No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Sarcina extrauterina poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Sarcina extrauterina

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Sarcina extrauterina. Care sunt cauzele sarcinii tubare si cum poate fi diagnosticata acest tip de sarcina.


ovulatie


Sarcina extrauterina
este adesea mentionata ca "sarcina tubara" si studiile demonstreaza ca afecteaza 2% dintre sarcini.

O sarcina extrauterina inseamna o sarcina care s-a instalat si dezvoltat intr-un alt loc decat uterul. Cel mai adesea, acest alt loc sunt trompele uterine, dar o sarcina extrauterina poate la fel de bine sa se instaleze in ovare, in colul uterin, sau chiar si in intestin - desi acest lucru se intampla foarte rar.

Exista numeroase motive posibile pentru cresterea acestor sarcini anormale. Printre acestea se numara si cresterea de infectii pelvine feminine, utilizarea mai frecventa a procedurilor de sterilizare a sexului feminin (precum "legarea trompelor uterine"), precum si utilizarea de inducere a ovulatiei - medicamente pentru infertilitate.

Femeile care au avut deja o sarcina extrauterina au de 13 ori mai multe sanse ca acest lucru sa se repete. De asemenea, femeile care fumeaza sunt de doua ori mai susceptibile la a avea o sarcina extrauterina decat cele nefumatoare.

Diagnosticarea unei sarcini extrauterine se bazeaza in general pe simptomele pacientelor, combinate cu o serie de teste de sange pentru depistarea unui hormon al sarcinii numit „beta-hCG”, precum si o ecografie. Uneori, o interventie chirurgicala este necesara pentru a ajuta la stabilirea diagnosticului, iar aceasta interventie, consta de obicei intr-o laparoscopie sau "operatie la nivelul buricului".

Trebuie sa spunem ca au fost facute progrese majore in tratamentul sarcinilor extrauterine.
In cazul in care sarcina este detectata destul de devreme si, daca sunt indeplinite anumite conditii, aceasta poate fi tratata cu un medicament injectabil numit metotrexat.

Acest tratament are rezultate foarte bune si foarte putine efecte secundare, dar, pacienta are nevoie de o supraveghere atenta din partea medicului, pana cand toate simptomele au disparut.

Din cand in cand, tratamentul acestei afectiuni implica o interventie chirurgicala. Dar aceasta interventie poate fi de multe ori doar o operatie conservatoare, care va elibera trompele uterine.

Dupa oricare dintre aceste tratamente, odata trompa uterina vindecata, aceasta ramane deschisa si funcţionala până la 80% din timp. In plus, aproximativ 60-80% dintre femeile care au avut o sarcina extrauterina, vor avea sansa unei sarcini normale.

Pe scurt, desi numarul sarcinilor extrauterine este in crestere, au aparut si tratamente foarte eficiente. Daca nu iti vine menstruatia, dar totusi ai dureri si sangerari, este bine sa te prezinti de urgenta la medicul tau.

Desi aceste simptome nu inseamna intotdeauna ca ai o sarcina extrauterina, in cazul in care este detectata destul de devreme, aceasta poate fi tratata cu metotrexat pentru a evita orice fel de interventie chirurgicala.








Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?