No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Evaluarea cauzelor avortului spontan poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Evaluarea cauzelor avortului spontan

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cauzele avortului spontan si tratamentul oferit femeilor gravide ce au trecut prin trauma unui avort spontan.




avort spontan



Cauze ale avortului spontan


Majoritatea medicilor nu vor face investigatii in cazul unui avort singular, avand in vedere ca sansele de a avea o sarcina normala sunt mari, de 80-90 % chiar si dupa doua avorturi spontane. In cazul femeilor care au suferit avorturi spontane recurente, se va lua in considerare tiparul avorturilor spontane precedente. La femeile care au suferit 3 avorturi spontane consecutive, se vor analiza cauzele acestora.

Se vor efectua urmatoarele analize la femeile care au avut mai mult de 3 avorturi spontane.
Analize de sange, pentru a identifica eventuale anomalii cromozomiale ale cuplului care ar putea fi transmise fatului. Cuplul poate fi normal, dar poate avea defecte cromozomiale, care combinate pot cauza moartea embrionului. Aceasta analiza se numeste analiza cromozomiala (karyotyping) si va fi efectuata de ambii membrii ai cuplului. Un hysterosalpingogram (sau HSG) poate identifica anomalii ale uterului.

Analiza anticorpilor antinucleari, anticorpilor anticardiolipina, VDRL, RPR, testele pentru lupus si unele dintre analizele de sange sunt folosite pentru a diagnostica bolile sistemice autoimune. Asa cum am descris deja, o parte dintre acestea pot fi cunoscute de medic si de pacienta inaintea sarcinii, dar nu toate. Se pot efectua si alte analize ale anticorpilor.


trauma avort spontan



Ce tratamente le sunt oferite femeilor care au suferit un avort spontan

In aceasta situatie principalul scop al medicului va fi sa afle daca femeia a eliminat intregul produs de conceptie. Daca tesuturile au fost eliminate in intregime, femeia trebuie doar tinuta sub supraveghere. Insa o femeie care nu a eliminat tesuturile in intregime (a suferit un avort incomplet) trebuie supusa procesului de dilatatie si chiuretaj pentru a elimina tesuturile reziduale din uter. Procedura are loc cu anestezie locala, iar ulterior pot fi prescrise antibiotice.








Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?