 


Brindusa Cirlan





Cuvinte cheie: Botezul copilului , Semnificatia numelui


Articole recomandate:

Numele copilului: ce mai e la moda

"Iubitule, sunt insarcinata!" sau "Iubitule, in 9 luni vei fi tatic!" Cam asa suna o veste normala p ...

Legenda lui Mos Nicolae

Despre Sfantul Nicolae, sarbatorit in ziua de 6 decembrie, se spune ca a fost educat de mic intr-un ...

Traditii si obiceiuri la botez

Botezul este primul eveniment important din viata fiecarui om. Inca din cele mai vechi timpuri, bo ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?