No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Pericolul microbilor pentru sanatatea copiilor poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Pericolul microbilor pentru sanatatea copiilor

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Mancarea trebuie pastrata atent. Nu este foarte greu sa contactezi o toxiinfectie alimentara, de aceea trebuie sa urmaresti mereu ce a mai ramas in frigider.

Perioada si temperatura sunt factorii cheie pentru pastrarea mancarii proaspete. Daca mancarea sta afara in caldura sau chiar la temperatura camerei, se pot dezvolta bacteriile.

Iata cateva indicii care sa te ajute sa stii cand e bine sa mananci mancarea si cand ar trebui s-o arunci:

Cat timp poate sta afara mancarea gatita


O ora daca afara sunt 32,2 grade Celsius sau mai mult. Doua ore pentru temperaturi mai scazute. Dar dupa asta, nu ar mai trebui sa mananci, chiar daca inca arata bine.

Daca vrei sa pastrezi mancarea si sa mananci ce a mai ramas, pune-o la rece imediat.

Cat timp poate ramane mancarea in frigider


Depinde de mancare, dar cel mai bine e sa o consumi in urmatoarele 3-4 zile, ca mucegaiul sa nu aiba timp sa se dezvolte.
Se pot face multe lucruri pentru a preveni intoxicatia alimentara.

Aceste masuri de precautie ar trebui sa fie luate la fiecare etapa parcursa de mancare, de la pregatire la gatit pana la depozitarea resturilor.

O mare parte din aceasta responsabilitate e preluata de adulti, dar copiii pot ajuta si ei la pregatirea microbilor. Una dintre cele mai bune metode este sa iti inveti copilul sa se spele pe maini cand te ajuta in bucatarie.


Alte masuri pentru a pastra in siguranta mancarea sunt:


Spala bine fructele si legumele inainte de a le manca. De asemenea invata-i si pe copii sa faca la fel de fiecare data.

Mananca doar mancaruri care sunt gatite cum trebuie. Daca tai carnea de pui si pare a fi rozalie si cruda in interior nu o manca.

Uita-te la ce mananci si ai grija cum miroase. Un exemplu bun e laptele. Daca ai baut vreodata o gura de lapte inacrit stii ca nu vrei sa mai gusti asa ceva vreodata.

De asemenea, mucegaiul (care poate fi verde, roz, alb sau maro) este un indicator ca acea mancare s-a stricat.

Daca vrei sa mananci niste ramasite a mancarii gatite in zilele anterioare, este necesar sa le incalzesti. Incalzindu-le poti omori bacteriile care s-au dezvoltat in timpul in care mancarea era in frigider. Cand il hranesti pe copilul tau ar trebui sa incalzesti tot timpul alimentele.

Verifica data de valabilitate. Multe mancaruri ambalate au data de expirare sau date “pana cand pot fi vandute”. Nu manca o mancare daca ziua de azi este dupa data expirarii.

Foloseste-o inainte de a expira. Unele dintre aceste date sunt cele “pana la care marfa poate fi vanduta”, care inseamna ca mancarea ar trebui sa fie luata de pe rafturi pana la acea data. Pentru copii consumul de alimente expirate poate fi mult mai periculos decat pentru adulti, si asta pentru ca si sistemul imunitar al celor mici este inca in dezvoltare.

Acopera mancarea si pune-o la frigider imediat.

Bacteriile au o sansa buna de a se dezvolta in mancaruri care stau la temperatura camerei.




Cuvinte cheie: Lapte de vaca , Intoxicatie alimentara


Articole recomandate:

Schimbari pentru o locuinta sanatoasa

Atunci cand spui ,,acasa,, te gandesti la un spatiu relaxant, unde te intorci cu placere dupa o zi ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?