No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Lista primelor simptome de sarcina poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Lista primelor simptome de sarcina

In Sarcina , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Sarcina reprezinta o perioada frumoasa din viata unei femei, mai ales daca isi doreste bebelusul pe care il asteapta... 9 luni ce includ evenimente si lucruri minunate, unele dintre ele sunt unice, iar altele sunt de-a dreptul coplesitoare. Simptomele unei sarcini difera de la o femeie la alta, dar majoritatea sunt comune.

Chiar daca a fi insarcinata si a astepta un bebe este o bucurie,aceasta perioada de 9 luni este solicitanta  atat dpdv fizic cat si psihic. Am adunat de la femeile ce fac parte din viata mea si care s-au bucurat de perioada sarcinii, toate informatiile necesare iar in  cele ce urmeaza voi descrie care sunt principalele simptome ce ne dau de inteles ca vom fi viitoare mamici:

 

Intarzierea menstruatiei

Este principalul motiv pentru care femeile se duc cu gandul la o eventuala sarcina, dar nu intotdeauna absenta menstruatiei se datoreaza sarcinii ci si pierderii sau castigarii excesive in greutate, oboselii, problemelor hormonale, tensiunii, stresului sau stoparea administratii pilulei contraceptive.

Din acest motiv trebuie sa luam in calcul si alte posibile cauze ale acestui simptom pentru a sti cu siguranta daca suntem insarcinate.

Sanii umflati si tari sau durerosi la atingere

Acest simptom apare de regula la o saptamana sau doua dupa ce conceptia a avut loc si poate fi corelat atat cu o eventuala sarcina cat si cu un dezechilibru hormonal, cauzat de anticonceptionale sau datorita faptului ca putem fi in perioada dinaintea menstruatiei. Si in acest caz trebuie sa se tina cont si de alte posibile cauze, dar in cazul in care motivele anterioare nu le regasim in cazul nostru, este foarte posibil sa concluzionam ca putem fi insarcinate.

Greturile matinale

Reprezinta cel mai cunoscut simptom dupa cel al intarzierii menstruatiei, ce apare dupa primele 2 saptamani de sarcina.

Unele femei sunt foarte norocoase si nu au parte de aceste greturi matinale deloc sau aproape deloc, insa altele le simt pe deplin aproape pe tot parcursul sarcinii. Insa este important de stiut ca putem  avea greturi si din cauza unei intoxicatii alimentare, din cauza stresului prea mare sau din cauza unor probleme cu stomacul.

Oboseala

Este un simptom al unei eventuale sarcini ce poate incepe chiar din prima saptamana a acesteia. Dar pot fi si alte explicatii pentru oboseala, in afara de o posibila sarcina: stresul, depresia, raceala, gripa sau alte boli care ne pot extenua peste limita.

Durerile de cap

Acest simptom poate sa fie cauzat de cresterea brusca a nivelului hormonilor din corp, dar putem suferi de dureri de cap si din alte motive.

Urinarile frecvente

Un simptom mai intarziat datorita caruia intre saptamanile 6-8 ale sarcinii s-ar putea sa facem mai multe drumuri la baie decat de obicei. Urinarile frecvente pot fi si un semn al infectiilor tractului urinar, al consumului mare de lichide sau exesul de diuretice,etc.

Inchiderea culorii areolei

Areola reprezinta acea portiune de piele din centrul sanului, care in perioada de inceput a sarcinii se poate inchide la culoare.

Durerile de spate

In afara de castigul in greutate si marirea uterului care mai tarziu vor agrava durerea de spate, si schimbarile hormonale pe care le sufera corpul pentru a se pregati de sarcina, cum ar fi intinderea ligamentelor pentru sustinerea greutatii pot determina o durere insuportabila in zona spatelui.

 

femeie insarcinata

 

Pe langa aceste simptome principale a sarcinii o femeie se mai poate intalni si cu alte  simptome, precum cele nervoase: irascibilitate, instabilitate emotionala, dar si cu stari de slabiciune si somnolenta.

In cazul in care ne asteptam din diverse motive la o eventuala sarcina,este important sa depistam simptomele ce au legatura cu aceasta,pentru a fi sigure ca vom fi mamici si pentru a astepta un bebe sanatos....si din acest motiv trebuie sa facem un test de sarcina ce ne va asigura in proportie destul de mare de existenta unui copilas.

Dupa realizarea testului de sarcina este necesar sa ne adresam cat mai curand posibil unui medic specialist, pentru a ne monitoriza indeaproape sarcina, astfel incat sa nu existe probleme pe parcursul inaintarii in cele 9 luni de sarcina.

Tot ce ne ramane de facut dupa aflarea faptului ca suntem insarcinate, este sa avem grija de noi si sa adoptam un stil de viata sanatos, ce include o alimentatie echilibrata, odihna si evitarea supararilor si stresului.Daca avem grija de noi,avem grija si de bebele ce urmeaza sa vina pe lume.

 

E minunat sa fii mamica!

 


Pusca Violeta





Cuvinte cheie: Simptome de sarcina



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
HaviHavier
HaviHavier

your friend best tattoo removal yonkers

2021-03-25 la 03:57

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?