No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Fereste copiii de muscatura insectelor! poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Fereste copiii de muscatura insectelor!

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Copiii sunt deseori muscati sau intepati de insecte, in special in primavara si vara. Afla cum pot fi prevenite pe cat posibil asemenea situatii. Printre atropozii care musca si inteapa, regasim paianjenii, capusele, tantarii, mustele, furnicile si albinele.

Chiar daca majoritatea intepaturilor de insecte produc reactii locale minore, ele pot cauza boli mai grave, cum ar fi reactii anafilactice sau boala Lyme. A stii cum sa previi aceste muscaturi si intepaturi si a stii cand sa nu reactionezi exagerat te poate ajuta sa pastrezi intacta sanatatea copiilor tai.

 

Simptomele muscaturilor de insecte

Simptomele pe care le poate cauza muscatura de insecta depind de insecta in sine si de sensibilitatea pe care o manifesta corpul tau. Ele pot varia de la umflaturi minore, dureri, mancarime si inrosire a zonei respective la besici mari sau reactii anafilactice grave. Reactiile care se pastreaza la locul muscaturii sau intepaturii nu sunt grave. Semne mai grave de reactii anafilactice pot fi umflarea exagerata, respiratie blocata, hipotensiune, transpiratie excesiva, ameteala, slabiciune, mancarime si harait. Aceste simptome se dezvolta rapid, in circa 30 de minute de la intepatura. Ar trebui sa soliciti ingrijire medicala de urgenta daca copilul tau prezinta aceste simptome.

Muscaturile de tantar cauzeaza, in general, puncte rosii si mancarime, care pot varia in marime. Au, de obicei, un varf in zona centrala.

Furnicile rosii sunt cunoscute pentru reactiile grave pe care le cauzeaza, inclusiv pustule care se pot transforma in besici. Musca, de obicei, de mai multe ori, in general pe picioare. Un numar mare de muscaturi, mai mult de 10-20, pot fi serioase pentru un copil mic si pot necesita ingrijire medicala.

Albinele si viespii cauzeaza, in general, puncte rosii, dureroase. Albinele de miere isi lasa acul la locul faptei. Acul va aparea ca un punct negru la locul faptei, daca este lasat in urma de albina. Reactiile mai grave ar putea cauza umflarea intregului membru. Spre deosebire de alte muscaturi, cele de capusa sunt nedureroase si nu produc mancarime.

Muscaturile de purici afecteaza des copiii, cauzand mai multe puncte rosii, grupate, cu o zona centrala crustata.

Muscaturile de paianjen dau multa bataie de cap parintilor, dar rareori cauzeaza reactii grave copiilor. Aceste muscaturi sunt, in general, nedureroase sau cauzeaza iritare de scurta durata. Reactii mai grave pot aparea la 3-12 ore dupa muscatura si includ dureri musculare, transpiratie, stare de greata, dureri de cap si tensiune ridicata.

 

Urticarie papulara

Urticaria papulara este o reactie de hipersensitivitate intarziata la multe intepaturi si muscaturi. Copiii, de obicei intre 2-7 ani, cu aceasta boala, vor dezvolta niste puncte mici, rosii in grupuri, pe membrele superioare, umeri si alte zone expuse. Alte puncte noi se dezvolta si dureaza intre 2 si 10 zile.

 

tantar

 

Cum poti proteja copilul de muscaturile si intepaturile de insecte?

● Sa te asiguri ca are pielea cat mai acoperita posibil cu haine, inclusiv o camasa cu maneca lunga, pantaloni lungi, ciorapi si o palarie. Sa te asiguri ca poarta imbracaminte de culoare deschisa, pentru a nu atrage insectele.

● Evita sa folosesti sapunuri sau orice alte produse aromate, dat fiind ca si mirosurile atrag insectele.

● Folosi regulat un spray impotriva insectelor si asigura-te ca nu e toxic pentru copilul tau. Aplica sprayul pe haine si nu pe piele, pentru a nu fi absorbit. Spala imediat hainele atinse de sprayul de insecte. Urmeaza instructiunile, inclusiv restrictiile de varsta pentru fiecare insecticid pe care vrei sa il folosesti.

● Evita zonele in care insectele isi fac cuiburi.

● Verifica zilnic ca nu cumva copii tai sa aiba capuse, pentru a preveni aparitia unor boli periculoase, ca boala Lyme.

● Tine minte ca sprayul impotriva insectelor nu protejeaza impotriva majoritatii insectelor care inteapa, inclusiv viespi, albine si furnici rosii.

● Foloseste plase de insecte pentru a preveni intrarea lor in casa.

Majoritatea copiilor cu muscaturi sau impunsaturi de insecte au nevoie doar de tratament simptomatic pentru dureri si mancarimi.





Cuvinte cheie: Boala Lyme , Intepaturi de insecte , Alergii la copii


Articole recomandate:

Muscaturile de capusa

Muscaturile de capusa pot fi destul de frecvente in copilarie. Daca observi o capusa pe hainele sau ...

Protectia bebelusului in perioada verii

Vara aduce noi oportunitati pentru tine si copilul tau, dar cu acestea vin si noi precautii pe care ...

Pericole din gradina: ai grija de siguranta copilului tau in aer liber

Copilul care abia incepe sa faca primii pasi este fascinat de farmecul gradinii. Desi este un loc i ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
syeduytt
syeduytt

I love the way you write and share your niche! Very interesting and different! Keep it coming! best beach in cozumel mexico

2021-03-03 la 16:38
idasanka
idasanka

this is awesome! thanks for sharing! laser hair removal prices

2020-12-11 la 16:20

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?