No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Nasterea asistata. Proceduri speciale. Episiotomia poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Nasterea asistata. Proceduri speciale. Episiotomia

In Nastere , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

In unele situatii, cand nasterea prezinta complicatii cum ar fi fatul asezat intr-o pozitie necorespunzatoare sau dilatatia nu este suficienta, este necesara episiotomia.

Exista cazuri in care nasterea nu se desfasoara in conditii total naturale, fiind nevoie sa fie ajutata prin diverse metode, pentru a proteja atat fatul cat si mama.

Prezentam mai jos episiotomia, in speranta ca fiind in cunostinta de cauza iti vei diminua din temeri. Episiotomia poate aduce un plus de siguranta atunci cand se ivesc eventuale complicatii pe ultima suta de metri.


Episiotomia


Este metoda cea mai practicata, cea mai simpla si care prezinta cele mai mici riscuri. Aceasta consta intr-o taietura mica ce largeste orificiul vaginal, cu scopul de a preveni ruperea si de a usura nasterea.

Concret, se anesteziaza perineul, prin injectare de anestezic local, apoi, in momentul de maxima intensitate a unei contractii, se face o mica taietura incepand de la orificiul vaginului.

Uneori nu mai este timp pentru injectia anestezianta. In schimb, nu ar mai trebui sa se simta nicio durere intrucat datorita intinderii tesuturilor, toata zona amorteste.

Dupa ruperea perineului sau dupa episiotomie se realizeaza o cusatura pentru refacerea straturilor de piele si a muschilor, cusatura care poate implica anestezie, fiind dureroasa. Firele, daca nu sunt resorbabile, se scot in cateva zile.

nasterea


Exista evident disconfort dupa episiotomie si durerile sunt normale. Cicatrizarea are loc intre zece si paisprezece zile.

Trebuie insa sesizate si semnalate durerile severe, caci acestea presupun dezvoltarea unei infectii, astfel ca este important sa va adresati neintarziat medicului.

Cazurile care necesita episiotomia sunt cateva si nu presupun intotdeauna complicatii grave in nastere. Se recurge la episiotomie atunci cand nasterea se vrea ajutata, cand fatul este asezat in pozitie pelviana, are capul prea mare sau sufera un anumit disconfort.

De asemenea cand dilatatia nu e suficienta si pielea din jurul orificiului vaginal nu s-a intins destul. Dificultatile in controlarea efortului de impingere pot fi si ele ameliorate tot prin episiotomie.

Bineinteles ca aceasta procedura nu este obligatorie si daca vreti sa o evitati, este important sa invatati sa va relaxati muschii perineului si sa va amintiti sa stati mereu cu spatele drept in timpul expulziei.

De asemenea aceste masuri sunt eficiente si impotriva ruperii.






Articole recomandate:

Nasterea: 5 intrebari si raspunsurile lor

Imediat ce ai aflat ca vei avea un copil, te cuprind emotiile si mintea iti este inundata de o multi ...

Cele mai potrivite pozitii pentru nastere

Cea mai buna pozitia de a naste este cea in care te simti cel mai bine, care iti este cea mai confo ...

Epiziotomia

Epiziotomia nu se face la toate femeile. Exista atat beneficii cat si dezavantaje ale acestei proced ...


Posteaza un comentariu folosind contul de Utilecopii.ro

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?