No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Abc-ul unei sarcini sanatoase poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Abc-ul unei sarcini sanatoase

In Sarcina , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Bebelusii sanatosi se dezvolta armonios atunci cand mama este sanatoasa si are o alimentatie corespunzatoare pe durata celor 9 luni, fara a lua in considerare factorul genetic.

ABC-ul sarcinii pornind de la ce sa mananci, ce sa nu mananci si pana la ceea ce trebuie sa faci pentru a avea un bebe sanatos.

Pentru a creste sansele unei sarcini sanatoase, urmareste acest mic ghid:

Acid folic
e important. Ia un supliment de 400 micrograme de acid folic inainte de a fi insarcinata pentru a reduce riscul defectelor prenatale. In timpul sarcinii, vitaminele prenatale contin si acidul folic de care ai nevoie.

Balonarea este comuna in randul femeilor gravide. Identifica alimentele care te supara si acorda timpul necesar mestecarii pentru a prevenii flatulenta.

Calciul este necesar unei structuri osoase puternice. Cand nu ai suficient calciul organismul tau va prelua rezervele de calciu din oase si il va transmite copilului.

Durerea de spate? Este una din cele mai frecvente probleme pentru femeile insarcinate. Evita ridicarile bruste si statul in picioare pentru perioade mari de timp. Poarta pantofi confortabili si imbracaminte lejera.

Evita substantele periculoase precum mercurul si alcoolul care pot dauna fatului.

Fierul
este un mineral care te poate ajuta sa creezi hemoglobina. Aceste celule duc oxigenul la copil, astfel trebuie sa te asiguri ca ai suficient fier in organism pentru a evita anemia.

Greata
este un simptom des intalnit in sarcina si poate fi declansat instantaneu de unele mirosuri sau de vederea anumitor alimente. Incearca sa iei 5-6 gustari pe zi, in loc de 3 mese mari.

 

apetit_sarcina


Hrana sanatoasa si sport
. In general, majoritatea femeilor gravide au nevoie in jur de 300 de calorii pe zi pentru a sustine cresterea si dezvoltarea copilului. Aceasta proportie a caloriilor depinde de greutatea ta dinainte de sarcina. Pentru exercitiile fizice recomandate pentru o mai buna o oxigenare a celulelor, consulta medicul daca sarcina nu te impiedica de la efort fizic.Ai grija insa sa nu te suprasoliciti.

Intretine o rutina sanatoasa
. Pastreaza obiceiurile alimentare, consumand multe legume si fructe. Evita mancarea grasa si condimentele care te pot deranja la stomac.

Joaca-te
, canta si citeste povesti copilului. Un studiu realizat asupra efectelor vocii mamei asupra dezvoltarii fatului a avut doar rezultate pozitive. In plus orice emotie a mamei este transmisa spre cel mic, astfel nu uita sa zambesti.

Kilogramele in plus. Nu te preocupa de kilogramele in plus acumulate in timpul sarcinii. Dupa nastere cele mai multe vor fi eliminate in mod natural, iar restul caloriilor sunt consumate prin laptele matern.

Laptele matern
este cea mai buna mancare pentru bebelusi in primul an de viata. Acesta trasmite toti nutrientii necesati pentru o alimentatie echilibrata si in plus il fereste de bacterii.

Mostenirea genetica
poate decide starea de sanatate a copilului. Informeaza-te asupra istoricului de sanatate al familiei care poate sa faca o diferenta majora in ceea ce priveste sanatatea copilului tau.

Nucile sunt un alimente hranitor care dau energie, ofera satietate si in plus imbunatatesc conexiunile cerebrale. Astfel consumand 100g de nuci in fiecare zi rezervele de energie vor fi mereu la un nivel ridicat

Obiceiurile nesanatoase
precum consumul de alcool sau tutunul trebuie evitate. Acestea pot cauza nasterea prematura, probleme cardio-vasculare, probleme respiratorii si chiar sindromul mortii subite.

Presiune sanguina marita
, diabet. Daca suferi de o boala ce necesita supravegherea medicala, acorda multa atentie acestui lucru, deoarece trebuie evitati toti factorii care pot pune in pericol copilul.

Repaus. Nu incerca sa te suprasoliciti, acorda-ti anumite intervale de timp pentru a te odihni. Chiar si 30 de minute de somn te pot ajuta sa te relaxezi atunci cand simti ca lucrurile scapa de sub control.

 

alimentatia_gravidei


Suplimentele nutritive, chiar si cele naturiste pot dauna copilului si chiar sa provoace defecte la nastere.Consulta medicul inainte de a lua orice fel de suplimente.

Toxoplasmoza este o infectie cauzata de un parazit. Tomoplasmoza are consecinte grave asupra fatului.

Nu consuma carne cruda
sau gatita in sange, in special miel sau porc. Spala bine mainile si daca ai o pisica nu ii curata tu nisipul, deoarecele animalele de casa sunt adesea purtatoare.

Urinarea frecventa. Nevoia de urinare frecventa creste la femeile gravide. Evita consumul bauturilor cu cofeina precum cafeaua si ceaiul negru.

Vaccinurile te pot proteja pe tine si pe copilul tau de infectii. Daca esti gravida sau ai de gand sa ramai insarcinata, medicul tau iti poate recomanda in functie de istoricul tau medical daca ai nevoie sau nu de aceste vaccine.

Xilina
. Evita anesteziile cu xilina, acest calmant alaturi de mepivacaina si prilocaina ajung la bebelus in proportie de 30%, penetrand placenta.






Cuvinte cheie: Toxoplasmoza



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?