No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Cum sa atenuezi greturile matinale? poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Cum sa atenuezi greturile matinale?

In Sarcina , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Simti ca te ia greata numai la gandul ca trebuie sa mananci? Linisteste-te, 50% dintre femeile insarcinate se confrunta cu aceasta problema. Cu toate ca greturile matinale sunt dificil de suportat, ele sunt normale si pot fi atenuate. Iata cateva sfaturi in acest sens!

De ce gravidele au greturi matinale?

De regula, greata apare in primele saptamani de sarcina si dispare abia la finalul celei de-a treia luni (care marcheaza incheierea primului trimestru), insa exista si gravide care se confrunta cu aceasta problema mai mult sau mai putin timp. Cu toate ca-ti displac, greturile matinale constituie un semn bun.

Astazi este cunoscut faptul ca varsaturile cauzate de sarcina sunt ereditare si s-a descoperit ca greturile se datoreaza hormonilor. Gravidele care se simt rau des prezinta o concentratie mai mare de hormon HCG in sange. Intre saptamana a 8-a si a 10-a de sarcina, hormonul HCG este prezent in cea mai mare cantitate, anuntand atenuarea greturilor matinale odata cu a 12-a saptamana de sarcina.

Greturile protejeaza fatul. Corpul gravidelor respinge anumite substante care pot dauna sanatatii viitorului bebelus. In fruntea listei sunt alcoolul, nicotina si cafeaua. In unele cazuri, femeia insarcinata refuza sa manance oua, carne sau peste, intrucat aceste alimente pot contine bacterii impotriva carora sistemul lor imunitar nu poate lupta.

 

Cum poti atenua greturile matinale?

● Greturile apar dimineata, atunci cand nivelul glicemiei este mic. Inainte sa te indrepti spre baie pentru rutina matinala, incearca sa mananci paine, biscuiti sau fructe uscate. Bea ceai de menta putin indulcit, intrucat acesta are un efect calmant si ajuta la ridicarea nivelului de glicemie.

● Bea cat mai multe lichide, in principal apa, dar si ceai, suc de legume sau de fructe preparate in casa etc.

● O alternativa pentru lichide o reprezinta fructele apoase, precum pepenele sau strugurii. Din cand in cand, este indicata si o inghetata.

● Evita alimentele grase si mancarurile condimentate. Alimentele usoare, precum fructele, legumele sau produsele lactate nu solicita stomacul si sunt mai sanatoase.

● Privilegiaza gustarile pe tot parcursul zilei: rontaie cate un biscuit sau mananca o banana, astfel incat sa nu ai niciodata stomacul gol. Cel mai eficace mod de a lupta impotriva greturile matinale este sa le impiedici sa apara.

● Nu te intinde imediat dupa ce ai mancat. Asteapta doua ore inainte de a-ti face siesta.

● Un remediu din partea bunicii? Consuma o lingura de miere inca de la primele semne de greata.

● In ultima instanta, apeleaza la medicamentele recomandate de medic. In niciun caz nu lua medicamente fara sa ceri sfatul acestuia!






Articole recomandate:

Metode de a combate greturile matinale

Greturile de dimineata sunt extrem de neplacute pentru toate viitoarele mamici. Invata cum le poti a ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
HaviHavier
HaviHavier

greatest closet design okc

2021-03-25 la 04:03

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?