No SSO cookie

Recomanda prietenilor Utilecopii.ro

Consideri ca Statistici privind violenta domestica poate fi de folos si prietenilor sau cunostintelor tale?

Da un share si spune-le si lor despre acesta!

Statistici privind violenta domestica

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Violenta domestica este un comportament ce poate aparea la nivel fizic, prin lovirea si vatamarea unui alt mebru al familiei si la nivel psihologic prin injurii si insulte reperate.

 

Violenta in familie a devenit un fenomen ingrijorator. Agentia Nationala pentru Protectia Familiei a raportat numai anul trecut peste 8800 de persoane ce sunt victime ale violentei in familie la nivel naţional.

In majoritatea lor, un procent de mai mult de trei sferturi dintre persoanele care au suferit abuzuri si acte de violenta in familie sunt femei, iar agresiunea cea mai des intalnita este cea fizica.

Statisticile Agenţiei Nationale pentru Protectia Familiei arata ca violenta in familie a cauzat, in primele trei trimestre ale anului trecut, decesul a 103 persoane. 50 dintre victime au fost femei, 27 barbaţi iar restul neavand sexul şi varsta precizate.

violenta

 

Victimele agresiuniulor au provenit in cea mai mare parte din mediul urban, circa 1800, in timp ce in mediul rural au fost inregistrate aproximativ 1400 de agresiuni. Pe primul loc in ceea ce priveste natura agresiunilor se situeaza cele de natura fizica, aproape 3000 de cazuri. La distanta foarte mare sunt cele de natura psihologica, sociala sau sexuala.

 

59% dintre barbatii care sunt victime ale violentei in familie sunt minori, in timp ce 77% dintre victimele de sex feminin sunt persoane adulte. Mai mult, cel care comite cu preponderenta agresiunea este unul dintre parinti.


In perioada 2004 -2007, in tara noastra aproape 38.000 de persoane au devenit victimele violentei domestice, iar 507 si-au pierdut viata. Agresiunile in cadrul familiei sunt pedepsite prin lege. Cei care comit astfel de fapte pot fi sanctionati contraventional sau pot face chiar inchisoare.

Cuvinte cheie: Violenta in familie , Violenta in familie , Abuz domestic , Violenta in familie


Articole recomandate:

Cum ii influenteaza pe copii violenta de la tv

Copiii petrec mult timp in fata televizorului, iar ceea ce vad ii poate influenta. Violenta de la tv ...

Abuzul si violenta domestica

Formele in care o persoana poate fi abuzata sunt multiple. Abuzul domestic poate include atat abuz f ...

Copiii si violenta

Contactul cu violenta poate afecta grav copii. O informare buna cu privire la efectele violentei po ...


btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?