No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Inseminare artificiala poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Inseminare artificiala

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Procedura de inseminare artificiala este adesea folosita atunci cand: sunt probleme ale mucoasei cervicale, calitate redusa a spermei, sperma inactiva.



Inseminarea artificiala este o optiune cand performanta sexuala este afectata cum ar fi impotenta, probleme psihologice cum ar fi obezitatea, unde penisul este prea mic si afecteaza performanta sexuala.

Acesta metoda este folosita doar dupa ce s-a incercat tratarea infertilitatii prin alte mijloace.

Sperma este colectata, spalata si apoi injectata cu ajutorul unei seringi in vagin (are o probabilitatea de succes de doar 12%) sau direct in uter (are o rata a succesului intre 10-22%) in perioada fertila.

Cand femeia este inseminata cu sperma donatorului pentru a ramane insarcinata, inseminarea artificiala se numeste inseminarea donatorului.

De obicei, inseminarea donatorului se aplica la cupluri cu probleme de infertilitate sau pentru femei singure, femei in varsta sau cupluri de lesbiene care isi doresc copii.

Femeile care folosesc inseminarea artificiala trebuie sa poata ovula, sa nu aiba probleme ale fazei luteale ca sa poata proteja embrionul in uter, sa aiba trompe uterine sanatoase, sa nu aiba malformatii ale pelvisului sau infectii grave.

Exista trei modalitati de inseminare artificiala:

•    Inseminarea omoloaga

Cand materialul seminal al partenerului este spalat si pozitionat intr-un recipient in uter in timpul ovulatiei. Pentru a pune sperma spalata in recipient trebuie sa mergi la clinica.

•    Inseminarea intracervicala (IIC)


IIC este mai complicata. In vaginul tau este introdus un speculum, adica un instrument de plastic sau de metal, ce il ajuta pe medic sa tina deschis vaginul si sa expuna colul uterin.

Un tub de plastic subtire, denumit cateter, este inserat in vaginul tau pana cand atinge colul uterin. Apoi, o seringa umpluta cu spermatozoizii partenerului este atasata la capatul cateterului.

O mostra de spermatozoizi este impinsa afara din seringa si traverseaza cateterul, fiind apoi depozitata in jurul colului uterin. Dupa inseminare, o capsula de burete moale poate fi plasata deasupra colului uterin, pentru a preveni scurgerea oricarui spermatozoid.

•    Inseminarea intrauterina (IIU)


IIU are rezultate mai bune decat IIC (10-25%) atata timp cat inseminarea se face la timp. Procesul IIU implica inserarea unui cateter foarte subtire, flexibil, prin colul uterin, prin care sunt injectati in uter spermatozoizii pregatiti.

Uneori medicamentele pentru fertilitate sunt combinate cu procedura IIU.






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?