No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Masurarea lungimii colului uterin poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Masurarea lungimii colului uterin

In Sarcina , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Metoda de a masura lungimea colonului uterin este un test prenatal recomandat in evaluarea termenului care preveste nasterea.

Poti fi sfatuita de catre personalul medical sa faci o astfel de analiza in cazul in care ai antecedente de nasteri premature sau pierderi de sarcina.

Cervixul este asezat in punctul in care uterul se deschide catre vagin.

Evaluarea cervixului urmareste depistarea semnelor ce prevestesc nasterea inainte de termen. Scanarea este recomandata mai ales in cazurile in care astepti gemeni.

Cervixul ar trebui sa stea inchis pe toata durata sarcinii pana inaintea momentului nasterii. Daca acesta incepe sa se deschida mai devreme exista pericolul de a pierde sarcina. La capatul canalului cervical exista un dop gelatinos.

Pierderea dopului gelatinos inainte de vreme poate deschide calea unor infectii catre uter. Inca nu se stie cu siguranta daca infectiile intra pentru ca cervixul nu este inchis cum trebuie sau pentru ca infectiile duc la deschiderea lui.

Oricum, infectiile trebuie tratate cu promptitudine.

Gravida la spital

 


Se masoara colul uterin si se observa daca acesta incepe sa se deschida sau se se scurteze. In aceste cazuri medicul iti poate recomanda amplasarea unui fir pentru a strange cervixul.

Procedura aceasta, numita cerclaj, se va realiza doar in caz de absoluta necesitate deoarece poate creste riscul unei infectii.

O examinare cu ultrasunete a vaginului poate fi cea mai buna pentru ca se va observa cervixul mult mai usor. In timpul scanarii cervixul se vede ca un canal lung de 3-5 centimetri care se inchide, pe de-o parte, la capatul superior al vaginului si in cealalta parte, la capatul inferior al uterului.

Partea inferioara a uterului este cea care incepe sa se deschida prima si va arata sub forma unui V pe ecran. Pe masura ce se deschide va lua forma unui U.

Daca cervixul are mai putin de 2,5 cm atunci se va pune un fir care sa il stranga si sa opreasca deschiderea. Procedura de cerclaj se face in spital, sub anestezie generala si se va indeparta firul cu cateva saptamani inainte de termenul nasterii.

Dupa incheierea examinarii, in functie de starea ta de sanatate si de modul cum au decurs alte celelalte sarcini (daca e cazul), poate f nevoie sa mai faci investigatii la 16 saptamani, 20 de saptamani si 24 de saptamani de sarcina.

Daca cervixul tau este suficient de lung si inchis atunci acestea nu vor mai fi necesare. In cel de-al treilea trimestru de sarcina se fac ecografii si recoltari de secretii vaginale pentru a depista eventuale infectii.

Investigatiile sunt foarte importante mai ales pentru a recunoaste elementele din timpul travaliului. In mod normal apar contractii dureroase pe masura ce se deschide canalul cervical.

In cazul in care acesta este mai subtire, se poate rupe fara obisnuitele semne de durere sau sangerare.

Mai mult, nu exista riscuri nici pentru tine nici pentru copilas atunci cand faci o ecografie.






Articole recomandate:

Ecografia in timpul sarcinii

Ecografia fetala reprezinta un test efectuat in timpul sarcinii care utilizeaza fascicule de ultrasu ...

Anomaliile uterine

Rareori, anomaliile uterine cauzeaza infertilitate. Acestea creaza probleme fatului sau duc la avort ...

Inaltimea fundului uterin

Inaltimea fundului uterin este o distanta cu ajutorul careia se poate afla daca ceva este in neregul ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?