No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Pisica si sarcina: pericolul toxoplasmozei poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Pisica si sarcina: pericolul toxoplasmozei

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Animalele de casa sunt dragalase, insa perioada de sarcina te face receptiva la o multime de infectii dintre care unele le poti contacta de la pisica ta. Afla mai multe:



bebe si pisica


Medicii de obicei sugereaza ca femeile gravide sa evite curatarea cutiei de nisip a pisicii. Aceasta sugestie se bazeaza pe problemele de sanatate care pot aparea datorita parazitilor din fecalele de la pisici.

Identificarea toxoplasmozei la femeile gravide

Parazitul toxoplasma gondii este des intalnit in intestinele pisici. Acesti paraziti sunt in fecalele de pisica, care apoi sunt depozitate in cutia de nisip a pisicii.

Infectia cu toxoplasmoza

Oamenii se pot infecta cu usurinta cu paraziti prin curatarea cutiei de nisip a pisicii, aceasta infectie poate cauza toxoplasmoza la om. Desi adultii sanatosi nu sunt afectati de toxoplasmoza, sanatatea copilului poate fi afectata.

Efecte infectie la gravide

Copiii pot fi infectati cu toxoplasmoza inainte de a se naste si se pot imbolnavi,  putand sa se nasca cu defecte congenitale, afectiuni ale ochilor si ale creierului. In unele cazuri aceasta infectie poate cauza avort spontan.

pisicuta familiei

 

Teste pentru a indentifica toxoplasmoza

Desi testele de sange sunt disponibile, acestea nu sunt recomandate in mod obisnuit, de aceea daca ai nelamuriri in legatura cu toxoplasmoza in timpul sarcinii, adreseaza-te medicului.

Prevenirea infectiei

Pentru a evita expunerea la parazitul toxoplasma gondii, femeile gravide nu ar trebui sa se ocupe de curatarea cutiei de nisip a pisicii in timpul sarcinii. Daca trebuie sa te ocupi de acest lucru foloseste manusi de cauciuc si spala-te pe maini dupa aceea.
 





Cuvinte cheie: Perioada de sarcina



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?