No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Iepurasul Auras pleaca in vacanta poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Iepurasul Auras pleaca in vacanta

In Povesti pentru copii , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Cu totii stiti cat de mult indragesc iepurasii morcovii si cat le place sa ii rontaie. Dar ce o sa spuneti atunci cand o sa aflati ca un iepuras, pe nume Auras, merge la gradinita? Si ca in vacanta de vara merge… Va las pe voi sa cititi unde si cu cine…

Iepurasul Auras a mers tot anul la gradinita. A fost un iepuras ascultator, a invatat multe lucruri despre lumea inconjuratoare, despre animalele prietene si cele care nu-i sunt prietene. Dupa acest an de gradinita a devenit mai darnic cu ceilalti iepurasi pentru ca a invatat sa imparta din morcovii sai celorlalti colegi.

Cand a inceput vacanta de vara, Auras a inceput sa-si faca planuri cum isi va petrece mult asteptata vacanta: se va plimba cu bicicleta prin parc, va merge la cofetaria iepurasilor sa manance prajitura preferata cu budinca de morcov, va merge cu parintii in parcul de distractii si se va juca afara cu prietenii. Cel mai mult insa isi dorea sa mearga la bunici. Nu a trebuit sa o roage prea mult pe mama sa, pentru ca parintii oricum hotarasera ca Auras trebuie sa petreaca o parte din vacanta si la bunici.

Intr-o seara, tatal lui Auras l-a chemat si i-a spus:

– Auras, maine dimineata vei merge in vacanta la bunicul Rila si la bunica Rita. Pregateste-ti rucsacul de calatorie!

La auzul acestei vesti, Auras s-a bucurat foarte mult. Si-a pus in rucsac haine de schimb, reviste de citit, cativa morcovi la pachet si gata era de drum. Dimineata nici nu a mai asteptat sa-i sune ceasul, caci el era deja trezit si gata de drum. A plecat impreuna cu tatal sau spre casa bunicilor. Dupa vreo cateva ore de mers prin padure, de traversat un paraias si de urcat creasta unui munte, Auras a ajuns la bunicii sai.

- Sarut mana bunicule Rila! sarut mana bunica Rita! i-a salutat respectuos iepurasul Auras.

- Bine ai venit, nepotelule! raspunsera bunicii cu bratele largi deschise si cu un zambet fericit. L-au imbratisat pe Auras si l-au poftit in gradina lor de legume pentru ca stiau ca Auras e mare amator de morcovi.

Bunicul Rila era un gradinar vestit. Toti iepurii auzisera de gradina lui si mai ales de soiurile de morcovi ce cresteau aici. Bunicul Rila avea straturi de morcov dulce-dulce din care bunica Rita facea un suc delicios si o dulceata grozava. Mai avea straturi de morcov mare pe care il mancau doar adultii caci era mai mult de rontait la el. Un alt strat era doar pentru Auras. Acolo erau morcovii lui preferati: micuti, dulci si aromati. Bunicul Rila mai avea si straturi cu varza, buna si gustoasa. Ce mic dejun delicios avea Auras! In fiecare dimineata se ducea direct in gradina, se aseza pe o bancuta si manca morcovi, varza si salata din belsug. Dupa ce-si punea burta la cale, pleca sa se joace cu prietenii pe care si-i facuse la bunici: doua iepurite roscate pe nume Tina si Nina, un viezure nazdravan pe nume Bumbi si bursucul Rino.

Toata ziua Auras cutreiera cu ei padurea, se jucau prin vizuine numai de ei stiute si faceau intreceri pana la parau si inapoi. Tina si Nina ii facusera cunostinta cu veveritele ce locuiau in alunul din apropierea casei bunicilor Rila si Rita. Apoi, viezurele nazdravan i-a facut cadou un medalion pe care era inscriptionat: “ Cu drag, de la Bumbi pentru Auras” iar bursucul Rio desi bombanea de dimineata pana seara, in realitate, era un prieten tare credincios. Faceau o echipa grozava si toata padurea rasuna de veselie si de rasetele lor.

Auras, care era un iepuras ascultator, nu a mers decat prin padurea din apropiere, a ocolit dealul de care i-a vorbit bunicul Rila ca acolo vin vanatorii la vanat dar si vagaunile in care isi aveau vizuinele vulpile. Ascultand sfaturile bunicilor sai, Auras era in siguranta si se putea juca nestingherit.

Seara se intorcea frant de oboseala iar bunica Rita il servea cu cate o placinta cu morcov si varza si un pahar cu suc proaspat de morcov.

Auras a petrecut cea mai minunata vacanta de vara la bunicii sai si abia asteapta sa mai mearga si in vacantele urmatoare.

 


http://povesticopii.sitewebcase.com/






Articole recomandate:

Poezii cu iepurasi

Poeziile cu iepurasi sunt pe placul copiilor cu atat mai mult cu cat sarbatoarea Pascala se apropie, ...

Spiridusul Doc a incurcat povestile

Spiridusul Doc e pus pe sotii. Vreti sa vedeti ce incurcaturi a facut in povesti? Daca vreti sa afla ...

O calatorie cu Rita Gargarita

Cati copii nu au visat ca si-ar dori sa zboare pe spatele unei pasari, pe un nor sau cu un fluturas ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?