No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Protejarea alunitelor copiilor poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Protejarea alunitelor copiilor

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Daca micutul tau are alunite pe piele, este bine sa tii cand de anumite lucruri, pentru ca marea lui aventura din aceasta vara sa se desfasoare in siguranta, fara a-i pune sanatatea in pericol.

Copilasul tau a crescut, curiozitatea lui a crescut si ea si nu mai sta linistit in carucior atunci cand iesiti la plimbare sau cand mergeti in vacante. Acum doreste sa faca pe exploratorul, sa se joace in apa, sa faca forme in nisip, sa descopere misterele ascunse ale lumii...

 

Cateva sfaturi pentru a proteja pielea cu alunite a micutului tau

Stim ca statul la soare este o activitatea placuta si relaxanta pentru cei mai multi oameni, dar pielea copilasilor este extrem de sensibila si cei mici sunt cu atat mai vulnerabili cu cat au si cateva alunite aparute. Iata cateva reguli pentru protejarea zonelor cu alunite ale copiilor nostri:

pana la 6 luni, soarele este nerecomandat – bebelusii care au pana in 6 luni trebuie tinuti in siguranta, departe de rezele solare. Este indicat sa ai atasate la carucior in permanenta o umbreluta de soare, un suport pentru biberon si sa ii pui o palariuta lui bebe pentru a-l feri de radiatiile solare.

inainte de a iesi din casa, aplica-i micutului pe piele crema de protectie solara – aceasta lotiune trebuie aplicata peste tot (FPS minim 30), dar in special pe zonele cu alunite.

zonele cu alunite trebuie protejate chiar si atunci cand afara este innorat – nu uita de zonele ascunse si reaplica lotiunea la fiecare doua ore pe pielea copilasului tau.

palarioara si ochelarii de soare sunt indispensabili – daca cel mic are alunite pe gat, este bine sa ii dai o palarie cu boruri largi, care ofera protectie in special in zona fetei, a gatului si a pieptului.

cel mai bine este sa stati in zonele umbrite – cea mai sigura varianta este sa il inveti pe cel mic sa se joace undeva la umbra, departe de radiatiile periculoase ale soarelui (in special dupa ora 10.00 dimineata si pana la ora 17.00)

atunci cand copilasul are alunite pe corp, acestea trebuie examinate periodic – urmareste orice schimbare a alunitelor, in special vara, atunci cand soarele poate sa cauzeze accidente nedorite. Daca observi vreo modificare de forma/culoare/dimensiuni, apeleaza la dermatolog.

 

Cum iti dai seama ca alunita celui mic a devenit periculoasa?

In cazul in care vei observa unele dintre simptomele de mai jos, este indicat sa mergi de urgenta cu micutul la medicul dermatolog. Cu alunitele nu e de gluma, indiferent daca sunt peste tot sau numai una pe tot corpul.

  • alunita isi modifica aspectul si are o forma inegala, asimetrica
  • alunita sangereaza sau creste in dimensiune
  • alunita prezinta decolorari sau are o culoare uniforma
  • alunita este mai mare de 5 mm.

 

copil cu alunita

 

Cel mai bun prieten al copilasului tau cu alunite este medicul dermatolog. Mergi cu cel mic la vizitele medicale periodice si incearca sa il protejezi cat poti tu de bine de efectele nocive ale expunerii la soare. Nu uita de crema pentru protectia solara, de palarioara sau de statul la umbra si pielea cu alunite a copilului va fi ferita de complicatii. Micutul tau are alunite pe piele? Daca da, cum il aperi de soare?

 


Anca Palade





Cuvinte cheie: Alunite la copii , Protectie solara pentru copii


Articole recomandate:

Protectia solara in timpul sarcinii

Vara, cel mai important aspect la care trebuie sa ai grija este protectia solara. Temperaturile ridi ...

Cum il protejam pe bebe de zilele caniculare?

In timp ce majoritatea dintre noi ne bucuram de soare copiii sunt in pericol de a deveni deshidratat ...

Protectia bebelusului in perioada verii

Vara aduce noi oportunitati pentru tine si copilul tau, dar cu acestea vin si noi precautii pe care ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?