No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Sfaturi de alimentatie sanatoasa in timpul verii poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Sfaturi de alimentatie sanatoasa in timpul verii

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

In timpul verii, este important sa fii atenta cu privire la manipularea produselor alimentare, la gatitul si depozitarea lor.


Cum poti sa iti feresti familia si copii de intoxicatii alimentare in aceasta vara? Urmeaza aceste reguli de siguranta pentru folosirea gratarului si sfaturi pentru iesiri la padure sau alte calatorii cu mancare.

Pe gratar


    * Dezgheata carnea bine inainte de a o pune pe gratar, pentru a se putea gati uniform. In caz contrar, anumite zone inca inghetate din carne pot fi gatite insuficient, permitand bacteriilor sa supravietuiasca procesului de gatire.

    * Dezgheata si marineaza alimentele intotdeauna in frigider, nu pe masa din bucatarie la temperatura camerei. Nu refolosi marinata care a venit in contact cu carne cruda.

    * Este posibil sa dureze mai mult, dar este foarte important sa gatesti bine carnea la gratar. Daca vrei sa reduci timpul de gatit, preincalzeste carnea usor in cuptorul cu microunde sau in cuptor inainte de a o pune pe gratar.

    * Gateste intotdeauna carnea bine. Pentru a determina daca este pe deplin gatita, utilizeaza un termometru de carne.

    * Taie in carne inainte de servire pentru a o verifica de semne roz sau sange.

    * Nu pune carnea gatita pe acelasi platou utilizat pentru carnea cruda decat cu exceptia cazului in care ai spalat inainte platoul bine.

    * Daca nu ai de gand sa servesti preparatul la gratar imediat, pastreaza-l la cald (peste 140 de grade). Nu il lasa sa stea la temperatura camerei pentru mai mult de doua ore.

    * Nu lasa condimente, cum ar fi ketchup, mustar sau maioneza afara (in special la soare), in timp ce gatesti carnea. Scoate-le afara numai atunci cand produsul este gata pentru a fi servit si du-le inapoi in casa imediat dupa ce a mancat toata lumea.

Pe drum


    * La magazinul alimentar, opreste-te la carne chiar la sfarsit. Si nu te du sa mai faci alte cumparaturi dupa aceea, depoziteaza carnea direct in frigiderul tau. Sau, daca stii ca trebuie sa te mai opresti in alta parte, adu o lada frigorifica in masina pentru a mentine carnea rece.

    * Cand impachetezi pranzuri, asigura-te ca produsele alimentare se pastreaza reci. Alimentele nu ar trebui sa fie afara din frigider sau din cuptor, la temperatura camerei, pentru mai mult de doua ore, in special mancarea pentru copii.

    * Daca gatesti cu mult timp inainte de a manca mancarea, asigura-te ca exista suficient timp pentru ca produsele alimentare sa se raceasca in frigider. Depoziteaza mancarea in recipiente mici (in loc de un vas mare) pentru a te asigura ca este bine racita. Pastreaza alimentele in frigider pana chiar inainte de a pleca din casa.

    * Impacheteaza alimentele in mai multe recipiente mici, astfel incat sa poti pastra la rece celelalte vase neutilizate.

    * Depoziteaza in racitor multa gheata pentru a asigura o temperatura mai mica de 40 de grade. Bacteriile se multiplica rapid pe produsele alimentare pastrate la temperaturi intre 40 si 140 de grade.

    * Pastreaza bauturile intr-o lada frigorifica separata de alimentele perisabile. Oamenii vor tinde sa ajunga la bauturi frecvent, determinand gheata sa se topeasca mai rapid.

    * Nu transporta lada frigorifica in portbagajul masinii. Pastreaza-o in partea cu aer conditionat a masinii tale.

    * Odata ce vei ajunge la destinatie, pastreaza lada frigorifica departe de lumina directa a soarelui.

    * Pune resturile de mancare in lada frigorifica imediat dupa ce a fost toata lumea servita. Arunca orice aliment care a fost lasat afara mai mult de doua ore.

    * Pentru drumul spre casa, pastreaza lada frigorifica in sectiunea cu aer conditionat a masinii. In cazul in care calatoria a durat mai mult de cinci ore, iar mancarea a fost tinuta la gheata (cu exceptia cazului in care a fost gatita si servita) ar trebui sa puteti sa mancati resturile. Cand ajungi acasa, asigura-te ca mancarea este inca rece. Daca nu este rece, arunc-o.

    * Respecta vechea zicala: "Daca ai indoieli, arunca-l!" Este mai bine sa nu risti sa va imbolnaviti de intoxicatii alimentare.




Cuvinte cheie: Obiceiuri sanatoase in alimentatie , Intoxicatie alimentara



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?