No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Durerile de burta ale copilului poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Durerile de burta ale copilului

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Copiii au un sistem imunitar scazut si din aceasta cauza pot adesea sa fie sensibili la infectii si gripa. Iata care este tratamentul indicat in durerile de burta:

Un copil care pe langa dureri de burta are febra, diaree sau vomita trebuie intotdeauna sa stea acasa si deseori ar trebui sa fie dus la doctor.

copil bolnavDar ce ne facem cu celelalte dureri de burta, cele care apar ca din senin?

Spune-i copilului sa stea intins in pat si sa se odihneasca, pentru ca un copil care nu e cu adevarat bolnav nu va sta mult timp intins in pat.

Intre timp, pune-ti urmatoarele intrebari:

- Ce a mancat copilul in ultimul timp? Cauza s-ar putea afla in alimentatie.

- Cand a fost copilul la toaleta ultima oara? Constipatia este una dintre primele cinci cauze ale durerii de burta la copii.

Scaunul copilului a fost „lung ca o creanga sau rotund ca o minge”? A iesit cu greu? Daca da, du copilul la doctor.

- Copilul este ingrijorat de o problema legata de scoala? Foarte multi copii fac dureri de burta din cauza ca nu vor sa mearga la scoala.

Motivul ar putea fi reprezentat de orice, de la un test important pana la probleme cu batausul clasei, asa ca du-te la scoala pentru a afla despre ce este vorba.

Lucrul cel mai rau pe care il pot face parintii intr-un astfel de caz este sa tina copilul acasa, pentru ca se creeaza ideea ca scoala este un loc neplacut.

Indiferent de motiv, daca durerea de burta dureaza doua zile sau mai mult, copilul trebuie dus la doctor.

Recuperarea copilului dupa tratament cu antibiotice

Multe boli infectioase necesita un tratament cu antibiotice. In general, copilul poate merge la scoala in cursul tratamentului, dupa o zi sau doua de la inceperea lui.

Dupa o zi sau doua de terapie, copiii nu numai ca se simt mai bine, dar nici nu prea mai pot raspandi infectia. Dar fiecare boala are recomandari specifice privind momentul in care copilul se poate intoarce la scoala:

- Faringita streptococica – 24 de ore cu antibiotice
 
- Conjunctivita – dupa ce au fost luate antibioticele
 
- Tusea convulsiva – dupa cel putin 5 zile de tratament
 
- Impetigo – 24 de ore cu antibiotice

Pentru a contribui la prevenirea unuia dintre cele mai frecvente efecte secundare ale tratamentelor cu antibiotice, diareea si durerile de burta, se recomanda sa-i dai copilului fie iaurt, fie un supliment alimentar care sa contina Lactobacillus acidophilus.

Acestea ajuta la pastrarea echilibrului florei intestinale.

Mentine comunicarea

Daca trimiti copilul la scoala in cursul tratamentului cu antibiotice, ar trebuii sa anunti cadrele didactice pentru ca acestea sa fie atente la posibile efecte secundare, cum ar fi ameteala, diareea sau oboseala.

Daca ai banuieli in legatura cu o anumita boala, ia legatura cu scoala pentru a afla daca s-au semnalat acolo boli recente la copii. Expertii ne sfatuiesc ca e mai bine sa gresim din prea multa grija, decat din prea putina.

Nu orice boala incepe cu simptome dramatice, asa ca ia legatura cu doctorul in cazul in care copilul nu doarme, nu are pofta de mancare, nu e la fel de activ, daca starea lui de spirit sau culoarea lui se schimba pe o durata mai mare de o zi.

Uneori, bolile cele mai grave incep cu simptome usoare.




Cuvinte cheie: Sanatatea bebelusului , Alimentatia copilului



Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?