No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Diabetul gestational poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Diabetul gestational

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Diabetul gestational apare la un numar relativ mic de gravide, insa netratarea unei astfel de afectiuni poate avea urmari deosebit de grave.

Diabetul gestational este o afectiune care se dezvolta in timpul sarcinii, in care mama are o cantitate anormal de mare de zahar in sange. aceasta maladie este de obicei diagnosticata in timpul celei de-a doua jumatati a perioadei de sarcina.

Spre deosebire de alte tipuri de diabet, diabetul gestational dispare de obicei o data ce copilul tau s-a nascut.

Cu toate acestea, exista un risc crescut de a dezvolta din nou boala in timpul sarcinilor viitoare, ori de a dezvolta diabet de tipul 2 (cronic) mai tarziu.

Daca ti se gaseste zahar in urina, atunci cand mergi la controalele de rutina de la clinica prenatala, medicul de familie sau moasa vor sugera, probabil, sa-ti faci o analiza a glucozei din sange, pentru a obtine o estimare mai exacta a cantitatii de zahar din sangele tau.

Daca rezultatul este ingrijorator, ti se va recomanda sa faci un test de toleranta la glucoza.

In jur de 3% dintre mamicile gravide dezvolta diabet zaharat in timpul sarcinii. Riscul de a dezvolta boala este corelat cu dimensiunile corpului tau, istoricul medical al familiei tale si indicele de masa corporala (IMC).

Cu cat ai un IMC mai mare, cu atat mai mare va fi riscul de diabet gestational. Daca ai un IMC de peste 30, se considera ca ai de peste trei ori mai multe sanse de a dezvolta diabet gestational, comparativ cu femeile care au un IMC normal.

Un nivel ridicat de glucoza in sange poate fi periculos pentru copilul tau si poate duce la o serie de complicatii posibile, inclusiv aceea de a avea un copil mare (macrosomie) si hipoglicemie (glicemie scazuta) la copil, dupa nasterea acestuia.

Exista de asemenea o usoara crestere a riscului de a naste unui copil mort. Deci, este important pentru tine si copilul tau ca nivelul de glucoza din sangele tau sa fie controlat si sa ramana pe cat posibil in limitele normale.

In cazul in care nivelurile de glucoza sunt identificate si gestionate strict, aceste riscuri sunt extrem de mici.

Adesea, nivelurile de glucoza din sange pot fi controlate prin dieta si exercitii fizice. Daca esti diagnosticata cu diabet gestational, ti se va da o dieta de urmat, care este scazuta in carbohidrati simpli.

Catorva femei cu diabet gestational foarte sever, care nu poate fi controlat prin dieta si exercitiu fizic, li se pot prescrie injectii cu insulina.

Chiar daca ai diabet zaharat gestational, poti avea o sarcina sanatoasa daca urmezi sfatul medicului si participi la toate controalele prenatale.




Cuvinte cheie: Perioada de sarcina



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?