No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Invata-ti copilul sa nu minta! poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Invata-ti copilul sa nu minta!

In Psihologie , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Cu totii avem momente cand preferam sa ascundem adevarul sau sa inventam povesti care sa ne puna intr-o lumina mai buna. Totusi, un copil care invata de mic sa minta va continua sa o faca tot mai des si te va pune in situatii stanjenitoare. Afla cum poti sa iti scapi micutul de acest obicei.

Comunicarea dintre parinti si copii trebuie sa fie primordiala in relatiile familiale. Daca ne dorim sinceritate din partea copilului nostru este bine sa colaboram cu acesta si sa ii insuflam incredere astfel incat sa fie apropiat de noi si sa aiba curaj sa-si impartaseasca problemele.

De cele mai multe ori copilul minte deoarece ii este teama de reactia parintilor si de pedeapsa. Recurge la acest gest pentru a musamaliza greselile si nu ajunge sa constientizeze consecintele faptelor lui.

 

Minciuna are picioare scurte...

Secretul care sta la baza eradicarii miciunilor este constientizarea faptului ca urmeaza sa fie dezvaluite ulterior. Copilul trebuie sa cunoasca faptul ca niciodata minciunile nu raman nedescoperite. De cele mai multe ori, micutul nu are o viziune pe termen lung asupra consecintelor si se refugiaza intr-o lume ireala in care transforma minciunile in mici secrete. Parintii care acorda atentie acestor lucruri aparent banale observa acest comportament si pot lua masuri pentru a-l ghida pe cel mic pe calea cea buna.

 

Cercul vicios al minciunilor ne prinde din urma

Sinceritatea naturala a copilului dezvaluie involuntar micile ascunzisuri. Prin urmare, parintele trebuie sa trateze situatia prin invaluire si sa nu critice brutal momentul descoperirii minciunii. Motivul pentru care nu ar trebui sa procedeze astfel este logic: copilul se va interioriza si va repeta greseala. Ii va fi teama de reactiile parintilor si va considera ca adultii nu il inteleg. Este bine sa constientizeze faptul ca minciuna nu reprezinta o scapare ci, din contra, un cerc vicios al evenimentelor care se desfasoara intr-o insiruire logica de tip cauza-efect. Legile naturii nu pot fi contrazise si oricat incercam sa ne opunem valului si sa fugim de realitate, vom fi prinsi din urma de problemele pe care le-am ignorat si pe care am preferat la momentul respectiv sa le ascundem fata de ceilalti.

 

fetita si cainele

 

Impartasirea problemelor copilariei

Pe masura ce castigam increderea copilului nostru, acesta ne va impartasi problemele si vom elimina astfel riscul de a fi mintiti. Pe de alta parte copilul va deveni constient de importanta comunicarii sincere cu parintii lui si se va ancora in realitate in functie de nivelul sau de intelegere. Varsta este desigur un factor foarte important si gravitatea minciunilor depinde de acest lucru. Pe masura ce cresc, problemele copiilor sunt din ce in ce mai mari si minciunile pot ascunde lucruri care ii afecteaza. Fie ca este vorba despre anturaj, petreceri ascunse sau dorinta de a deveni adult si de a arde anumite etape din viata, acestea duc la conflictul dintre generatii.

Solutia cea mai buna pentru educarea unui copil in spiritul unei comunicari sincere este increderea, atentia la critica exagerata si condamnarea copilului in situatiile delicate, echilibrul in familie si exemplul pe care il putem oferi noi ca parinti. In aceste conditii copilul nu va simti nevoia sa se ascunda si sa se inchida in lumea lui si vom avea parte de armonie in familie.





Cuvinte cheie: Minciuna la copii , Comportamentul copilului , Educatia copilului


Articole recomandate:

Copiii si minciuna

Noi, parintii, suntem raspunzatori in cea mai mare parte pentru comportamentul copiilor nostri, chia ...

Impactul laudelor si increderea in sine la copii

Toata lumea apreciaza laudele, care in cazul copiilor nu sunt numai o motivatie puternica si un stim ...

Increderea copilului in sine

Este important ca parintii sa incerce sa dezvolte increderea de sine a copilului. Reusind acest lucr ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
GrantC
GrantC

This is exactly what I'm looking for, keep us updated! Grant | Plumbing near me

2022-03-01 la 07:39
MyBiz
MyBiz

As a parent it's our duty to teach them a good manners and right conduct, to be humble and kind so that in time they will enjoy their lives to the fullest. Sam | best sleep doctor in los angeles

2021-05-05 la 06:14

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?