No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Tratament pentru sindromul ovarelor polichistice poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Tratament pentru sindromul ovarelor polichistice

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Sindromul ovarelor polichistice este un dezechilibru hormonal, pentru care nu exista tratament. Cu ajutorul anumitor medicamente, boala poate fi tinuta sub control.

Nu exista nici un leac pentru acest sindrom, dar tratamentul si modificarile stilului de viata menite sa gestioneze boala pot reduce riscul de complicatii, reduc simptomele si cresc sansele unei conceptii sau chiar sarcini de succes.

femeie preconceptieDin pacate, una dintre cele mai frecvente forme de tratament pentru sindromul ovarelor polichistice este folosirea anticonceptionalelor pentru a reglementa ciclul menstrual si pentru a reduce prezenta de hormoni masculini.

Cu toate acestea, aceasta nu este o rezolvare permanenta si dureaza doar atata timp cat femeia ia pilulele, asa ca nu este un tratament de dorit pentru femei care incearca sa conceapa.


Medicamente pentru diabet


Medicamentele pentru diabet scad productia de testosteron si controleaza modul in care insulina controleaza nivelul zaharului din sange. Sindromul ovarelor polichistice este legata de producerea de insulina, ceea ce face acest tratament sa fie unul eficient.


Medicamente de fertilitate


Deoarece anovulatia cauzeaza infertilitatea si este un simptom comun cu SOP, medicamentele menite sa stimuleze ovulatia pot ajuta o femeie cu SOP sa ramana insarcinata.

Gonadrotropins, un medicament de fertilitate luat prin injectare poate fi de asemenea folosit, dar prezinta un risc mai mare de nasteri multiple.

In sfarsit, fertilizarea in vitro ramane o optiune pentru femeile care incearca sa conceapa un copil in ciuda SOP.

Tratament chirurgical impotriva sindromului ovarelor polichistice


Cand medicamentele de fertilitate nu functioneaza, "forajul ovarian", o procedura laparoscopica, poate fi folosita ca un ultim efort pentru a stimula ovulatia.

Chirurgul perforeaza un ovar cu un ac mic si utilizeaza curentul electric pentru a distruge o mica parte din ovar.

Exista riscul de aparitie a tesutului cicatrizat pe ovar, dar aceasta interventie chirurgicala poate reduce nivelul de hormon de sex masculin, stimuland ovulatia.

Efectele pot dura cateva luni, creand o mica fereastra prin care o femeie poate concepe in mod natural sau prin inseminare artificiala.

Tratamentul de obicei nu ajuta cu simptomele cosmetice ale sindromului SOP, cum ar fi chelia sau cresterea parului facial si pe corp.

Modificari in stilul de viata


Adesea, femeile pot gestiona simptomele si riscurile de sindromul ovarelor polichistice  cu modificari ale stilului de viata, inclusiv exercitii fizice regulate si o dieta sanatoasa bogata in fructe, legume si produse din cereale integrale.

Prin urmarea un regim alimentar similar cu cel pentru diabet  zaharat, o femeie cu SOP isi poate imbunatati folosirea de insulina in trupul ei in vederea normalizarii nivelului de hormon, care poate stimula ovulatia si chiar crea cicluri menstruale regulate, care sa conduca la posibilitatea unei sarcini sanatoase.




Cuvinte cheie: Sindromul ovarelor polichistice , Perioada de ovulatie , Fertilitatea la femei


Articole recomandate:

Insuficienta ovariana prematura

Insuficienta ovariana prematura reprezinta pierderea functiilor ovarelor si se instaleaza deobicei l ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?