No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Energizeaza-te in timpul sarcinii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Energizeaza-te in timpul sarcinii

In Sarcina , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Sarcina te face sa te simti epuizata? Exista cateva modalitati de a-ti recapata energia si de a fi in forma pe parcursul acestei perioade speciale din viata ta.

Poate ti se pare ca sarcina si energia nu sunt tocmai compatibile, mai ales ca in ultimul timp te-ai simtit tot mai obosita si lipsita de vlaga. Iata cateva metode care te vor ajuta sa fii sanatoasa, relaxata si binedispusa pe tot parcursul sarcinii.

 

Fii in forma in timpul sarcinii!


Miscarea


Doctorii declara ca persoanele care fac exercitii fizice sunt mai sanatoase si mai energice, putina miscare in plus putand face minuni. Iata cateva tipuri de exercitii la care poti recurge atunci cand esti insarcinata:

 

yoga_in_sarcina

 

- Plimba-te zilnic, chiar si prin casa. Ia lectii de yoga – bineinteles, avand grija la dificultatea miscarilor. Daca ai cum sa ajungi intr-un parc, unde vei combina plimbarea cu aerul curat, nu ezita sa mergi la cate o plimbare relaxanta.

- In timp ce te uiti la televizor, fa cateva exercitii – poti folosi stepperul sau bicicleta, in cazul in care ai acasa un astfel de aparat. Creierul va fi mai oxigenat, iar corpul mai sanatos.

- Asculta muzica atunci cand faci sport. Vei observa ca totul devine mai distractiv si ca iti este mult mai usor sa te tii de exercitiile zilnice. Poti, de asemenea, sa incerci miscari usoare de dans si sa iti inviti si ceilalti membri ai familiei sa se alature.

 

Somnul


Traim intr-o societate care, de multe ori, ne determina sa muncim foarte mult si sa uitam de odihna. Daca vrei sa nu-ti pierzi energia, dormi aproximativ 8-9 ore pe noapte. Vei observa cum acest obicei incepe sa faca minuni asupra corpului si mintii tale. Vor exista si momente in care nu vei putea sa adormi, dar nu trebuie sa te ingrijorezi: majoritatea gravidelor tind sa aiba probleme cu somnul. Relaxeaza-te si gandeste-te la ceva placut, aseaza-te in pat intr-o pozitie comoda, urmareste un film sau citeste o carte – vei vedea cum somnul incepe incet-incet sa iti dea tarcoale.

 

Hrana sanatoasa


Ai grija la ceea ce mananci si incearca sa pui accent pe alimentele sanatoase si nutritive. Broccoli-ul este o sursa excelenta de beta-caroten si vitamina C, asa ca te va revigora cu siguranta. Afinele contin antioxidanti care iti protejeaza organismul si iti stimuleaza creierul. Alimente precum carnea de pui, cartofii dulci si bananele iti ofera necesarul de B6, aceasta vitamina ajutand corpul sa produca serotonina, hormonul care te face sa fii calma si fericita.

Nu uita sa bei multa apa si sa eviti bauturile care contin cofeina.

pizza

Linistea psihica


Nu doar corpul trebuie protejat si rasfatat, ci si mintea are nevoie de o atentie sporita. Poti incerca sa meditezi – inchizand ochii si concentrandu-te la ceva foarte important pentru tine – deoarece meditatia iti intareste sistemul imunitar, iti regleaza tensiunea si te energizeaza. Daca aceasta metoda nu te entuziasmeaza, recurge la relaxarea prin respiratie: timp de doua minute respira adanc si rar. Vei reusi sa te calmezi si sa te revigorezi.

Gaseste-ti timp pentru tine: fie ca dormi, citesti o carte buna sau asculti muzica preferata, asigura-te ca nu uiti sa ai portia ta zilnica de rasfat. Petrece-ti timpul cu familia si cu prietenii, zambeste, iubeste si bucura-te de fiecare moment al acestei perioade deosebite.






Articole recomandate:

Frumusetea in sarcina: parul, pielea si unghiile

Cel mai adesea, pe la mijlocul sarcinii, traversati o perioada de inflorire maxima, in care aratati ...

10 sfaturi de la Miriam Stoppard pentru piele in timpul sarcinii

Sarcina poate fi o perioada stresanta pentru femei, in special pentru pielea acestora. Descopera cat ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?