No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Usturoiul, aliment miraculos poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Usturoiul, aliment miraculos

In Terapii naturiste , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Usturoiul este recomandat pentru tratamentul multiplelor infectii, dar si spre a fi folosit precum condiment in bucatarie. Afla mai multe despre acest aliment minune:

Proprietatile usturoiului

Ca si ceapa, usturoiul este folosit inca din antichitate ca si condiment, dar mai ales in scopuri terapeutice. Usturoiul este o planta extrem de bogata in substante nutritive, vitamine si enzime. Este originar din Africa si Asia Centrala. In Europa a fost adus in antichitate si preluat atat de medicina traditionala cat si de cea stiintifica.

Usturoiul contine:

-  uleiuri volatile care contin sulfura si oxid de alil, glicozizi sulfurati;

- alicina si garlicina, acestea avand proprietati antibiotice, bacteriostatice si actiune antistafilococica;

- saruri minerale precum sulf, siliciu, iod, potasiu, sodium etc.

- calorii, protide, glucide, lipide, celuloza

- apa, zinc, mangan

- vitaminele B si C

Proprietatile usturoiului:

- antiseptic, bactericid, antibacterian, antihelmintic;

- vasodilatator, hipotensiv;

- expectorant, febrifug;

- stimulant, apfrodisiac;

- contribuie la evitarea infarctului si trombozelor, diminuand agregarea plachetelor, care sunt elemente ale sangelui ce faciliteaza coagularea lui.


Indicatii si contraindicatii

Se recomanda folosirea usturoiului pentru:

- profilaxia si tratamentul bolilor infectioase, epidemii de gripe, difterie;

- afectiuni pulmonare, astm, bronsite cornice, gripa, guturai, tuse;

- diaree, dizenterie;

- paraziti intestinali, ascarizi, oxiuri, tenie;

- atonie digestive, hemoroizi;

- hipertensiune arteriala, ateroscleroza;

- litiaza urinara, oligurie (eliminarea urinei in cantitati anormal de mici);

- reumatism, guta, artroza, imbatranirea tesuturilor;

- tulburari de circulatie periferica, varice, edeme ale membrelor;

- astenie

Consumarea a 2-3 catei de usturoi pe zi, are rezultate deosebite in tratarea faringitelor, infectiilor intestinale si in prevenirea unor complicatii gripale. Impotriva surditatii de origine reumatismala, se introduce infiecare seara in ureche un tampon imbibat cu suc de usturoi, amestecat cu putin ulei.

Durerile de urechi pot fi combatute prin introducerea in ureche a jumatate de catel de usturoi maruntit, infasurat intr-un tifon, in care de asemenea se picura putin ulei.
Pentru viermii intestinali, se macereaza in apa sau lapte fiert, 3 catei de usturoi zdrobiti, timp de 6-8 ore. Se bea apoi acest amestec, in fiecare dimineata, cate o cana, timp de 3 saptamani.

In urma unor cercetari temeinice privind proprietatile terapeutice ale usturoiului, s-a constatat efectul sau anticancerigen mai ales in cazul cancerului de stomac si colon si al celui de piele.

Daca aveti insomnii, aflati ca o cantitate mai mare de usturoi va ajuta sa dormiti bine si profund. Usturoiul curata si regenereaza sangele, are efecte terapeutice multiple si impreuna cu ceapa, reprezinta cele mai sanatoase alimente.

 

usturoi

 

Contraindicatii:

- nu se recomanda femeilor care alapteaza, deoarece usturoiul schimba gustul laptelui matern si da colici bebelusului;

- a se evita in sindroamele congestive pulmonare, tuse seaca, tuse cu sange, friguri;

- iritatii gastrointestinale.

O intamplare care vine sa confirme calitatile deosebite ale usturoiului, a avut loc in timpul unei ierni napraznice, cand o molima a facut ravagii printre vite, in mai toate regiunile tarii. Vrand sa-si salveze animalele, un taran a dat fuga la farmacie pentru a face rost de un medicament cat mai eficient. Insa, spre surprinderea sa, farmacistul il trimise la aprozar pentru a cumpara usturoi.

Gospodarul il asculta si puse in ieslea animalelor, amestecat cu fan, zilnic, usturoi.
Cand febra ajunse si in satul sau, toate vitele vecinilor se imbolnavira si murira, doar ale sale ramasera sanatoase si scapara nevatamate.

 

Cum putem evita mirosul neplacut dupa ce mancam usturoi?

Arabii considera ca daca se combina ceapa cu usturoiul la aceeasi masa, ambele mirosuri se neutralizeaza.

Usturoiul, frecat bine cu ulei, inainte de a fi consumat, isi atenueaza foarte mult mirosul.
Salata verde, laptele crud, boabele de ienupar reduc si ele mirosul.
Consumul de fructe, dupa ce ati mancat usturoi, are de asemenea o contributie importanta in atenuarea mirosului.

Toate acestea sunt valabile si pentru ceapa!







Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?