No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Povestea literelor poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Povestea literelor

In Povesti pentru copii , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Copiii, ca sa invete sa scrie, trebuie sa cunoasca toate literele. Doar daca literele sunt prietene si inteleg ca un cuvant se scrie cu ajutorul mai multor litere, atunci si copiii vor putea citi si scrie corect.

In Tara Povestilor, spiridusii munceau din zori si pana in seara pentru a scrie cat mai multe carti cu povesti. Se apropia o zi speciala pentru copii si vroiau ca fiecare copil sa primeasca o carte noua de povesti.

Un spiridus aranja hartia si o pregatea pentru tiparit, alt spiridus cara saci cu litere de la Mos Alfabet, iar altul pregatea tusul pentru tiparit. Mos Alfabet era cel mai batran spiridus, el era cel care confectiona literele in atelierul sau. In atelier, avea litere mari, mici, mai groase, mai subtiri, aranjate frumos in cutii. Intr-o cutie, era numai litera A de felurite marimi si culori, in alta numai litera B, in alta numai litera C, astfel incat toate literele din alfabet le puteai gasi atunci cand aveai nevoie.

Magicianul Povestilor se ocupa cu scrisul povestilor. De vreo cateva zile, lucra la o carte de povesti in atelierul sau. Incepuse sa scrie o alta poveste. Povestea incepea asa: „A fost odata o mama care avea doi copii dragalasi ce locuia intr-un castel de diamant…” Magicianul Povestilor isi propusese ca aceasta sa fie ultima poveste pe care o scria in acea zi, pentru ca se simtea tare ostenit. Scrisese multe, multe povesti intr-o singura zi. Incerca din nou sa scrie: „Castelul se afla pe fundul unei mari de clestar…Mmmm! ce somn mi s-a facut… ” zise Magicianul Povestilor in timp ce isi scapa ochelarii de pe nas si adormi cu capul pe masa.

 

litere


In timp ce Magicianul dormea, literele au inceput sa discute intre ele:

- Mie nu-mi convine ca povestea sa inceapa cu litera A. De ce sa inceapa: A fost odata? spuse nemultumita litera M. Ar trebui ca povestea sa inceapa asa: Mama avea doi copilasi dragalasi. Nu litera M e cea mai importanta? Mama este cea care da viata copiilor si-i iubeste nespus de mult.

- Ba nu, povestea trebuie sa inceapa asa: A fost odata… interveni in discutie litera A.

- Nu sunt eu prima litera din alfabet? Alfabetul incepe asa: A, B, C, D, E… si nu incepe cu litera M.

- Ceea ce spuneti voi, e complet gresit, spuse litera C. Povestea ar trebui sa inceapa cu litera C si sa sune cam asa: „Copiii dragalasi locuiau intr-un castel de diamant.” Magicianul Povestilor scrie povesti pentru copii. Asa ca eu sunt cea mai importanta litera. Cuvantul copii incepe cu litera C

- Degeaba va tot certati, pentru ca eu sunt chiar cea mai importanta litera din alfabet spuse litera D. Ce le place mai mult copiilor? Dulciurile, bineinteles. Iar cuvantul dulciuri nu incepe cu litera D?

- Dar voi uitati un lucru, spuse litera P. Copiii iubesc cel mai mult povestile. Asa ca eu sunt cea mai importanta litera. Cuvantul poveste incepe cu litera P.

De atata galagie, Magicianul Povestilor se trezise. Nu mai auzise in viata lui ca literele sa se certe. A ascultat discutia, desi parea ca doarme, iar la un moment dat a intervenit in discutie si a spus:

- Toate literele sunt importante. O sa va spun de ce. Cuvantul MAMA nu il poti scrie doar cu litera M, ai nevoie si de litera A. M-A-M-A. Si pentru cuvantul COPII, ai nevoie de mai multe litere. Acest cuvant se scrie asa: C-O-P-I-I.

- Credeţi voi ca are importantă doar prima litera din cuvant? E importanta doar litera D, pentru ca incepe cu litera D, cuvantul dulciuri? Nu! E nevoie sa cunoastem si sa folosim si celelalte litere pentru a putea scrie cuvintele corect.

Copiii, ca sa invete sa scrie, trebuie sa cunoasca toate literele. Doar daca literele sunt prietene si inteleg ca un cuvant se scrie cu ajutorul mai multor litere, atunci si copiii vor putea citi si scrie corect.

- Uitati-va la atelierul nostru! Lucram in echipa. Ne ajutam. Mos Alfabet confecţioneaza litere, un alt spiridus le aduce in atelierul meu, altul pregateste tusul, cativa hartia, altul deseneaza coperta cărtii, iar spiridusul mesager trimite cartile la librarii. Eu, singur, nu as reusi sa fac toate aceste lucruri intr-un timp scurt.

Am nevoie de prieteni care sa ma ajute la fel cum si voi aveti nevoie unele de altele ca sa puteti sa scrieti cuvinte si propozitii corecte.

 


http://povesticopii.sitewebcase.com/


Articole recomandate:

Povestea unei carti roz

Uneori v-ati intrebat dragi copii care e cea mai interesanta carte? Cea de poezii, cea de povesti? o ...

Spiridusul Doc a incurcat povestile

Spiridusul Doc e pus pe sotii. Vreti sa vedeti ce incurcaturi a facut in povesti? Daca vreti sa afla ...

O calatorie cu Rita Gargarita

Cati copii nu au visat ca si-ar dori sa zboare pe spatele unei pasari, pe un nor sau cu un fluturas ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?