No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Dermatita si scoala poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Dermatita si scoala

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Din cauza simptomelor pe care le are, dermatita afecteaza in mod deosebit programul dar si relatiile pe care un copil le are cu ceilalti copii, dar si la scoala. 

Generalitati


Dermatita este mai frecventa la copii - si, prin urmare, poate afecta scoala in multe feluri. Dermatitele acute, provoaca mancarimi si scarpinaturi in mod constant, iar asta poate insemna nopti nedormite si somnolenta sau lipsa atentiei in timpul zilei.

Ceilalti copii din grup il pot necaji la joaca, in sala de clasa sau la gimnastica, facand viata mizerabila copilului cu dermatita.

Mai ales in scoala primara, unele infectii ale pielii pot sa se raspandeasca cu usurinta, ceea ce poate conduce la mai multe probleme pentru un copil cu dermatita.

Desi medicamentele anti-inflamatorii care fac parte din tratament trebuie sa fie aplicate doar de doua ori pe zi si nu trebuie sa fie luate la scoala, un copil cu dermatita activa trebuie sa aiba acces la creme emoliente ori de cate ori este necesar. Copiii mai mici pot avea nevoie de ajutor sau de incurajare pentru a le aplica.

 

Evitarea factorilor de declansare

 

Cei mai multi dintre factorii de declansare susceptibili a fi relevanti pentru un copil cu dermatita pot fi comuni atat acasa cat si in mediul scolar.

Daca se stie ca sunt substante specifice de declansare, aceste informatii trebuie sa fie comunicate si la scoala.

In mod similar, profesorii ar trebui sa verifice daca exista materiale cu potential problematic in cursuri de arta sau tehnice.

Dieta nu este un factor obisnuit pentru dermatite, astfel incat, in general, cantina scolii sau alimentele pe care le consuma la scoala pot fi neglijate ca un motiv de ingrijorare.

 

Copilul cu mancarimi


Fiecare clasa este probabil sa aiba cel putin un copil cu dermatita, astfel incat multi profesori pot avea experienta in a ceea ce inseamna sa ai un elev care nu se poate opri din scarpinat.

Scarpinarea este imposibil sa fie evitata in cazul in care pielea este suficient de afectata, astfel incat mustrarea copilului este inadecvata si ineficienta. De asemenea poate fi necesar sa fie lasat copilul sa plece din clasa pentru a aplica creme emoliente sau alte creme necesare.

Dermatita poate sa perturbe atentia destul de mult in clasa, dar aceasta trebuie sa fie vindecata eficient si este un motiv pentru parinti sa doreasca sa tina copilul acasa.

Dermatita poate influenta capacitatea unui copil sau dorinta de a lua parte la activitatile scolare, la cele sportive si la excursii. De exemplu, inotul poate inflama pielea in cazul in care copilul este sensibil la clor sau poate fi jenant pentru copilul a carui piele este vizibil inflamata.

Cu toate acestea, la marea majoritate a copiilor, chiar si o dermatita resimtita acut poate fi amortizata considerabil, iar efectul asupra scolarizarii sa fie redus la minimum.

Cuvinte cheie: Dermatita la copii


Articole recomandate:

Crusta de lapte (dermatita seboreica infantila)

Dermatita seboreica infantila - cunoscuta si sub denumirea de crusta de lapte - este afectiune a pie ...

Cum identificam si tratam dermatita atopica

„Atopie” este termenul medical folosit pentru afectiuni alergice, cum ar fi febra fanului , astm ...

Eczema: clasificare si simptome

Eczema - fie in forma acuta sau cronica - este o conditie comuna. Eczema atopica afecteaza un procen ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?