No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Esti pregatita sa fii mamica? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Esti pregatita sa fii mamica?

In Sarcina , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Dorinta de a avea un bebelus nu inseamna neaparat ca esti pregatita sa fii mama. Ce masuri trebuie sa iei pentru a nu avea probleme in timpul sarcinii?

Intrebarile pe care le pune o femeie care doreste un copil sunt multe si unele dintre ele sunt de natura sa creeze angoase. Este bine sau nu sa procedam intr-un anumit fel? Iata ce raspund specialistii:

 

Ce este indicat sa faci si ce nu in timpul sarcinii?


1. Cateva kilograme in plus nu dauneaza

Fals.


In ceea ce priveste greutatea, este indicat sa o ai mereu sub control si sa eviti excesele, indiferent ca vrei sau nu sa ai un bebe in viitorul apropiat. Atat excesul de greutate, cat si kilogramele in minus afecteaza fertilitatea. Si dupa ce ai ramas gravida este important sa-ti tii sub control greutatea.

gravida

Excesul de kilograme expune gravida si fatul la complicatii. La fel se intampla si daca iti impui un regim restrictiv. Incearca sa ai o greutate optima atat inainte de a ramana insarcinata, cat si in timpul sarcinii.

 

2. Alimentatia iti asigura necesarul de Omega 3

Adevarat.


Omega 3 este important atat pentru viitoarea mamica, cat si pentru fat: scade riscul de nastere prematura si ajuta la dezvoltarea creierului fatului. Mananca peste de doua ori pe saptamana. Suplimentele cu Omega 3 sunt, la randul lor, recomandate.

 

3. Controlul stomatologic este indicat inainte de sarcina

Adevarat.


In gura sunt foarte multi microbi, iar unii dintre acestia, ajunsi in sange, pot cauza infectii grave periculoase in timpul sarcinii. De asemenea, ingrijirile medicale difera in timpul sarcinii. De aceea, este indicat sa faci un control stomatologic inainte de a ramane gravida.

 

4. Sunt indicate suplimentele pe baza de acid folic

Adevarat.


Carenta de acid folic (vitamina B9) sporeste riscul de malformatii grave (spina bifida) si poate incetini cresterea fatului. Medicii recomanda suplimentele de acid folic nu doar in timpul sarcinii, ci in perioada premergatoare, adica cu cateva luni inainte de concepere.


5. Este bine sa fii la zi cu vaccinurile

Adevarat.

 

viitori_parinti

Unele boli sunt foarte grave in sarcina, dar vestea buna este ca exista vaccinuri pentru ele. Atentie! Vaccinurile trebuie facute inainte de a ramane insarcinata. Este indicat ca vaccinurile contra rubeolei, rujeolei sau contra tusei convulsive sa fie facute nu doar de viitoarea mamica, ci si de viitorul tata si de cei care urmeaza sa stea in preajma bebelusului.

 


6. Dupa cativa ani de casnicie, relatia voastra merge foarte bine

Adevarat.


Un cuplu unit si fericit reprezinta una dintre cele mai importante conditii pentru proiectul Bebe. Relatia stabila, armonioasa, bazata pe dragoste si sustinere reciproca este necesara pentru a-i asigura bebelusului un mediu sanatos, in care sa se dezvolte armonios.

 

7. Viata profesionala nu este tocmai roz

Fals.


Viata profesionala stabila este de preferat, insa partenerii unui cuplu nu trebuie sa aiba situatia ideala pentru a avea un bebelus, intrucat este foarte posibil ca aceasta sa nu apara niciodata sau sa apara prea tarziu. Stresul nu este un stimulent pentru fertilitate si nu este indicat nici in sarcina.

 

8. Vaccinul antigripal este indicat

Adevarat.


La inceputul sarcinii, este contraindicata vaccinarea impotriva virusului gripal. Gripa este una dintre cauzele avortului spontan. Cel mai bine este sa faca vaccinul antigripal inainte de a ramane insarcinata.

 

9. Fumatul fara excese nu este daunator

Fals.


Fumatul dauneaza fertilitatii si este periculos si pentru fat. Ar fi bine ca atat viiitoarea mamica, cat si viitorul tata sa renunte la acest obicei chiar inainte de instalarea sarcinii.






Articole recomandate:

Cele mai bune pozitii pentru a ramane insarcinata

Atunci cand un cuplu incearca sa conceapa un copil, gandurile legate de ovulatie, mucusul cervical ...

Dificultati in a ramane insarcinata

Multe femei amana momentul maternitatii iar asta poate fi unul din principalele motive pentru care s ...

Stresul in timpul sarcinii

Odihna si viata normala sunt foarte importante pentru sanatatea ta si a copilului tau, mai ales in ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?