No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Avertismentul psihologilor: nu neglijați simptomele de ADHD ale copiilor poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Avertismentul psihologilor: nu neglijați simptomele de ADHD ale copiilor

In Psihologie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Tot mai mulți copii sunt diagnosticați cu ADHD, tulburarea hiperkinetică de atenție, remarcă psihologii. Neatenția, hiperactivitatea și impulsivitatea sunt simptome care apar înainte de vârsta de 7 ani și care îi împiedică, deseori, pe cei mici să se integreze și să facă față sarcinilor de la școală.

“Copiii cu ADHD sunt neastâmpărați, nu-și găsesc locul pe scaun, aleargă și se cațără peste tot. Ei manifestă dificultăți în efectuarea unor sarcini, sunt ușor distrași de stimuli irelevanți. În plus, pot fi impulsivi atât verbal, cât și în gesturi, nu au răbdare să-și aștepte rândul într-o situație sau joc de grup și vorbesc fără să fie întrebați în timpul orelor de școală. De asemenea, întrerup adulții când vorbesc, nu se pot concentra să-și facă temele, vorbesc excesiv de mult, indiferent de cadrul social. O altă problemă este că se plictisesc foarte repede dacă nu sunt angrenați în activități care le fac plăcere”, descrie comportamentul copiilor cu ADHD psihologul centrului Infant Kineto Clinic, Luminița Preduca.

luminita-preduca-psiholog-pentru-copii

 

Multe dintre aceste comportamente le au și copiii perfect sănătoși. De aceea, diagnosticul de ADHD poate fi pus doar după o perioadă de observare atentă a copilului, simultan cu obținerea unor informații din istoria de viață a acestuia. ADHD poate avea cauze multiple care includ moștenirea genetică, mediul familial dezorganizat, problemele mamei la naștere, dar și anumite tulburări ale unor procese neurochimice de la nivelul creierului. În plus, studii recente au demonstrat că o dietă dezechilibrată în timpul sarcinii, cu multe grăsimi și zaharuri, crește riscul de ADHD la viitorul bebeluș.

“Diagnosticarea sindromului ADHD se face printr-o evaluare pluridisciplinară de specialiști în domeniu: medici psihiatri, psihologi, pediatri specializați pe probleme de comportament de dezvoltare și neurologi. Terapia vizează dezvoltarea abilităților de organizare și planificare, menținerea sub control a simptomelor dominante, managementul furiei și integrarea copilului în mediul social”, afirmă specialista celui mai modern centru dedicat tratamentelor pentru copii.

infant-kineto-clinica-pentru-copii-adhd

 

În plus, experții recomandă psihoterapia și, în anumite cazuri, tratamentul medicamentos. Acestea pot atenua simptomele și le pot permite părinților să le stabilească micuților cu ADHD o rutină care să-i ajute să-și depășească problemele. De mare folos sunt hobbyurile și sportul. În plus, părinții trebuie să evite critica excesivă a copiilor și trebuie să le ofere cât mai multă dragoste.

 

Despre Infant Kineto Clinic

Infant Kineto Clinic este un centru dedicat dezvoltării armonioase a copiilor și oferă servicii de kinetoterapie, psihologie pediatrică, logopedie, precum și activități cardio pentru cei mici sau ateliere de creație. Experții centrului sunt specialiști cu mare experiență în lucrul cu pacienții de vârste fragede. Centrul, aflat în București, nu li se adresează numai celor care au primit un diagnostic mai mult sau mai puțin îngrijorător pentru copilul lor (probleme neurologice, probleme ortopedice, paralizii, tulburări de vorbire, tulburări de comportament etc.), ci li se adresează în egală măsură celor care vor să își știe copiii crescând sănătos, prin programe regulate de mișcare făcute sub îndrumarea experților.

Cuvinte cheie: Deficit de atentie si hiperactivitate la copil , Psihopedagogie , Copil cu adhd


Articole recomandate:

Test ADHD

ADHD este o tulburare comportamentala care afecteaza mai ales copiii. Se manifesta prin imposibilita ...

Viata alaturi de un copil cu ADHD

Viata alaturi de un copil cu ADD / ADHD poate fi dificila, uneori chiar coplesitoare. Totusi exista ...

Deficienta hiperactivitatii cu deficit de atentie - ADHD

Afla ce este deficienta hiperactivitatii cu deficit de atentie si cum se manifesta simptomele ADHD l ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro
RobertJames
RobertJames

These can lessen symptoms and enable parents to create a regimen for kids with ADHD in order to assist them deal with their issues. | construction factoring companies

2023-10-10 la 18:46
RealMe
RealMe

ADHD can have multiple causes that include genetic inheritance, disorganized family environment, problems of the mother at birth, but also certain disorders of some neurochemical processes in the brain. - [url=http://www.sprayfoaminsulationoftulsa.com/existing-homes]www.sprayfoaminsulationoftulsa.com/existing-homes[/url]

2022-09-04 la 16:53
GrantC
GrantC

This discussion is really interesting, keep it up! Grant | kitchen remodeling alexandria va

2022-03-01 la 07:43

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?