No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Ecografia poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Ecografia

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Ecografia poate fi de mai multe feluri si facuta periodic, in timpul sarcinii, te va ajuta sa afli mai multe informatii despre copilul tau.

Ecografia trimite ultrasunete de inalta frecventa prin uter. Acestea formeaza ecouri si sunt transformate in imagini pe ecran care iti afiseaza pozitia si miscarile bebelusului tau.



Tesuturile tari, cum ar fi oasele, vor fi albe. Tesuturile moi vor fi gri, iar lichidele cum ar fi lichidul amniotic va aparea negru.

Doctorul va interpreta aceste imagini.

Cei mai multi parinti abia asteapta acest test, fiindca le da o prima imagine a bebelusului.

Poti primi o fotografie, desi unele spitale taxeaza acest lucru. Dar oricat de pretuita ar fi prima imagine a copilului, aminteste-ti ca acest test se face pentru a te asigura ca bebelusul tau se dezvolta normal.

Ecografiile sunt, de obicei, efectuate de radiologi sau moase instruiti in ecografie. La anumite sarcini s-ar putea sa fie nevoie de scanari speciale, care sunt facute de specialisti in medicina fetala.

In functie de etapa sarcinii in care esti, ecografiile sunt pentru:


    - Verificarea batailor inimii bebelusului.

    - Confirmarea unui singur copil.

    - Detectarea unei eventuale sarcini extrauterine.

    - Detectarea cauzelor posibilelor sangerari.

    - Termenul sarcinii prin masurarea copilului.

    - Detectarea sindromului Down prin masurarea lichidului din ceafa copilului intre 11-14 saptamani.

    - Ajuta testele de diagnostic, cum ar fi amniocenteza aratand pozitia copilului si placenta.

    - Examineaza organele copilului.

    - Diagnosticheaza anumite anomalii, cum ar fi spina bifida.

    - Detecteaza pozitia placentei.

    - Se masoara rata de crestere a bebelusului.

Tot cu ajutorul ecografului se poate determina sexul copilului, dar daca fatul nu sta intr-o pozitie potrivita s-ar putea sa fie mai greu. Verifica politica spitalului, pentru ca sunt unele care nu dezvaluie sexul copilului.

S-ar putea sa fie nevoie sa bei cateva pahare de apa, astfel incat pelvisul sa fie impins in fata prin vezica biliara, oferind o mai buna imagine a copilului.

Ti se va pune niste gel pe burta si cu un dispozitiv plimbat pe burta medicul va vedea imagini cu copilul tau. Daca esti supraponderala sau imaginile nu sunt clare, probabil ca va fi nevoie de o scanare vaginala numita si ecografie transvaginala.

Traductorul vaginal este lung si ingust pentru a nu crea disconfort. Se va folosi un capac similar cu un prezervativ care se va unge cu mult gel, astfel incat sa intre cu usurinta.

Nu este necesar sa fie introdus profund si nu te va afecta nici pe tine, nici pe copilul tau. Scanarea vaginala ofera o imagine mai clara, mai ales daca esti la inceputul sarcinii.

Ecografia nu doare, dar s-ar putea sa simti un usor disconfort, mai ales daca ai vezica plina. Nu va trebui sa bei apa daca sarcina este avansata, dar ti se va spune daca totusi trebuie.

Cele mai multe femei prefera scanarea vaginala fiindca se poate face cu vezica goala. S-ar putea sa te simti jenata, dar aminteste-ti ca medicul care efectueaza testul, face asa ceva zilnic.

Vei fi acoperita cu un cearsaf, iar daca-ti relaxezi muschii, traductorul va intra cu usurinta fara sa-ti fie incomod.






Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?