No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Salpingita, o infectie care duce la sterilitate poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Salpingita, o infectie care duce la sterilitate

In Sanatate , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Salpingita este o infectie a trompelor uterine (trompele lui Fallope), fiind o cauza a sterilitatii feminine. Infectia este de origine bacteriana si apare adesea in timpul actului sexual. Prin urmare, poate fi considerata o infectie transmisibila pe cale sexuala.

Salpingita, o infectie pelvina


Salpingita face parte din categoria infectiilor pelvin, putand afecta colul uterin, uterul sau ovarele. Este infectia uneia sau a ambelor trompe uterine, cunoscute si sub numele de trompele lui  Fallope.


Agentul infectios este o bacterie asemanatoare celei care provoaca gonoreea sau clamidioza, care se transmite pe cale vaginala, in timpul actului sexual neprotejat. Rar, bacteria poate ajunge in vagin si ca urmare a dusului intim sau chiar in timpul nasterii sau al avortului.


Infectia debuteaza la nivelul colului uterin, apoi ajunge la uter si, in final, la trompele lui Fallope. Ovarul are de suferit doar in cazul unei infectii severe.


Salpingita poate duce la sterilitate

 

simptome_salpingita

Infectiile pelvine ca si salpingita reprezinta principala cauza de sterilitate feminina in Europa. Boala recidiveaza intr-un caz din trei.

Salpingita, la fel ca orice alta infectie pelvina, este mai des intalnita la femeile tinere, active din punct de vedere sexual.


Printre factorii de risc se numara partenerii sexuali multipli si prezenta unei alte boli cu transmitere sexuala (de exemplu, vaginoza).


Simptome si consecinte


Infectia pelvina debuteaza, de regula, la sfarsitul menstruatiei, cu o durere abdominala, sangerari si scurgeri vaginale urat mirositoare. Pe masura ce trece timpul, durerile cresc in intensitate, fiind insotite de greata si varsaturi. In stadiu si mai avansat apare febra, iar scurgerile vaginale capata o culoare galben-verzuie.


Cand ajunge la nivelul trompelor, volumul acestora creste, ceea ce duce la amplificarea simptomelor. Complicatiile apar in momentul in care infectia se propaga la organele vecine, putand duce la abces. Complicatiile pot sta la originea leziunilor de la nivelul organelor reproducatoare, afectand serios fertilitatea femeii.


Riscul de complicatii si de sterilitate este direct proportional cu durata infectiei, cu severitatea acesteia si cu frecventa recidivelor.


Recidivele salpingintei sporesc riscul de sarcina tubara, o forma de sarcina extrauterina, care se dezvolta in trompa lui Fallope, si nu in uter, cum este normal. Sarcina tubara este o amenintare pentru viata femeii si a fatului si necesita interventie medicala de urgenta.


Fiind de origine bacteriana, infectia se trateaza cu antibiotice si abstinenta totala, pana la vindecarea completa.





Cuvinte cheie: Sarcina extrauterina , Infertilitate


Articole recomandate:

Diferentierea secretiei vaginale normale de secretia vaginala patologica

Vulvovaginita / colpita / modificarea secretiei vaginale este unul dintre cele mai fecvente motive ...

Fertilitatea si mituri despre anticonceptionale

Despre anticonceptionale si efectele lor au vehiculat de-a lungul timpului numeroase zvonuri, aparan ...

Boala inflamatorie pelvina si sarcina

Boala inflamatorie pelvina este o infectie a tractului genital superior. Infectia provoaca inflamare ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?