Coada racului mai este denumita popular si argentina, forostoi, iarba gastii, sclinita etc. si creste pe langa paraie, pe pajisti umede si locuri necultivate.
Proprietatile plantei: diminueaza starile de spasm, calmeaza crizele de rinichi (nisip sau piatra). Este folosita in colicile stomacale, tulburari menstruale, inflamatii sau ulceratii ale pielii, gingivite.
Ceai (infuzie): 1 lingurita cu varf de coada racului (din flori si frunze) este oparita cu o cana de apa clocotita. Se strecoara si se beau 2 cani de ceai zilnic.
Ceai (decoct): 2 linguri (flori si frunze) se pun intr-o jumatate litru apa la fiert pentru 10-15 minute. Se strecoara si se beau pana la 2 cani de ceai zilnic. Este folosit si pentru gargara in afectiunile infectioase ale cavitatii bucale.
Proprietatile plantei: diminueaza starile de spasm, calmeaza crizele de rinichi (nisip sau piatra). Este folosita in colicile stomacale, tulburari menstruale, inflamatii sau ulceratii ale pielii, gingivite.
Ceai (infuzie): 1 lingurita cu varf de coada racului (din flori si frunze) este oparita cu o cana de apa clocotita. Se strecoara si se beau 2 cani de ceai zilnic.
Ceai (decoct): 2 linguri (flori si frunze) se pun intr-o jumatate litru apa la fiert pentru 10-15 minute. Se strecoara si se beau pana la 2 cani de ceai zilnic. Este folosit si pentru gargara in afectiunile infectioase ale cavitatii bucale.
Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro